Proljetno čišćenje u feng shui tradiciji

 

Svi se osjećamo bolje kad očistimo svoj prostor. Red oko nas, blistava čistoća, ugodan miris i ljepota stvaraju red, mir i spokoj u nama. Jer briga o domu je briga o sebi.

Proljeće je vrijeme u kojem započinje novi ciklus života. Yin energija zime slabi, a kroz probuđenu prirodu u nama i oko nas osjećamo pulsiranje yang energije.

Da bismo pustili svu snagu proljeća u svoje domove i svoju dušu i otvorili se za novo – važno je očistiti sve staro, suvišno, potrgano. Sve što pripada neki prošlim ciklusima.

Dajte priliku drevnom umijeću feng shuija – prionite na proljetno čišćenje. Osjetit ćete više energije, lakoće i životnog zadovoljstva.

Proljetno čišćenje u feng shui tradiciji

1. Riješite se viška stvari

Prvi korak svakog čišćenja je ukloniti sve što smeta, ne služi, donosi teške emocije ili više nema svoje mjesto ili svrhu u vašem životu.

Time se rješavamo tereta koji nas poput sidra vraća u prošlost, sputava obavezama na koje više ne želimo pristati i jednostavno zauzima prostor nečem novom i boljem za čime žudimo.

2. Detaljno očistite svoj stan

Mnogi ljudi ne vole čistiti – ali ako pristupite čišćenju kao meditaciji, brizi o sebi, ono postaje duhovna praksa koja vas povezuje s prostorom i samima sobom. Probajte – mogli biste se iznenaditi koliko promjena perspektive mijenja naš doživljaj stvari.

Obrišite prašinu

Prašina su djelići naše kože koji nam više ne služe, prljavština s ulice ili drugih predmeta koji zastiru plohe, smetaju našem disanju i slobodnom protoku energije – zato je važno ukloniti je. Sjaj čistih ploha i predmeta raduje nas i ispunjava čistom energijom.

Operite sva stakla u stanu

Operite sva stakla u stanu – blistavo čisti prozori daju jasniji pogled na svijet, doslovce i metaforički. Svjetlost koja ulazi direktno kroz čiste prozore ispunjava i prostor i nas radošću i energijom.

Operite zavjese

Čiste zavjese daju mekoću energiji u prostoru – čistoća ih čini lakšima, prozračnijima, mirisnima. Lijepe čiste i mirisne zavjese su jedan mini wellness tretman za vaše tijelo, dušu i um.

Dubinski očistite tepihe i tapecirani namještaj

Tepisi i tapecirani namještaj sakupljaju prašinu i grinje – očistite ih sami li naručite dubinsko čišćenje. Čistoća prožima čistom energijom koja nas hrani i opušta pa su trenuci odmora produktivniji i hranjiviji za naše tijelo i dušu.

Pročistite zrak u svom domu

Kad ste očistili svoj dom, dopustite ustajalom zraku da izađe – napunite dom svježom energijom proljetnog zraka. Uživajte u svjetlosti, čistoći i predivnoj energiji novih početaka, mirisu cvijeća i cvrkutu ptica koje ćete pustiti u svoj dom.

3. Unesite svježu qi energiju u svoj dom

Nakon što ste se riješili viška i očistili ustajalu energiju, stvorit ćete prostor za novo – svježu energiju, nove doživljaje, prilike i trenutke radosti i lakoće. Kako biste taj proces podržali, primijenite još neke od feng shui rituala koji unose i potiču slobodan protok qi energije.

Donesite svježe cvijeće

Svježe cvijeće je puno životne energije; pruža ugodan miris i razveseljava svojim predivnim izgledom. Proljeće je pravo vrijeme za užitak u raskošnim buketima ili jednostavnim buketićima livadnih cvjetova.

Zapalite kadulju i postavite namjeru

Dim kadulje čisti prostor i obogaćuje zrak negativnim ionima, a kratka meditacija uz postavljanje namjere centrira vas i dovodi u vezu s vašim potrebama i željama.

Nahranite svoje biljke

Proljeće je vrijeme kad bilje počinje cvjetati – dohranite ih, osvježite njihovo lišće i uživajte u energiji mladih listova, izdanaka i cvjetova.

Očistite prostor zvukom

Zvukom tibetanske ili kristalne zdjele podignite vibraciju stana i otpustite nakupljene negativnosti. Usredotočite se na sadašnji trenutak uz tonove zdjela i osjetite čistu i poticajnu energiju u sebi i oko sebe.

Prostor oko nas i prostor u nama trebaju svakodnevnu brigu i pažnju. Zato njegujte prostor i njegujte sebe, stvarajući sklad u sebi i oko sebe. Feng shui je u tom procesu velika inspiracija i pomoć.

Ako vas zanima kako možete feng shui metodom unaprijediti svoj prostor i sve sfere svog života, zapratite moj profil na Instagramu, Facebooku i LinkedIn i posjetite moju web stranicu www.leagobo.com.

 

Možda vas zanimaju slične teme:

Feng shui u domu – briga o domu je briga o sebi 

Feng shui u spavaćoj sobi

 

Lea Gobo

Wellness i Feng Shui savjetnica

– Moj je poziv pomoći ti vratiti mir, lakoću života i u tebi i oko tebe kreirati prostor koji će podržati ljubav, sklad i životno zadovoljstvo.

Za više informacija posjetite leagobo.com

 

Tekst editirala Željka Babić

 

Foto: Pexels, Unsplash, Freepik

Wellness i Feng Shui savjetnica! Inspiriram te da rasteš, pronalaziš unutarnju snagu i postižeš sve što želiš, podržavajući te kroz Feng Shui, wellness i zvukoterapiju. http://www.leagobo.com

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.