Feng Shui: Spavaća soba kao hram ljubavi i udobnosti

 

Kako hladniji jesenski dani polako dolaze, stvaramo atmosferu koja nas mami da potražimo toplinu i bliskost. Ljubav, najplemenitiji osjećaj koji možemo osjetiti prema nekome, pronalazi svoje mjesto u ovom predivnom godišnjem dobu.

U današnjem članku, naučit ćeš kako pretvoriti svoju spavaću sobu u hram ljubavi, gdje se rađa romantična atmosfera i uživa u ugodnosti.

Feng Shui: Spavaća soba kao hram ljubavi i udobnosti

Postavi krevet na pravo mjesto

Krevet je najvažniji komad namještaja u spavaćoj sobi. Postavi ga tako da ima stabilnu potporu s obje strane i da ti omogućuje dobar pregled prostora, ali i da nije direktno ispod prozora. Krevet bi trebao biti postavljen tako da možeš vidjeti tko ulazi u sobu.

Odaberi umirujuće boje

Boje imaju velik utjecaj na energiju u sobi. Biraj umirujuće boje poput pastelnih nijansi i zelenih tonova, ili neutralnih boja poput bež ili sive. Izbjegavaj prejake ili agresivne boje koje mogu uzrokovati nemir.

Foto: iStock

Organiziraj i riješi se nepotrebnih stvari

Održavanje reda i čistoće u spavaćoj sobi je ključno. Riješi se nepotrebnih stvari i nereda koji mogu ometati protok energije. Organiziraj ormare i ladice kako bi olakšao/la pristup svojim stvarima.

Mirisne vrećice za ormare

U ormarima ili ladici za rublje možete postaviti mirisne vrećice sa sušenim lavandom ili drugim umirujućim biljkama. Ovo će pomoći održati svjež miris u vašim ormarima, a istovremeno će vam donijeti mirisnu harmoniju u spavaću sobu.

Umirujuće svjetlo

Rasvjeta je važna u feng shuiju. Koristi svjetla sa zatamnjenjem kako bi prilagodio/la svjetlosnu atmosferu prema svojim potrebama. Svjetla s mekom rasvjetom stvaraju ugodnu i opuštajuću atmosferu.

Foto: iStock

Simboli sreće i mira

Dodaj simbole koji te asociraju na mir, sreću i povezanost. To mogu biti umjetnička djela, zajednička slika tebe i tvog partnera ili partnerice, kristali ili druge osobne predmete koji ti donose pozitivnu energiju.

Kvalitetan madrac i posteljina

Investiraj u kvalitetan madrac i posteljinu. Ovo će poboljšati tvoj san i osjećaj udobnosti. Odaberi prirodne materijale za posteljinu kako bi promovirao/la zdrav san.

Minimaliziraj elektroniku

Smanji prisutnost elektronike u spavaćoj sobi. To uključuje televizore, računalne monitore i druge uređaje koji emitiraju elektromagnetsko zračenje koje može ometati san i opuštanje.

Aromaterapija za lakoću

Integriranjem eteričnih ulja i hidrolata lavande u svoju spavaću sobu, dodatno ćeš pojačati osjećaj udobnosti i opuštanja. Slijedeći ove smjernice, možeš unaprijediti kvalitetu svog sna, osjećati se opuštenije i uravnoteženije te privući pozitivnu energiju u svoj život.

Odabir pravog mirisa

Prirodne svijeće od sojinog voska su izvrsna alternativa parafinskim svijećama. Sojin vosak je ekološki prihvatljiv i ne ispušta štetne kemikalije u zrak dok gori. Odaberite mirisne svijeće ili štapiće s mirisima poput lavande, sandalovine ili ylang-ylanga koji će potaknuti opuštanje i romantiku.

Zajednički ritual čaja

Pripremite čajnu ceremoniju za vas dvoje. Koristite mirisne čajeve poput kamilice ili jasmina koji će pomoći u opuštanju. Tijekom ceremonije, razgovarajte, smijte se i uživajte u trenutku prisnosti dok zajedno pijete čaj.
Lagana glazba će dodatno potaknuti osjećaj opuštanja i udobnosti. Sve to zajedno će stvoriti harmoničan ambijent.

Uređenje prema feng shuiju nije samo o postavljanju namještaja ili svijeća; to je umjetnost stvaranja mjesta gdje se tvoja duša osjeća kod kuće.

U svom intimnom svetištu, pozivam te da istražiš dubinu ljubavi, da nahraniš strast i da obnoviš svoju povezanost. Neka svaka noć bude prilika za dijeljenje priča, smijeha i topline.

Neka tvoja spavaća soba postane mjesto gdje se tvoja ljubav svakodnevno obnavlja.

Započni svoje putovanje prema ljubavi i harmoniji u spavaćoj sobi. Besplatne konzultacije su samo korak dalje. Javi se danas i zajedno ćemo stvoriti tvoj osobni hram ljubavi.

S ljubavlju,

Lea Gobo

Foto: iStock

Više o feng shuiju i temama uređenja interijera možete pročitati u našoj rubrici HOLISTIČKI LIFESTYLE.

Možda vas zanimaju i ovi tekstovi:

Energetski zagrljaj doma: mudre generacije, tradicija i Feng Shui

Feng shui vašeg ljetovanja 

Japandi – kako stvoriti ovaj popularni stil u svom domu 

Proljetno čišćenje u feng shui tradiciji 

Feng shui u domu – briga o domu je briga o sebi 

Feng shui uređenje za dječje sobe 

 

Lea Gobo

Wellness i Feng Shui savjetnica

– Moj je poziv pomoći ti vratiti mir, lakoću života i u tebi i oko tebe kreirati prostor koji će podržati ljubav, sklad i životno zadovoljstvo.

Za više informacija posjetite leagobo.com

Slijedite me na na Instagramu, Facebooku “Lea Gobo Feng Shui & Healing” kako biste saznali više o tome kako stvoriti skladno i inspirativno okruženje u vašem domu.

 

Foto: iStock, Pexels

Wellness i Feng Shui savjetnica! Inspiriram te da rasteš, pronalaziš unutarnju snagu i postižeš sve što želiš, podržavajući te kroz Feng Shui, wellness i zvukoterapiju. http://www.leagobo.com

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.