Pun Mjesec u Ovnu: Zauzmi se za sebe!

ZEN tarot – Povjerenje
29. rujna 2023.
Pawsome Saturday Party: Ako ne znate gdje ćete za vikend, druženje sa psima je uvijek dobra ideja
29. rujna 2023.

 

Pun Mjesec, 29. rujna u 10 sati i 58 minuta na 5′ Ovna. Vrijeme kulminacije nekog događaja. Kada stvari dolaze do svog vrhunca, nekad i nadomak rješenja.

Osjećamo snažan poriv pobrinuti se za sebe, staviti svoje potrebe na prvo mjesto, zauzeti snažniju poziciju nasuprot drugoga ili drugih te odlučno reći ‘ne’ onome što nas energetski iscrpljuje.

Izgovori.

Zauzmi se za sebe.

Često u odnosima potiskujemo svoje Ja, odustajemo od onoga što je bitno, šutimo i prešućujemo jer se bojimo da ćemo narušiti samo prividni sklad ili pokrenuti proces promjena za koji nismo spremni. Pa čekamo, trpimo i nadamo se da će nekim čudom nešto promijeniti samo od sebe.

A sada smo potaknuti da nešto poduzmemo i pokrenemo. Ako nećemo mi, dogodit će se nešto što će nas na to primorati.

Vladar ovog Uštapa je Mars koji se nalazi u Vagi, još jedan pokazatelj da se pokreće neka promjena na polju odnosa. Budući da se nalazi u izazovnom aspektu s Plutonom u prilici smo vidjeti manipulaciju, destruktivno ponašanje, ali i moguće naše obrasce ponašanja koji ne podupiru zdravlje u odnosima.

I budi se ono Ja, budi se potreba da osnažimo sebe i zauzmemo svoju poziciju u odnosu. Postavimo granicu. Počnemo poštovati sami sebe.

Ovo ne mogu prihvatiti…

Bitno mi je ovo…

Ne sviđa mi se taj način…

Osjećam se povrijeđeno…

O čemu god da je riječ, vrijeme je da vratite sebe sebi i jasnije pogledate svoju poziciju u odnosima, te ono što je najvažnije – postoji li ravnoteža davanja i primanja.

I ako se na površinu podigne ljutnja, možda je ona samo motivacija da se pokrenete, ali ne baš i način kojim je dobro rješavati problem. Zato zastanite, dopustite snažnim emocijama da prođu kroz vas, a tek potom djelujte.

Venera u Lavu nalazi se u izazovnom aspektu s Uranom, što ukazuje na jedan iznenadni i neočekivani događaj koji će pokrenuti lavinu.

Pripremamo se za nešto što će se u konačnici dovršiti ili pokrenuti s mjesta kroz pomrčinu Sunca u znaku Vage 14. listopada.

Poštuj se.

Vjeruj sebi.

Voli se.

 

MOŽDA ŽELITE PROČITATI:

Veliki mjesečni horoskop po znakovima za rujan

Mjesečevi čvorovi na relaciji Ovan/Vaga kroz sljedećih 18 mjeseci fokus stavljaju na odnose

Vaga – šarm i diplomacija 

Više o temama astrologije i horoskopa možete pročitati u našoj rubrici ASTROLOGIJA.

 

 

Julijana Oremović

julijanaoremovic.com

 

Foto: Unsplash, Canva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.