Retrogradni Jupiter: Kozmička pauza za Dušu i novčanik

 

Jupiter, naš kozmički Bogati Djedica, u rikvercu je, u Biku od 4. rujna do kraja godine – zamisli to kao ultimativnu kozmičku chill-pilulu, četveromjesečni predah za rastezanje mišića duše i razmišljanje o krajnjem životnom pitanju: “Živjeti raskošno ili skromno?”

O čemu se radi? Kao da nam Svemir daje priliku za ispravak. Svi smo bili na vrhuncu razmahivanja, možda čak i dosegnuli vrhunac materijalizma. I odjednom, natrag! Nije to kozmička kazna, to je Jupiterov način da kaže: “Razmotrimo ovo, može?”

Retrogradni Jupiter: Kozmička pauza za Dušu i novčanik

Retrogradi su božanski detoks. Jupiter, obično kao dijete na šećernom šizu, može često prijeći granice. Uključujući Bikove sjene: besmislena senzualnost, besmislena tvrdoglavost. Ali ako si budnija od troduplog espressa, iskoristit ćeš ovo vrijeme da provjeriš svoju životnu vibraciju oko vrijednosti. Umjesto da zamijeniš pauzu za egzistencijalnu krizu, smatrat ćeš je intermezzom.

Najbolja upotreba faze: Smatraj je Svemirskim danom samonjege za sebe. Nije pauza; to je rekalibracija. Najbolje je sjesti, imati otvoreni razgovor sa sobom i razmisliti o svojim željama naspram potreba. To je nježni poticaj života da zaokružiš priče i ostvariš ciljeve sa više šarma kasnije, kada sada pokupiš prave uvide.

Dominantni osjećaj & Raspoloženje? Mješavina dubokog promišljanja i hedonističkih tendencija. Jednog trenutka si Gandhi, razmišljaš o misterijima života; iduće si kao mačka s pernatom igračkom, želiš skočiti na svaku uživanciju.

Što raditi i što ne: Razmisliti o svojim komfornim zonama i vidjeti jesu li preuske. Unaprijedi svoj dom, mazi se, ali zapamti da jednim okom pratiš kompas duše. Nemoj: Ići u impulsivnu shopping groznicu ili nestajati jer “introspektiraš.” Ravnoteža, ravnoteža…

Emocionalni vlak smrti: emocije će se osjećati kao boje na raveu – živopisne, ali zbunjujuće. Ovaj period nas može suočiti s materijalističkim tendencijama ili uživanjem u jednostavnijim radostima. To su kao promjene raspoloženja, ali sa svrhom i manje drame.

Daj mi novac! S Jupiterom u Biku, možda misliš da je tvoja banka vrt i da novac raste na drveću. Riječ? Oprez. Ovo je vrijeme da razdvojiš potrebe od želja. Tvoj novčanik neće rasti, ali hoće tvoja mudrost o trošenju.

Kako je doktore? Zdravlje tijekom ovog perioda: sve je povezano s prehranom, posebno onom nesvjesnom, emotivna prejedanja. ishrani. Emotivni stres se može manifestirati fizički, pa napuni tu emocionalnu banku. Možda se prijaviš za sat joge ili radionicu keramike? Najbolje za ozdravljenje? Eliminacija emocionalne prtljage koja te blokira da uživaš u zemaljskim radostima života. Nemoj dopustiti da ti prošlost drži sadašnjost kao taoca. Možda malo uravnoteženja čakri? Sklopi mir s vlastitim demonima uz biljni čaj.

Ljubav u vremenu retrograda: Ako je tvoje srce bilo više labirint nego autoput, ovaj retrograd mogao bi poslužiti kao karta. Jupiterov povratak unazad nakon Venere znači da će odnosi preći iz 100-metarskih sprinteva u maratone. Prilagodi tempo.

Tko je to u ogledalu? Što se tiče identiteta, ovo je buđenje tvog “unutarnjeg senzualista.” Ovo je tvoj osobni film o sazrijevanju, bez tinejdžerske tjeskobe.

Pitanja za tvoj seksi um koji voli previše misliti

Otmjeno ili obično? Koliko želiš živjeti otmjeno i je li to ono što trebaš zapravo? Previše glamura i šljokica ili samo grickaš skromnu pitu? Uživaš li u finim stvarima u životu na način koji hrani tvoju dušu, ili se samo furaš na Instagramu? Podižeš li svoj stil života ili samo nakupljaš stvari? Vrijeme je da se ozbiljno pozabaviš svojim materijalnim i emotivnim željama, da vidiš trošiš li se na stvarnim stvarima ili si samo izgubljena u površnom sjaju.

Što je u tvojoj kozmičkoj košarici? Jupiter povećava svako zadovoljstvo na zemlji Bika. Puniš li svoju košaricu stvarima koje hrane tvoju dušu ili samo gomilaš površnosti?

Sjedi ili pleši? Kad život kaže “Čuvaj mi moj avokado toast,” koristiš li tu pauzu za introspekciju ili samo čekaš idući ritam?

Duhovna hrana ili brza hrana? Tijekom ove retrogradne pauze, što je na tvom duhovnom meniju? Detoxiraš li ili samo zoveš dodatnu pizzu “samo-održavanje”?

Romantična komedija ili Drama? I tvoj ljubavni život je u retrogradu zahvaljujući Jupiteru. Kako izgleda tvoja ljubavna priča ovih dana? Kauč za izležavanje ili ona dobra doggy seks sofa?

Alarm ili gumb za odgodu? Uz nadolazeće nebeske pozive, kako se uklapaš u svoje vlastite alarme? Jel’ slušaš ili samo odgađaš kozmičke otkrića?

Šampanjac ili Detox čaj? Do 30. prosinca, kako ćeš nazdraviti Jupiteru koji se ponovno kreće naprijed? S eksplozivnim oduševljenjem novih mogućnosti ili smirenim gutljajem mudrosti?

Raditi ili hibernirati? Kako balansiraš između rada i hibernacije i živiš li za vikende ili rasteš tijekom radnih dana.

 

 

Dea Devidas

 

Izvor: elementi.space

 

Foto: Pexels

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.