parallax background

Sara Renar i Playground Hustle progovorile o odnosu društva prema materijalnim vrijednostima

što biljke znaju
Dobra knjiga: Što biljke znaju
23. rujna 2020.
ženska linija
Naša ženska linija i generacijski utisak koji nosimo iz nje
23. rujna 2020.

 

Pjesma Kapital prva je suradnja kantautorice Sare Renar i eksperimentalnog rap dua Playground Hustle, a njome progovaraju o problematičnom odnosu društva prema materijalnim vrijednostima te nemoći pojedinca da prekine začarani krug u kojem smo svi – dužni.

Brojni građani danas su sluge kapitalizma koji doslovno vlada svijetom. Ova, kako pjeva Sara Renar, tajanstvena moć tjera nas da padnemo doslovno na koljena, bez novca, bez posla ili s mizernim plaćama.

Plešemo kako god ona svira, a samo je pitanje vremena kad ćemo svi završiti na istom mjestu i postavljati isto pitanje – “imaš li kunu?”. Osim ako se sami ne odupremo sivilu koje nas okružuje, baš kao ova girl power trojka.

Kapital je iskreno i brutalno opisan kroz slomljene beatove producentice tonote iz Playground Hustlea, eterične Sarine vokale i oštar rap druge polovice ovog dua, Megi. Pjesmu su cure pisale zajedno, a prateći artistički videospot potpisuje banjalučka redateljica Tajana Dedić Starović koja djeluje pod umjetničkim imenom Artist at Camera. Suradnja Sare i Tajane započela je na još jednoj angažiranoj pjesmi, Šuti i pjevaj, kojom je hrvatska kantautorica najavila novi studijski album koji će objaviti za Croatia Records.

Iza Sare je i singl Držali smo se za ruke koji je nominiran za nagradu Milan Mladenović, a dobitnike nagrade saznat ćemo već ovoga ponedjeljka.

Intervju sa Sarom Renar možete pročitati ovdje.

 

 

Foto: PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.