parallax background

Umjetnička organizacija SHOOMA najavljuje svoj novi online projekt imena SHOOMSKI BRLOG

25. srpnja 2021.
sladoled sa spirulinom
Domaći sladoled sa spirulinom, limetom i mentom
25. srpnja 2021.
joga
Ljetni online yoga ciklus Mid-Summer transformation
26. srpnja 2021.

 

Umjetnička organizacija SHOOMA najavljuje svoj novi online projekt imena SHOOMSKI BRLOG koji će svoju online premijeru imati krajem srpnja na uskoro otvorenim službenim mrežnim stranicama organizacije (www.shooma.hr).

SHOOMSKI BRLOG je projekt stvaranja novih umjetničkih sadržaja prilagođenih za epidemiološke uvjete kojeg podržava Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske kroz Javni poziv digitalne prilagodbe i stvaranja novih kulturnih sadržaja i Grad Bjelovar.

Brlog je mjesto kreativnih ideja koje pokreću tijelo i um. Brlog je namijenjen djeci, mladima i svima koji svoje tijelo žele pokretati na nove i kreativne načine. Ideje su jednostavne za provođenje kod kuće, u parku, šumi i na raznim mjestima koja su ugodna za kretanje. Korištenje Brloga namijenjeno je i pedagoškim djelatnicima koji rade s djecom u vrtiću, školi ili plesnoj dvorani. U Brlogu će se naći kratki plesni filmovi, ilustracije i tekstovi koji će voditi prema vlastitom otkrivanju kreativnih mogućnosti u pokretu i plesu.

brlog

Brlog je zamišljen da obgrli.
Obgrli tebe.
Brlog je za svaki dan.
To je mjesto u kojem se možeš osjećati dobro,
možeš istraživati, biti to što jesi i otkrivati puno više.
Brlog želi potaknuti na stvaranje onoga što te nosi, ponese, odnese, pridržava, drži i održi kroz dobra vremena i ona druga vremena koja izazivaju našu stabilnost i psihofizičko zdravlje.
Brlog je virtualni dom kreativnih ideja koje pokreću tijelo i um.

brlog

Autorice: Irma Unušić, Tea Maršanić
Kamera i montaža: Tara Ivanišević
Animacija i dizajn: Petra Zlonoga
Glazba: Vanesa Petrac, Ivan Marojević
Ilustracije: Vedran Markulin
Fotografija: Darko Hlušička
Web dizajn: MOOD.works

brlog

SHOOMA [‘ʃumʌ/šuma/forest] je umjetnička organizacija koja vjeruje u transformativnu moć umjetnosti. Inspirirana šumom, kao savršenom ekološkom tvornicom, zamišljena je kao kreativna tvornica u kojoj se susreću i igraju plesna umjetnost s različitim umjetničkim područjima s ciljem stvaranja raznovrsnih inovativnih umjetničkih formata. Polazi od tijela, pokreta i plesa kao inspiracijskog momenta i pristupa stvaranju sadržaja s fokusom na mladu publiku.
Umjetnički formati koji su nastajali od početka djelovanja su:
• plesne predstave
• site-specific predstave
• mali izvedbeni formati
• scenska događanja
• online kreativni sadržaj
• projekt razvoja publike
• raznovrsne radionice za djecu, mlade, obitelji i odrasle

brlog

Pokretačka snaga organizacije je umjetnička voditeljica Irma Unušić koja održava vizionarsko-motivacijsku ulogu. U kreativnom vodstvu tu je i zamjenica Tea Maršanić koja dodatno osnažuje pokretačku snagu. SHOOMA djeluje kao kolektiv u kojem suradnici stvaraju i izvedbeno ostvaruju raznovrsni umjetnički sadržaj za djecu i mlade isprepleten igrom i umjetnosti.

Organizacija je osnovana 2017. godine u Bjelovaru te od tada doprinosi popularizaciji suvremenog plesa na području grada i okolice. Osim na lokalnoj i nacionalnoj razini djeluje je i međunarodno. Iako je najveći fokus rada stavljen na mladu publiku, djeci i mladima, neovisno o godinama sav sadržaj nastoji promišljati kako bi dotakli srca svih.

Vizija organizacije je stvarati inovativna, inspirativna, visokokvalitetna i dobno prilagođena izvedbeno-umjetnička iskustva. Slijedi razigranost i pomnu promišljenost u stvaranju sadržaja koji ima za cilj doprinijeti kvaliteti života djece i mladih pa tako posljedično, njihovim obiteljima koristeći umjetnost i kreativnost kao sredstvo za poboljšanje dobrobiti djece, mladih i odraslih, jačanje međusobnih odnosa, samopouzdanje i poticanje razvoja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.