Slikovnica posvećena voljenim sinovima – Ti, moj predivni dječače

Kako prilagoditi i održati yoga praksu kroz vruće ljetne dane
20. srpnja 2023.
Obrasci iz dubokog nesvjesnog stvaraju karmu
20. srpnja 2023.

 

Autorice hit slikovnice Ti, moja prekrasna djevojčice, prodane u 12.000 primjeraka, napisale su slikovnicu posvećenu voljenim sinovima. Ti, moj predivni dječače ispunit će srca majki i sinova kao i svih koji s ljubavlju podržavaju dječake na njihovom putu odrastanja.

Svaki je muškarac, otac i djed, najprije bio dječak. Put od dječaštva do odrasle dobi velika je pustolovina i važno formativno razdoblje života. Da bi naši sinovi postali samostalni, mudri i suosjećajni muškarci, trebamo im dopustiti da hrabro kroče u nepoznato, istovremeno im pokazujući da imaju našu podršku dok savladavaju izazove i otkrivaju tajne svijeta kako bi kao odrasli muškarci živjeli svoj san i bili sretni. Ovo je knjiga želja i blagoslova, hrabrenja i utjehe, knjiga ljubavi.

“Ti si, moj predivni dječače, neobuzdana zelena gusjenica. Doći će vrijeme kad ćeš se skrivati zdvojan u tami kukuljice, u tišini, u mraku, u previranju, slikat ćeš svoja najljepša krila i jednog ćeš dana poletjeti visoko.”

Autorice:

Nataša Ozmec glavna je urednica u nakladničkoj kući Planetopija gdje je uredila dvjestotinjak naslova za djecu i odrasle. Bavi se prevođenjem i novinarstvom, piše priče i radio-drame i autorica je nekoliko dokumentarnih radio-drama. Autorica je slikovnica Ti, moja prekrasna djevojčice (ilustratorica Jasmina Kosanović) i Mi-dio smo svega i sve je dio nas (ilustrator Zdenko Bašić).

Jasmina Kosanović diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, smjer dizajn odjeće. Izrađuje i osmišljava lutke, bavi se kostimografijom, scenografijom i ilustracijom, radovi su joj izlagani u muzejima i galerijama te je imala nekoliko samostalnih izložbi. U njenom ateljeu u centru Zagreba nastaju neki novi svjetovi. Ilustratorica je nekoliko uspješnih slikovnica i autorica slikovnice Noć na Zemlji.

 

Možda vas zanimaju slične teme:

20 knjiga koje ovog ljeta nosimo na ljetovanje 

Ako vas zanimaju teme književnosti i recenzije knjiga posjetite našu rubriku DOBRA KNJIGA, a ako želite više saznati o povezujućem roditeljstvu posjetite rubriku SVJESNO RODITELJSTVO. 

 

 

 

 

Foto: PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.