soul tree kozmetika

Soul Tree prirodna kozmetika s ayurvedskom formulacijom od sada u Budi Dobro shopu

 

Kod nas na Budi Dobro se kroz različite teme provlači ključna poruka o važnosti povratka prirodi i održivom življenju kao i pronalasku optimalne ravnoteže između globalnog i lokalnog.

Podržavamo suradnje koje se temelje na podizanju kvalitete života i vraćanju zajednici, koje su u svojoj viziji i samom poslovanju okrenute holističkom životu na načelima slow fashiona, održivosti, organskog uzgoja i sličnih vrijednosti.

S velikim zadovoljstvom predstavljamo vam ayurvedsku prirodnu kozmetiku SoulTree koju od sada možete nabaviti u našem web shopu.

soultree kozmetika

Upoznajte SoulTree

U svijetu punom brzinskih rješenja i kemijski potpomognutih preobrazbi izgleda, SoulTree prirodna kozmetka s ayurvedskom formulacijom korača putem prirodne i organske njege.

Poduprt ekstenzivnim istraživanjima i razvojem SoulTree nudi zdrava rješenja za kožu, kosu i ljepotu. Ova kozmetika utječe na dubinsko obnavljanje koje dolazi iznutra, bez štetnih nuspojava, baš kao u prirodi.

SoulTree je jedini indijski brend koji nudi certificirane prirodne proizvode za njegu i ljepotu. Sve se priprema prema istinskoj ayurvedskoj tradiciji s isključivo organskim sastojcima što znači da su zdravi i puni blagotvornih sastojaka.

Spajajući rješenja za ljepotu koje nudi Ayurveda u svojim drevnim tekstovima s pionirskim radom nekih njemačkih kompanija koje su uspjele stvoriti učinkovitu kozmetiku bez štetnih kemikalija krenuo je put nastanka SoulTree kozmetike s kojom njeni korisnici dobro izgledaju, ali i dobro se osjećaju.

SoulTree  možemo opisati s 3 riječi: etičko, organsko i ajurvedsko.

soultree kozmetika

ORGANSKI UZGOJ & ETIČKO POSLOVANJE

Sastojci od kojih se proizvodi SoulTree kozmetika ili su organski uzgojeni ili su ubrani bez kemijskog onečišćenja divljih šuma, a prikupljaju se preko udruga koje surađuju s lokalnim farmerima. Sastojci za SoulTree dolaze izravno od malih farmera u Indiji koji u proizvodnji bilja ne koriste nikakve pesticide, a bitan temelj ove suradnje je etičko poslovanje, odnosno jamstvo farmerima da će biti pošteno plaćeni za svoj rad.

Ovo sprječava eksploataciju, kako farmera, tako i okoliša. Svi akteri vode brigu o okolišu i regeneraciji šuma, iz kojih također dolaze neki od sastojaka. Da je sve kako i piše na etiketi potvrđuje i međunarodni certifikat BDIH.

MEĐUNARODNI CERTIFIKAT BDIH

Trenutno je SoulTree jedini indijski brend kojemu se BDIH certifikat godišnje obnavlja. Kako bi dobili BDIH certifikat pri ubiranju bilja ne smije se škoditi prirodi, niti se smiju koristiti ugrožene vrste. Također, ne smiju se koristiti kemijska sredstva ni genetsko modificiranje za povećanje prinosa. Proizvodi se ne testiraju na životinjama. Pretvaranje sirovina u kozmetičke sastojke mora pratiti što manje kemijskih procesa. Testiranje na životinjama nije dopušteno. BDIH zabranjuje sintetičke boje, mirise, silikone, parafine i druge naftne derivate. Upotrebljavaju se konzervansi identični prirodnim tvarima ili poznati prirodni konzervansi. Zabranjeno je dezinficirati sirovine i gotove proizvode radioaktivnim zračenjem.

soultree kozmetika

BEZ OPASNIH KEMIKALIJA 

SoulTree kozmetika je prirodna i bez opasnih kemikalija. Svi sastojci u kozmetici navedeni su na etiketi svakog pojedinog proizvoda, a  proizvodi ne sadrže:

Silikone

Silikoni se često upotrebljavaju u proizvodima za njegu kose i kože kako bi im dali sjaj i vlažnost, no oni začepljuju kožu te je medicinski dokazano da uzrokuju tumore.

Mineralna ulja

Iako nakon njih postaje glađa, zbog njih koža ne diše. Uzrokuju akne.

Fenoksietanol

Koristi se kao konzervans u kremama i drugim proizvodima za njegu kože. Može oštetiti kožu.

soul tree kozmetika

SLS/SLES

Jeftini agensi za pjenjenje koji se koriste u deterdžentima, a mogu iritirati kožu i stanice kose. Jetra ih može upiti.

Parabene

Sintetički konzervansi koji oštećuju kožu i ubrzavaju proces starenja. Također su povezani s pojavom raka dojke

DEA/TEA

Ovi agensi osiguravaju nepromjenjivost losiona i krema, ali ih koža upija pa uzrokuju rak unutarnjih organa.

soultree kozmetika

Mirise

Umjetni mirisi povezani su s alergijama, dermatitisima, respiratornim problemima, a moguće su i negativne posljedice za reproduktivni sustav.

Ftalate

Koriste se u kozmetici kako bi popravili miris i boju. Dokazano narušavaju normalno funkcioniranje ednokrinog sustava i ravnotežu hormona, a povezuju se i s autizmom, astmom, pretilošću, dijabetesom i rakom dojke. Također, ti toksini se nakupljaju u tijelu, a osobito su štetni kada dođu u organizam trudnica jer najviše utječu na nerođenu djecu i dojenčad.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.