parallax background

Kako stvoriti entuzijazam i letjeti okolo s punom snagom

Kakvi su Lavovi stvarno – što vole, a što ne vole
12. kolovoza 2023.
zen tarot
Panzanella – sirotinjsko talijansko jelo božanstvenog okusa
14. kolovoza 2023.

 

Prštati od sreće, letjeti okolo zaneseni nekom svojom idejom, projektom… puni snage da učinimo sve što treba za uspjeh – stanje je koje svi volimo.

To je onaj osjećaj kada bismo najradije zagrlili cijeli svijet, a ljudima koje sretnemo djelujemo kao vatrena baklja koja zapali radošću svakoga koga takne. Pod naletom ove energije, svijet je naš. Sve možemo i silna nam je snaga na raspolaganju. No, ponekad ova energija dolazi prirodno, a nekad je potrebno stvoriti je, „povući“ silu entuzijazma iz Izvora da nas podrži u životnim akcijama.

Buđenje moći – astralni rad s aurom

Stvaranje vlastitog čarobnog štapa svjetla za djelovanje – radimo to ovako:

1. Stanemo tako da su nam stopala u širini ramena, zatvorimo oči te opustimo dahom dio po dio tijela – pređemo pažnjom cijelo tijelo, od stopala do tjemena, svaki organ i zaustavimo se gdje god osjetimo napetost, štrecanje ili bol/zatezanje te je izdahom (ili s onoliko izdaha koliko je potrebno) ispustimo van.

2. Potom, kada je tijelo dovoljno opušteno, a stabilno, obratimo pažnju na svoje tabane… pa na tlo kojem stojimo, samu Majku Zemlju…. i sviješću uđemo duboko, duboko u nju…. sve do vatrene kugle njenog srca…. Ostanemo tamo na tren i s udahom povučemo sa sobom crvenu svjetlost zemaljske vatre do svojih tabana, pa kroz njih u noge, kroz kralježnicu, sve do svog srca i smjestimo je tamo. Pogledamo veliki svjetlosni stup crvene svjetlosti koji se proteže, cirkulira od našeg srca do srca Majke Zemlje, i natrag u naše srce…

3. Zatim iz srca usmjerimo pažnju na svoje tjeme, pa iznad tjemena sve do Sunca… i udahnemo zlatnu vatru sunca natrag u sebe…. osjećamo kako se spušta kroz naše tjeme i sjeda u naše srce, gledajući veliki stup zlatnog svjetla između našeg srca i srca Sunca.

4. Potom udahnemo u srce i osjetimo kako se u njemu, kao u čarobnom kotlu, miješaju crveni i zlatni snop svjetla, čineći crvenozlatni-zlatno crveni stup svjetla koji izbija iz nas…

5. Vidimo sebe kao golemi pršteći stup zlatnocrvene svjetlosti, aure ispunjene njome. Na tren uživamo u toj golemoj sili oko nas…

6. I potom je koncentriramo u srce – sažmemo cijeli stup u mali stupić, nalik štapu u našem srcu i sa sljedećim izdahom ga propustimo kroz svoju lijevu ruku u svoj lijevi dlan.

Sada imamo na raspolaganju astralno-energetsko oruđe kojim, po svojoj volji i potrebi, možemo stvarati i rastvarati. Primjerice, svjetlosni štap možemo iskoristiti da otpustimo sve ono što nas zadržava od kretanja unaprijed – bilo da vatrom njegovog svjetla trebamo posvetiti blokade, strahove… što god. To radimo tako da na mentalnom ekranu pogledamo problematičnu situaciju – neriješen odnos, blokadu na tranziciji u poslu… – i čarobnim štap usmjerimo na njega, a izdahom propustimo vatru crvenog svjetla kroz njegov vrh. Vrlo nalik prikazima u filmovima. Budemo strpljivi dok to radimo, i pažljivi jer s vatrom treba nježno, taman malo je dovoljno da rastopi, a previše pali i prži. Zato svjesno. Jednako sa svojim čakrama – možemo osjetiti u tijelu gdje nas nešto zateže ili smeta, uhvatiti negativne misli i pesimistične programe koji se ponavljaju baš tako što nam titraju u tijelu i ponovo – izdahom propustimo vatreni crveni svjetlosni snop u njih i rastočimo ih.

Istovremeno, možemo pogledati područja svog života koja treba „zapaliti“ iskrom božanske radosti – ona gdje nam nedostaje žara i sada im ga možemo pružiti. Primjerice, neki kreativni projekt kojem želimo udahnuti život ili odnos kojeg želimo razmahati, ili svoj entuzijazam…. usmjerimo štap u sliku scene koju želimo (i željenog ishoda) te izdahom (ili nekoliko izdaha, tj. onoliko koliko je potrebno da osjetimo mir i radost) propustimo zlatnu vatru kroz vrh svog čarobnog štapa, tako posvećujući i energizirajući željeni rezultat.

Ova energija može nas „dići iz mrtvih“, iz onih psihičkih stanja kada bismo najradije nestali. Uslijed te sile ustajemo, orno krećemo u akciju i frcamo od radosti.

 

Dea Devidas

www.elementi.space

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.