Maja Mačković: Što sam sve riješila regresijom?

veganski tiramisu
Jednostavan veganski tiramisu s jagodama
25. travnja 2021.
ciljevi
Zašto je postavljanje ciljeva iznimno važno za naš život?
27. travnja 2021.

 

Najčešće pitanje koje se otvori u čakuli oko regresija je što sam to ja sve porješavala 🙂 Naravno, ne koristim ovu tehniku svaki dan, niti sam se „očistila“ toliko da više nemam na čemu raditi – najljepša je u ovom životu spoznaja da imamo svo vrijeme života za rad na sebi i da tu zaista zauvijek ima posla.

U mnogim su mi regresijama prikazani prošli životi u kojima sam strašno patila (ropstvo, služanjstvo, zatvori, logori, lomače, fizički i mentalni lanci) iz kojih sam konačno naučila i osvijestila svoju svrhu u ovom životu, a to je sloboda. Sloboda iz koje kroz iskustvo koje sam prošla, mogu dalje služiti, prvenstveno ženama: oslobađati se, otvarati i učiti ljubavi prema sebi, doći do one verzije sebe koju priželjkuju. Ali ovdje želim pričati o iskustvima iz regresija koje su mi promijenile život i omogućile da spoznam svoju slobodu i istinu pa ih evo par najvažnijih 🙂

U svojoj prvoj regresiji, nakon što sam makla par velikih blokada vezanih za strahove i sram, došao je red na roditelje. Kao što to često bude u regresijama koje uključuju posjet djetinjstvu u ovom životu – i ja sam imala zadovoljstvo ovdje upoznati svoju unutarnju djevojčicu, malu Maju. Naš susret je bio toliko dirljiv i emotivan da se dan danas naježim, a oči mi se napune suzama kad se sjetim. U jednom trenutku dok sam ju grlila, slojevi zaštite koje je kreirala oko sebe su se počeli topiti, a suze koje su joj tekle niz lice, ja sam i fizički osjetila na svojim leđima. Njen „povratak doma“ (u moje srce) i dalje osjećam kao najznačajniju i daleko najveću emociju u svom životu.

regresija

@bigmammamm

Otkad znam za sebe, osjećala sam grižnju savjesti, uvijek i bez obzira što napravila ili ne napravila. Godinama sam mislila kako će ostvarivanje ciljeva (bilo mojih ili tuđih) donijeti rješenje i otpuštanje ovog osjećaja, međutim on je bez obzira na moje napore, čučao u mojoj utrobi – učahuren u sigurnosti moje nemogućnosti da shvatim što se dešava. Regresija koja je bila namijenjena rješavanju ovog osjećaja, odvela me u prošli život u kojem sam kao mlada majka izgubila sina te krivnju zbog njegove smrti donijela sa sobom u ovaj život. Najdirljiviji trenutak je bio onaj u kojem sam shvatila da je sin iz prošlog života, muž u ovom, što mi je uvelike pomoglo u razvoju našeg odnosa, odnosno mogućnosti da se iz uloge njegove majke, vratim sebi pa i našem braku.

Jednom sam htjela rješavati „writer’s block“. U regresiji sam otišla u kuću svoje mame (koju smatram našom ženskom kućom i reprezentacijom moje ženske linije) gdje sam dobila iskustvo istinskog straha i nečeg najtamnijeg dosad u mom životu – svjedočila sam prisutstvu tame i ubojstvu trudnice. Ovo je bilo moje prvo iskustvo raskidanja nasljednih genetskih trauma, kad sam osvijestila poruke i scene iz ovog iskustva (a naravno da sam i provjeravala je li zaista u toj kući nekad ubijena trudna žena. Nije :))

regresija

@bigmammamm

U jednoj sam regresiji bila stariji muškarac s kojim sam prolazila spoznaju i sjećanje na iskustvo silovanja u djetinjstvu i to od strane vlastitog oca. Iako strašno bolno, proći ovo iz uloge tog muškarca, kroz njegovo tijelo i život, bilo je iznimno poučno. Lekcije koje sam dobila iz njegovog života, pomogle su mi otpustiti još jedan sloj traume silovanja koje sam doživjela u ovom životu.

Zadnja upečatljiva regresija desila se nekoliko tjedana nakon potresa u Petrinji kad sam konačno bila spremna pustiti da mojim tijelom poteče/isteče bol koja se u tom području oslobodila potresom. Svjedočila sam uglavnom ratnim hororima nasilja, silovanja, neželjene djece, patnje.
U središtu naše Majke Zemlje, u valjda najljepšoj viziji ikad, stajala sam u krugu žena iz ove priče, okružena njihovom namjerom da sva ta bol ode od nas, prerezala i otpustila tu zajedničku blokadu, a iskustvo završila u plesu i pjesmi. Doslovno iste sekunde nakon povratka iz ove regresije sam znala kojim putem trebam krenuti te upisala jednu od svojih novih edukacija koje se tiču ženskog zdravlja i razvoja.

Završila bih s dijeljenjem sumnje koju sam imala na samom početku edukacije: što ako „potrošim mojo“ i iskustva mi više ne budu tako fantastična kao prvi put? Mislim da ovi primjeri gore itekako služe svrsi 😉

Namaste.

 

Regresija: tehnika koja nam omogućuje mentalni povratak u prošlost 

 

Maja Mačković 

– Regresoterapeutkinja i trenerica mindfulnessa, hiper kreativka sa zlatnim rukama. Svoje traume i boli sam pretvorila u iskustva pomoću kojih danas vodim žene na put samoiscjeljenja i ljubavi prema sebi. Njegujem menstrualnu mudrost, ženske cikluse, živim svoju slobodu i obožavam život.

 

mindfulmind.eu

 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.