venera kvadrat neptun

O vješticama i vilama: tranzitna Venera u kvadratu prema Neptunu

 

Vjerujete li u bajke? U vještice i vile? Ale i aždaje? Nesretne princeze po koje u zadnji tren stiže njihov princ na bijelom konju? Vjerujete? A u duhove? Svijet nevidljivog?

Tranzitna Venera iz znaka Blizanaca će ovih dana 3 puta formirati egzaktan kvadrat s tranzitnim Neptunom u znaku Riba: 04.05 pa 20.05. u retrogradnom hodu i ponovo 27.07.

Neptunu sam već posvetio jedan duži tekst, ovdje ću prenijeti samo jedan dio:

,,Astronomski gledano, Neptun je osma po redu i četvrta po veličini planeta u Sunčevom sistemu. Za jedan pun krug oko Sunca, potrebno mu je nešto više od 160 godina. Neptun nije vidljiv golim okom, ali ako se poslužimo teleskopom vidjet ćemo tirkizno-zelenkastu planetu opasanu slabo vidljivim prstenovima.

U astrologiji, Neptun se veže za vančulna iskustva, transcendenciju, sanjarenje, idealizaciju… Neptun je svaki nestvaran događaj. Baš ono što vam se učinilo, ali ne možete to dokazati, djelo je Neptuna. Neptun je i svaka bajka, a u kontaktu s Venerom eto i svih princeza čijim su nas dogodovštinama usrećivali ili plašili u djetinjstvu. U svakom slučaju, kroz te priče smo učili o životu.

venera kvadrat neptun

Neptun nije ni mašta ni san (to je Mjesec), nije ni umjetnost (opet Venera), ali je ono božansko nadahnuće, trenutak inspiracije, ta tanka linija koja odvaja običnu škrabotinu i umjetničko djelo. Neptun je taj koji inspirira i boji ovaj svijet, dajući mu obrise nestvarnog i vanvremenskog.

Neptun je i bijeg, magla, izmaglica, kava, čaj, nikotin, otrov, halicunacija… Neptun nije umjetnost sama po sebi (to je opet Venera), ali je film, kao zamišljena priča prenesena u stvarnost. Neptun vlada iracionalnim i nevidljivim. To je slijepa vjera u nekog…ili u nešto. Ne, to nije religija, religijom vlada Jupiter. Neptun je mistik, Jupiter je filozof.

Svaka prava posvećenost i najčistija zaljubljenost dolazi u pratnji Neptuna. Svaki nepravilan damar, svaki ,,leptirić’’ koji osjetite, vođen je Neptunom. Kada ležite u najudobnijem krevetu, a zarobljeni ste između jave i sna, dok se prvi jutarnji zraci bore sa svjetlošću posljednjih noćnih čuvara, znajte da ste tad otkrili istinsku magiju Neptuna.”

venera kvadrat neptun

Kao što je već napisano, svaka princeza iz bajke nosi u sebi simboliku Venere i Neptuna (ili Venere u znaku Riba).

Trnoružica – prokleta (otrovana?), spavala stogodišnji san.

Pepeljuga – prognana princeza, okružena zlom maćehom i polusestrama, uz pomoć magije dobre vile dobiva haljinu i odlazi na bal, bježi s istog (bijeg – Neptun), gubi staklenu cipelicu (opet Neptun), da bi ju na kraju njen princ ipak pronašao.

Mala Sirena – morska princeza, mijenjala glas za noge (Ribe), ostala nijema (Ribe), na kraju ostala razočarana.

Snjeguljica – bježi u šumu, maćeha je pronalazi i prerušena u staricu (prerušavanje, kostimi, maske su u simbolici Neptuna) joj nudi otrovnu jabuku. Pokušaj trovanja je također Neptun. Postoji još mnogo primjera, ovo su samo neki, kako bi se shvatila suština Neptuna.

venera kvadrat neptun

Neptun je i ona fraza ,,zauvijek sretni” (happily ever after). No postoje li ti trenuci zaista? I šta uopće prethodi njima? Sve bajke imaju sretne krajeve, no nema bajke koja ima sretan početak ili sretnu kulminaciju. Upravo će kvadrat Venere i Neptuna predstavljati taj kritični trenutak u našoj bajci, onaj moment kad zadržavate dah i zamišljate najbolje. Ovo je trenutak kad je Snjeguljica zagrizla otrovnu jabuku, kad je Pepeljuga čula da sat otkucava ponoć i u bijegu izgubila cipelicu, trenutak kad je Trnoružica pronašla vreteno i ubola se… Ovo je i moment preispitivanja trenutne emotivne situacije.

U narednim danima, kvadrat Neptuna i Venere će donesti turbulencije na emotivnom planu, poneko razočaranje, ali i neke nove ljubavi (u zavisnosti od natalne pozicije Venere). Ovo je romantični sms poslan sa skrivenog broja, izjava ljubavi preko lažnog profila na društvenoj mreži. Nesretno zaljubljeni ,,voajeri’’, svi vi koji obožavana bića dodirujete samo strelicom pokazivača, ovo je vaše vrijeme!

Venera u kvadratu s Neptunom donosi i pretjerana uživanja. Ovo su besane noći uz filmski maraton romantičnih komedija i pakiranje sladoleda (Saturn je ipak u opoziciji s Venerom). Ovo je zadimljena kafana, živa muzika i koja čašica više.
Na zdravstvenom planu, čuvajte se infekcija. Osetljiva su pluća i urogenitalni trakt. Neptun donosi i preterivanje kad su u pitanju nikotin, alkohol, tablete. Pazite što konzumirate, trovanja su moguća.

Na poslovnom planu, pazite kome vjerujete, pazite što potpisujete i kome povjeravate novac (U 6. mjesecu nas očekuje i retrogradan Merkur, a kvadrat Venere i Neptuna samo pojačava opću konfuziju).

Za kraj, zapamtite:

,,Što više ljubimo i darujemo se, to više naš život dobiva smisao i vrijednost i uprkos patnji, prihvatiti sa zahvalnošću svaku zraku sunca i ni u bolu ne zaboraviti na osmjeh – taj nauk svake prave poezije nikada neće zastarjeti i danas je, više nego ikada, potreban i dobrodošao.”
~ H. Hesse

 

Miloš Tomić 

– Astrologija je vještina divinacije koja povezuje fizički i metafizički plan, odnosno predstavlja direktan put k spoznaji božanske promisli. Astrologijom se bavim od 2010. godine i imam višegodišnje iskustvo u radu s klijentima. Također proučavam numerologiju, tarot, kristale, feng shui i druge tehnike koje nam mogu pomoći da poboljšamo kvalitetu života i zavirimo s druge strane ogledala.

 

Foto: Unsplash

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.