parallax background

Veliki jyotish horoskop za 2021. godinu

mjera brend
Subotom o dobrom: Mjera_ – hrvatski slow fashion brend pletenine
prosinac 26, 2020
uljna mješavina
Uljna mješavina za njegu tijela s eteričnim uljem sandala
prosinac 28, 2020

 

Sljedeća godina ne daje neke velike nade, ali ionako se radi o vanjskim manifestacijama, a one ne govore kako ćete se osjećati. Bit indijske astrologije jest shvatiti da su vanjske promjene ionako samo polariteti s kojima se poistovjećujete onoliko koliko shvaćate da su vanjski sadržaji samo manifestacija onog što iznutra nije osvješteno.

Godina počinje s Kalasarpa yogom ili položajem gdje su svi planeti na jednoj polovini, a to znači da su pritisnuti između dva karmička čvora i diktirat će događaje prvih mjeseci sljedeće godine. Ovdje je važno naglasiti da će Rahu biti glavni u spomenutom djelovanju. On djeluje materijalistički u odnosu na Ketua, a to znači da će ova godina biti pod izrazito materijalističkim djelovanjem kojeg podupire i Jupiter u Jarcu koji zbog svog položaja ne može davati duhovnu potporu. Izrazito napeto može biti od kraja veljače pa do polovice travnja kada će Rahu krenuti u dosta težak rat s Marsom što donosi impulzivnost i jake sukobe koje možemo osjetiti u svijetu. Žene u tom razdoblju trebaju pripaziti na prekide odnosa, odnosno da impulzivno ne prekidaju odnose. Tada mogu nastati velike projekcije ili iluzije koje će biti projicirane na muškarce.

jyotish 2021

Jupiter će prijeći u znak Jarca i ući u Vodenjaka 5. travnja 2021. godine. Jupiter je u tranzitu vrlo brzo prošao kroz tri znaka (Strijelac, Jarac, Vodenjak) unutar jedne vedske kalendarske godine Sarvari, točnije samvatsara je vedska godina definirana u indijskim kalendarima kao razdoblje gdje se tranzitnom Jupiteru mjeri vrijeme iz jednog sazviježđa u odnosu na njegovo srednje kretanje. Ona traje od 24. ožujka 2020. do 25. ožujka 2021. godine. Inače, prema vedskom kalendaru prijelazak Jupitera kroz tri znaka je izrazito loš znak za cijeli svijet što se ustvari tako i dogodilo, a to djelovanje će trajati još ovu godinu.

Dakle, simbolički nosi recesiju, zatvaranje mnogih industrija, kolaps gospodarstava, porast stope kriminala, anarhiju, što može u nekim dijelovima svijeta ugroziti i proizvodnju hrane. Također, Jupiter prolazi kroz oslabljeni znak što ne daje puno pozitivnosti u svijetu. U znaku Jarca pravda će biti uskraćena za mnoge ljude. Ovaj položaj jača tiraniju koja će suzbiti glas naroda iako će se ljudi protiviti, a nešto će se malo izboriti kroz Vodenjaka od travnja pa do rujna i pred kraj godine.

Korupcija ulazi u sve glavne pore zemlje u svim aspektima.

Kako je rečeno, pravda će biti uskraćena za mnoge, jer je Jupiter slab u Saturnovom znaku. Jedan politički vođa će biti ugrožen, možda i smrtno, ali to za svijet neće toliko puno značiti.

Jupiter brzo prelazi u znak Jarca i ulazi u Vodenjaka 5. travnja 2021. godine, ali se retrogradno počinje kretati 20. lipnja 2021.g. i ponovno ulazi u znak Jarca 15. rujna 2021. godine.

Tijekom retrogradnog razdoblja Jupitera, Saturn će također biti u retrogradnosti u neposrednoj blizini što će ponovno frustrirati one koji se bore za pravdu pa će, kako sam rekao, era Vodenjaka biti slaba. Dakle, retrogradne kretnje govore o vraćanju sličnih događaja iz ove godine ili restrikciju ljudskih prava. Također, pravna, financijska i socijalna pitanja neće se riješiti.

Za to vrijeme Merkur također prelazi u retrogradno kretanje što dodatno odgađa potpisivanje ugovora, papirologiju, dokumente, komunikaciju i planiranje.

jyotish 2021

Saturn je u svom znaku najmoćniji i nadvladat će slabo postavljeni Jupiter kad se vrati u Jarca. Cijene zlata neće toliko rasti i potražnja i prodaja mogu se znatno smanjiti.

Ekspanzivnost Jupitera suzdržana je u Jarcu, jer su naše misli ograničene na ideje koje se zapravo mogu pretvoriti u stvarnost. Jarac želi mjerljive rezultate i skeptičan je prema novim i nedokazanim idejama.

Posljednji put kad je Jupiter prolazio kroz Jarca (početkom 2009.), bio je povezan, kao i sada sa zloćudnim planetom Rahuom, što je donijelo nesrazmjernu korupciju koja je tada, kao i sada bila normalna. Ovo je vrijeme nemjerljive korupcije i prijevare.

Saturn sada želi da se usredotočite na praktični rad. Oni koji su puno meditirali u posljednje vrijeme sada mogu lakše neke ideje pretočiti u stvarnost.

Jupiterov tranzit u Jarcu traži od nas da dugoročno planiramo budućnost. Bilo koji novi posao ili projekt koji je pokrenut, sada neće donijeti trenutne rezultate, već donosi dugoročni povrat. Bit će jače djelovanje ekoloških udruga, a s Vodenjakom mnogi će biti obuzeti slobodom, a  pogotovo će se to pojačati od kraja studenog.

Klima će biti hladnija, možemo očekivati i ekstremnije događaje koji su se nedavno dogodili s ovim tranzitom. Zapadna i jugozapadna obalna područja mnogih zemalja će proći lošije s elementarnim nepogodama.

SAD će biti i dalje pod utjecajem nemira. SAD je pod utjecajem Sadhe satija i doživjet će velike promjene. Kina neće toliko rasti gospodarski kao prije, BiH će ući u transformacije zbog Sadhe satija u kojem se nalazi, a Slovenija i Hrvatska su pod jakim utjecajem Saturna i Marsa te povratkom Saturna nakon 30 godina u isti znak. To znači da će pandemija i kriza jako uzdrmati ove zemlje, ali ponajviše zbog koruptivnog sustava.

Gibanje Marsa nam govori da je najlošiji kada će se susresti sa svojim neprijateljem Rahuom koji već djeluje loše na Jupitera, a od lipnja do 21. srpnja će ponovno biti jak i donosit će sukobe u svijetu.

Ovo je godina gdje je potrebno biti praktičan i okrenut unutarnjem radu, jačanju vrijednosti i djelovanju u mikrocjelini pokazivanjem vlastitim primjerom.

 

Nikola Žuvela

 

Više o jyotishu saznajte na Vedski jyotish

 

Foto: Unsplash

Comments are closed.