Veliki mjesečni horoskop za svibanj

Svibanj je mjesec u kojemu su Mars i Venera u svojim sjedištima: Mars je cijeli mjesec u Ovnu i potiče na akciju i djelovanje, a Venera do 24. svibnja u Biku, stavljajući naglasak na uživanje i obilje. 26. svibnja Jupiter iz Bika prelazi u Blizance, znak svog izgona pa bi se neke velike ideje mogle rascjepkati na manje dijelove i ako nisu čvrsto uzemljene ispariti u zrak. U svakom slučaju, mjesec bez pomrčina i retrogradnosti (jedini preostali retrogradni planet je Pluton) pa se čini da ipak, nekako, idemo naprijed.

Veliki mjesečni horoskop po znakovima za svibanj 2024.

OVAN

Ulaskom Marsa u vaš znak počinje mjesec u kojemu biste dosta toga mogli pomaknuti s mrtve točke što bi vam moglo donijeti i veće prihode ili naprosto osjećaj većeg obilja u životu, čak i ako ga ne mjerite materijalnim mjerilima. Pronaći ćete način da se istaknete i privučete pozornost tamo gdje treba, ali i da budete inicijativni i hrabri kad bude trebalo. Svatko od vas tko je dostigao veću razinu povezanosti sa svojim istinskim ja zna koliko je osobni integritet važan. Biti onaj tko uistinu jeste nekima od vas je nešto najprirodnije no nekima istovremeno i veliki izazov, osobito kad je riječ o odnosima s drugima. Ipak, većinu ćete se mjeseca baviti prihodima i rashodima, neki od vas i ulaganjima. Tek zadnjih nekoliko dana svibnja, nakon što 26. svibnja Jupiter uđe u Blizance, a nekoliko dana prije njega i Venera i Sunce, počinje razdoblje učenja, putovanja i razmjena ideja s drugima uz naglasak na komunikacije i rješavanja nekih važnih ugovornih obveza. Netko čeka da mu se javite prvi. Dobro razmislite o tome želite li ponavljati nešto što ste već prošli. Jer ishod će najvjerojatnije biti isti ili vrlo sličan onom prethodnom. U isto će vrijeme egzaktna konjukcija Kirona i Marsa u Ovnu dotaknuti vaše najdublje rane. Umjesto da se naljutite, odbolujte ono što odbolovati treba.

Više o Ovnovima potražite ovdje. 

 

BIK

Tranzit Marsa u Ovnu i vašem prirodnom 12. polju u neku će vas ruku blokirati za neku značajniju akciju i pomake, no vi ionako niste tip od djelovanja „na prvu“. Bit će razloga za napetost i nervozu u situacijama u kojima ćete imati osjećaj kako vam sve izmiče kontroli i kako ide u smjeru u kojem ne želite da ide. Važno je izbjegavati situacije u kojima biste mogli biti negativno trigerirani nekim osobama ili događajima izvana te djelovati naglo i nepromišljeno, suprotno od vaše stvarne prirode. To će vas, dakako, samo vratiti nekoliko koraka unatrag i povećati osjećaj frustracije i nemoći. Zato je savjet da, kao pravi mudri ratnik, pustite ono na što ne možete utjecati i odmaknete se dalje od izvora nemira i iritacije. Venera u vašem znaku donosi miris ruža u cvatu i dovoljno razloga da budete radosni i sretni. Ponajviše s onim malim stvarima i velikim ljudima koji su oko vas, a nerijetko ih ne vidite jer su još povučeniji i tiši od vas. Ruku na srce, u vrijeme boravka Jupitera u vašem znaku dobili ste dosta darova koje ćete odmatati još godinama poslije. Nakon što Jupiter 26. svibnja prijeđe u znak Blizanaca počinje vrijeme u kojemu ćete se intenzivnije pozabaviti financijama i općenito vrijednostima u vašem životu. I tu će slika ubrzo biti puno, puno čistija i jasnija.

Više o Bikovima potražite ovdje.

 

BLIZANCI

Prvi dio svibnja bit ćete još pomalo „učahureni“, bez osobite želje za izlaganjem i intenzivnim kontaktima prema van i s drugima. Ta svojevrsna kontemplacija nužna je kako biste procesuirali neke emocionalne situacije iz nedavne prošlosti i kako biste „fermentirali“ do točke u kojoj ste u potpunosti nadrasli i transformirali prošla zamjeranja, neopraštanja, ljutnje i frustracije vezane uz odnose emocionalne prirode. Venera u Biku je u vašoj prirodnoj 12. kući i tu je kako bi vas, osim navedenog, podsjetila i na važnost empatije i pomaganja drugima. Ne „pro forme“ ili kako biste uljepšali vanjsku sliku o vama, već zbog onog istinskog unutrašnjeg osjećaja, kojega kao ljudi, imamo jedni prema drugima. U tome će vam pomoći i neke informacije, koje će stići iz tajnih izvora, ali bi mogle dosta utjecati na promjenu perspektive u odnosu na neke događaje i situacije iz prošlosti. Na sreću, najveće bogatstvo je uvijek u prijateljima i ljudima koje smatramo vlastitim plemenom; oni koji nas razumiju bez puno objašnjavanja ili „ispravljanja krivih navoda“. Oni su tu, čak i u situacijama u kojima ih nakratko i tko zna iz kakvih banalnih razloga odgurnete od sebe. Posvetite im pažnju u svibnju, kreirajte zajedničke ideje, projekte ili naprosto lijepe zajedničke uspomene.

Više o Blizancima potražite ovdje.

RAK

Svibanj će biti poslovno izuzetno aktivan mjesec u kojemu je poželjno pokrenuti neke ideje i kreativne zamisli, dati im zamah i udahnuti život. U tome će vam pomoći i osobe na pozicijama autoriteta ili odlučivanja, no početnu inicijativu morate odraditi vi. Tražite veće odgovornosti, promijenite poslodavca, zahtijevajte veću plaću ili pokrenite vlastiti posao, sve ovisi o tome što vi želite, jer će vas svakako Mars u Ovnu u tranzitu preko vaše prirodne 10. kuće potaknuti na akciju, iako biste, s druge strane, trebali izbjegavati sukobe, osobito s onima koji su pozicijski iznad vas. Venera u vama skladnom i prijateljskom znaku Bika favorizira romantične situacije, čak i u krugu prijatelja ili na njihovu inicijativu. Družite se i provodite slobodno vrijeme u aktivnostima koje volite, osobito ako ste pri tome u situacijama u kojima biste mogli upoznati nove i zanimljive „likeminded“ ljude. Vi koji ste u vezama i brakovima pokažite inicijativu u onim područjima koji zanimaju vama drago biće ili partneru dajte podršku na neki drugačiji način. Financijski ste stabilni iako će mnogi od vas reći kako bi moglo biti i bolje. I bit će bolje, nakon što poduzmete onu akciju s početka priče i hrabro istražite neke dodatne ili sasvim nove poslovne opcije.

Više o Rakovima potražite ovdje.

 

LAV

Ulazak Marsa u vama skladan i podržavajući znak Ovna 1. svibnja doživjet ćete kao naglo buđenje i to će vas pokrenuti u smjeru svega onoga što simbolizira vaša 9. prirodna kuća. To su, prije svega, putovanja, kontakti s inozemstvom, edukacije, ispiti ili želja za stjecanjem nekih novih viših ili holističkih znanja, sve, dakako, ovisi o preferencijama svakoga od vas. Venera u Biku nosi tračak uspješnosti i obilja na poslovnom planu ili povoljan završetak projekta u kojega ste dugo ulagali sve svoje resurse. Možda otprve nećete imati osjećaj kako ste dobili zasluženo, ali s vremenom ćete promijeniti mišljenje. Jupiter u Biku mazio vas je više mjeseci i gotovo sigurno otvorio mogućnosti za neke pozitivne poslovne promjene ili napredak dostojan vašeg iskustva, talenta i sposobnosti. Nakon što Sunce, Venera i Jupiter, zadnji tjedan svibnja prijeđu iz 10. u vaše 11. polje prirodnog horoskopa više ćete se otvoriti prijateljima, zajednici i općenito društvenom životu te dobiti pregršt potvrda u stvarnoj vrijednosti odnosa s bliskim prijateljima kao i ostalim naizgled random osobama koje su vam pomogle u ključnim trenucima. Vrijeme je za party zahvalnosti svima njima.

Više o Lavovima potražite ovdje.

 

DJEVICA

Nije vam trebalo dugo da se vratite u introspektivni mode i naizgled povučete iz javnog života, jer valja pospremiti malo „podrum“. Pod tim se ponajprije podrazumijevaju podsvjesna osobna vjerovanja koja vas sprječavaju da iskoračite naprijed; u poslu, ljubavi i drugim vama važnim životnim područjima. Mars u Ovnu, u tranzitu preko vaše prirodne 8. kuće zaista želi kopati duboko, ispod površinskih programiranih vjerovanja i naučenih ponašanja zbog kojih su, neki od vas – došli do zida. I ne znaju kako i kamo dalje. Venera u Biku pomoći će vam da proces osobnog pročišćavanja i ovog „velikog spremanja“ prođe s manje neugode, a najbolja bi odluka bila nekamo otputovati, barem nakratko i posvetiti se sebi i vlastitim unutrašnjim mehanizmima osobnog sabotiranja kako biste ih osvijetlili, osvjestili i u konačnici deinstalirali i reinstalirali. Krenuti u pravcu stjecanja nekog novog znanja ili se odvažiti prenijeti na druge znanje koje imate bila bi dobra opcija podrške u ovom procesu. Zadnji tjedan svibnja, ulaskom Sunca, Venere i Jupitera u Blizance i prostor vaše prirodne 10. kuće obasjava se područje posla, karijere ili osobne životne misije pa ćete i u lipnju imati prilike za širenje i ekspanziju u profesionalnom smislu.

Više o Djevicama potražite ovdje.

 

VAGA

Mars u Ovnu svakako će cijeli svibanj i prvi tjedan lipnja pozitivno utjecati na entuzijazam vas Vaga u pogledu odnosa i partnerstava, posebno ako se u međuvremenu na vidiku pojavilo nešto novo i netko novi. I Venera u sjedištu, u znaku Bika dat će svoj doprinos osjećaju ugode i obilja, te novo probuđene seksualne energije. Ako ste u dužoj vezi ili braku ova pozicija Marsa ukazuje na potrebu za raščišćavanjem odnosa, osobito po pitanju svega onoga što u svrhu mira i sklada u domu uporno gurate pod tepih. U svibnju to više neće biti moguće. Ne mora nužno doći do dubljih razdora no važno je svakome tko vam je partner u životu (uključujući i partnere u poslovnim odnosima) postaviti granice te jasno izartikulirati vašu stranu priče ili dogovora. Tek tada moći ćete se opustiti i znati na čemu ste. Ako pri tome neki odnosi budu i završili, smatrajte to nužnim, u smislu otvaranja novih prilika za nove odnose. Od kraja svibnja, nakon što u vama skladne Blizance ušetaju i Sunce i Venera i Jupiter kreće vrijeme širenja i ekspanzije, ponajprije na područjima vezanim uz vašu prirodnu 9. kuću: suradnja i kontakti na daljinu i s inozemstvom, putovanja i nova znanja, edukacije. Sve to će vam se na neki način otvarati samo od sebe i na vama će biti samo da uzmete ono što vam se, od svega, najviše sviđa.

Više o Vagama potražite ovdje.

 

ŠKORPION

Boravak Marsa u Ovnu na neke će snagom svog položaja ojačati i vas, posebno na područjima vezanim uz posao i svakodnevne obaveze. Nova radna sredina, prostor i općenito okruženje, ali i dosta veći angažman i trud mogući su scenariji vaše poslovne svakodnevice u svibnju. Na vaša bi leđa moglo pasti više obaveza nego što je to uobičajeno, a o cimanju i traženju usluga od strane i poznatih i manje poznatih ljudi da i ne govorim. Dobro je to što ćete stići odraditi puno toga, a shodno tome i završiti ono što ste „ostavili za poslije“. Venera u Biku većinu će vas mjeseca ljuljuškati u ozračju pažnje i simpatija drugih, od partnera pa do radnih kolega ili sasvim slučajnih prolaznika, jer, kako znamo i inače je teško odoljeti vašoj snažnoj seksualnoj energiji. Stoga, ako ste još uvijek slobodni, svibanj je definitivno pravo vrijeme za – lov. Zadnji tjedan mjeseca, nakon što u Blizance uđu Sunce, Venera i Jupiter osvijetlit ćete podosta toga sakrivenoga, počevši od onoga što ste sami sakrili od sebe, a ponajviše onoga što su drugi sakrili od vas. Dakako, neuspješno. Jer, ako je netko gotovo predodređen da kroz trnje dođe do skrivenoga blaga onda je to svakako Škorpion.

Više o Škorpionima potražite ovdje.

 

STRIJELAC

Figurativno rečeno, ali i vrlo slikovito istovremeno, nakon što Mars 1. svibnja, uđe u vama blizak vatreni znak Ovna, vi Strijelci ste – na konju. Stvari će se ubrzati, odnosi dinamizirati i dan će vam doslovce biti prekratak kako biste stigli odraditi sve ono što biste trebali i što biste željeli. Njegov prelazak preko vaše prirodne 5. kuće otvorit će prostor za uživanje, zabavu, kreativu pa čak i igre na sreću u kojima više-manje uglavnom vi odnesete doma glavni zgoditak. Mladi Strijelci prepustit će se ljubavnim akcijama, a oni zreliji čaroliju će pronalaziti u nekim novim aktivnostima i hobijima koji će im otvoriti priliku za nove ljude, kontakte i prijateljstva. Poslovno ste stabilni, ali kada je o vama riječ uvijek ima prostora za novi entuzijazam, nadogradnju i širenje što bi vam svakako dalo novi zamah i – vjetar u leđa. Posljednji tjedan u mjesecu Sunce, Venera i Jupiter ulaze u znak Blizanaca i vaše 7. prirodno polje što će staviti naglasak na partnerske odnose i nastaviti se gotovo cijeli lipanj. Neki odnosi nose vam obilje, a neki samo predstavljaju uzaludni utrošak vremena, bez ikakvog benefita, a ponajmanje onog emocionalnog ili duhovnog. Stoga će doći vrijeme da ih revidirate. I odložite postrane one koji nisu za vas. A niti vi za njih. Gotovo je sigurno kako ćete to učiniti bez imalo žaljenja.

Više o Strijelcima potražite ovdje.

 

JARAC

Vas nije lako tek tako izbaciti iz takta, osim ako to, dakako, učini netko od vaših ukućana. Mars u Ovnu i prostoru vaše prirodne 4. kuće svakako će potaknuti poslove vezane uz nekretnine, motivirati vas na prodaju, zamjenu, renoviranje ili neke manje zahvate, ali s druge strane, njegova svadljiva i dinamična priroda svakako ostavlja trag i na odnosima s ukućanima, osobito onim mlađima i buntovnijima. Bit će nužno podsjetiti ih na pravila ili postaviti nova kako biste izbjegli situacije koje ćete sve teže moći kontrolirati. S druge strane, to će vam skrenuti pozornost s posla na neke druge teme koje su važne, a nemate se ni vremena ni volje njima baviti. Ovaj puta neće vam preostati ništa drugo nego da im se s punom pažnjom i bez zadrške posvetite. Ljubavni je život slobodnim Jarcima većinu mjeseca u cvatu zahvaljujući Veneri u Biku koja krstari vašom prirodnom 5. kućom, a nakon što ona, zajedno sa Suncem i Jupiterom od 24. svibnja prijeđe iz Bika u Blizance i vašu prirodnu 6. kuću, počet će stizati nagrade i darovi za sav poslovni trud unatrag nekoliko mjeseci. Iako će ipak mjesec lipanj po tom pitanju ipak biti nešto produktivniji.

Više o Jarčevima potražite ovdje.

 

VODENJAK

Vaša „vodenjačka“ staloženost i odsustvo snažnih emocionalnih reakcija su dobro poznati, no, nakon što od 1. svibnja Mars uđe u Ovna i vašu prirodnu 3. kuću, imat ćete kudikamo manje tolerancije za one koji vas kontinuirano trigeriraju (poslovno ili privatno) samo kako bi vas uznemirili ili izbacili iz ravnoteže. Svibanj je, dakle, mjesec u kojemu ćete svakome reći što ga ide, nježno ili manje nježno, iako kada je o vama riječ, to „nježno“ prije se može nazvati distancirano i kulturno nego nešto osobito nježno. Ovaj će tranzit, nadalje, potaknuti i rješavanje situacija vezanih uz ugovore i ostalu dokumentaciju, ali vas i osnažiti za samopouzdano i samosvjesno pregovaranje s potencijalnim poslovnim partnerima ili klijentima u svrhu unaprjeđivanja posla. Dio vremena svakako iskoristite i za stjecanje novih znanja i vještina, osobito na onim poljima na kojima ste deficitarni ili su vas oduvijek zanimala. Većinu mjeseca Venera je u Biku i vašoj prirodnoj 4. kući što govori i o vašoj posvećenosti obitelji, ali ukazuje i na mogućnost manjih estetskih izmjena prostora u kojemu stanujete, a nakon što ekipa (Sunce, Venera i Jupiter) zadnji tjedan svibnja prijeđe iz Bika u Blizance počinjete ulaziti u razdoblje uživanja i zabave što će pokriti i gotovo cijeli lipanj.

Više o Vodenjacima potražite ovdje.

 

RIBE

Tranzit Marsa u Ovnu preko vaše prirodne 2. kuće malo će „razbacati“ vaše financije, jer ćete, gotovo je sigurno, više zaraditi, ali sukladno tome i više potrošiti. Dogodit će se tu i tamo i poneki neplanirani trošak, ali i situacije u kojima ćete se sami teško suzdržati i zadržati novac u novčaniku ili na kartici, jer će kušnja biti prevelika. Možda je pravo vrijeme da, u hodu, presložite i posložite prioritete, kako biste ubuduće manje ulagali u aktivnosti, poslove ili odnose od kojih imate mali ili nikakav benefit. Venera u Biku podržava ugodne susrete i komunikaciju, a zahvaljujući Jupiteru na odlasku, tu su zanimljive prilike za steći neka nova znanja ili vještine ili ih ponuditi drugima. Slobodne Ribe ljubavni život osvježit će dopisivanjima na dejt mrežama ili aplikacijama, a one zauzete biti podrška svojim partnerima u situacijama manje krize ili nesigurnosti. Ulaskom Sunca, Jupitera i Venere u Blizance i u isječak vaše 4. prirodne kuće zadnji tjedan svibnja, počet će se otvarati prilike za estetsku nadogradnju ili manje promjene vezane uz prostor u kojemu živite, a time se u potpunosti premjestiti vaš fokus s vanjskog svijeta na vaš privatni, intimni i obiteljski u kojemu ćete se osjećati najsigurnije i najudobnije.

Više o Ribama potražite ovdje.

 

Više o temama astrologije i horoskopa čitajte u našoj rubrici ASTROLOGIJA. 

 

Foto: Freepik

Astrologinja u zvjezdarnik.com

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.