ZEN tarot – Kontrola

Obitelji oblikuju emocije kao obrasce koje tražimo u odnosima
24. listopada 2023.
Uspori. Ima(š) vremena – o važnosti usporavanja u radu s traumom
25. listopada 2023.

 

Postoji vrijeme i mjesto kada trebamo kontrolirati situaciju, ali ako dopustimo da kontrola vlada našim životom mi postajemo potpuno rigidni.

Sva ljepota svjetlosti i života ne uspijeva probiti oklop osoba sa slike. Gotovo da se može dotaknuti ta kruta struktura koja se ovila oko njih. Pogled je hladan, izraz kamen. Njihov svijet je savršeno posložen i organiziran, ali nije živ – oni ne dopuštaju nikakvu spontanost ili ranjivost da uđe.

Takozvani kontrolfrikovi su uvijek zapravo vrlo nervozne osobe, jer nemir je duboko u njima skriven. Ako si nekontroliran, protočan, onda si živ i sigurno nisi nervozan. Tada se nervoza ne pojavljuje – što god da se dogodi dogodit će se. Tada nemaš očekivanja od budućnosti. A zašto bi onda bio nervozan?

Da bi kontrolirao um trebaš biti jako hladan i smrznut. Tada životna energija prestaje kolati tobom. Čim se energiji dopusti da kola, ona će sve potisnuto izbaciti van. Zato se ljudi uče kako biti hladni, kako povrijediti druge, a da oni ostanu netaknuti, kako gledati ljude, a ne vidjeti ih.

Današnja karta nas podsjeća da duboko udahnemo, otpustimo kravate i počnemo život shvaćati lagodnije. Ako nam se dogodi pogreška – to je u redu. Ako nam stvari malo izmaknu iz ruke – to je u redu. Život nam nudi toliko mnogo više od toga da budemo na vrhu stvari.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.