ZEN tarot – Uobičajenost

10 novih knjiga koje nećete moći ispustiti ovog rujna
5. rujna 2023.
voda za ravan trbuh
Voda za ravan trbuh
6. rujna 2023.

 

Muškarac s ove slike podsjeća nas da se ljepota nalazi u nekim naoko uobičajenim radnjama kao što je šetnja.

Toliko jednostavno uzimamo svijet u kojem živimo zdravo za gotovo. Čišćenje kuće, radovi u vrtu, kuhanje – najzemaljskije radnje imaju svetu vrijednost ako ih radimo s totalnom predanošću, s ljubavlju, bez traženja potvrde ili priznanja.

Ponekad se dešava da postaneš Jedno u nekom rijetkom trenutku. Gledaš ocean i njegova divljina te toliko obuzme da zaboraviš na svoju podvojenost, svoju shizofreniju – opustiš se. Ili se to dogodi dok slušaš neku lijepu glazbu. Probaj se sjetiti da ne trebaš čekati ove posebne trenutke da se dogode. To može biti tvoja svakodnevnica. Tvoja svakodnevnica može biti ZEN.

Možeš živjeti zaista poseban život čineći obične stvari – cijepajući drva, pospremajući dom, kuhajući ručak – samo ako si posvećen tome što radiš i u miru sa sobom.

Zaboravi da ćeš puniti naslovnice s novim izumima ili zasjenjivati ljude oko sebe svojim jedinstvenom svjetlošću. Tvoj posebni dar koji možeš ponuditi svijetu sada će se najbolje prikazati ako stvarima pristupiš polako i jednostavno, korak po korak.

Ulaziš u vrijeme kada će jednostavan, prirodan i potpuno običan pristup situacijama koje nadolaze postići mnogo bolje rezultate nego bilo koji pokušaj da se bude briljantan, pametan ili neuobičajen.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.