ZEN tarot – Krivnja

Gluten free kolač s orasima i pekmezom od marelice
15 studenoga, 2022
škorpion horoskop
Kakvi su Škorpioni stvarno – što vole, a što ne vole
16 studenoga, 2022

 

Krivnja je zasigurno jedan od najdestruktivnijih osjećaja. Ako smo pogriješili prema nekome ili išli protiv svoje istine normalno je da se osjećamo loše. Ali dopustiti si da nas osjećaj krivice preplavi, znači otvoriti vrata samodestrukciji.

To nas dovodi do stanja kada sumnjamo u sebe i smatramo se bezvrijednima. Zamagljeni krivnjom više ne vidimo ljepote života i svijeta oko nas. Ako se kažnjavamo zbog pogrešaka osjećajem krivnje, lako upadamo u vrzino kolo očaja i beznađa.

U današnjoj civilizaciji uči nas se da je sve što nam pričinjava zadovoljstvo grijeh pa na našim ramenima nosimo teret krivnje i kad zaista pogriješimo i kada samo uživamo u ljepotama života. Oni koji to prihvate postaju teški i kruti, na prsima im sjedi krivnja teška kao kamen i sputava ih da žive.

Kad god pomisliš da radiš loše jer ti je netko izvana to nametnuo znaj da se u tebi rađa krivnja i postaješ okovan/a, zarobljen/a, mrtav/a prije smrti.

Prihvati da si u redu takav kakav si i da je sasvim prirodno pogriješiti s vremena na vrijeme. Iz te situacije preuzmi lekciju i kreni dalje. Ne veži se emocijama za ono što je bilo.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.