parallax background

ZEN tarot – Primanje

superprivlačitelj
Dobra knjiga: Superprivlačitelj – Metode za manifestiranje života iznad vaših najvećih očekivanja
lipanj 9, 2021
pomrčina sunca
Pomrčina Sunca u Blizancima vodi nas u prošlost za bolju budućnost
lipanj 10, 2021

 

Osjetljivost predstavlja ženski princip, osjetljivu kvalitetu vode i emocija. Ruke žene sa slike su ispružene visoko kako bi primila i osjetila sve što joj život pruža.

Njena glava i um su sada nevažni. Oni sada nisu zaposleni svojim konstantnim vrteškama koje bi ometale njenu čistu prijemčljivost za emocije. Sada dok se puni odozgora, ona se u potpunosti prazni, čisti, preplavljuje ju energija božanskoga i ona prima sve više i više. Ona je u potpunoj harmoniji sa Svemirom, koja joj se pokazuje sve jasnije kako je sinkronicitet u njoj veći.

Kada pronađeš svoju Istinu unutar sebe, u ovom postojanju nema više ništa za pronaći. Istina živi kroz tebe. Kada otvoriš svoje oči, to Istina otvara oči. Kada zatvoriš oči, to Istina zatvara oči.

Kada se karta Kraljice vode pojavi u čitanju ona simbolizira početak vremena nevezanosti i zahvalnosti za sve što nam život nudi, bez ikakvih očekivanja i zahtjeva. Tada nam ne treba niti obveza niti misao za zasluge ili nagrade. Tada samo jesmo i čekamo.

Slušanje je jedna od glavnih tajni za ulazak u božji hram. Slušanje znači pasivnost. Slušanje znači da u potpunosti zaboravljaš sebe – tek tada možeš slušati. Kada pažljivo slušaš nekoga ti zaboravljaš sebe. Ako ne možeš zaboraviti sebe nikada – onda nikada niti ne slušaš. Ako si jako orijentiran na sebe – ti se samo praviš da slušaš. Možeš potvrdno klimati glavom, ponekad reći da ili ne – ali ti ne slušaš. Kada zaista slušaš ti postaješ prolaz, pasivnost, utroba – postaješ ženski princip. A da bi stigao u božji hram moraš pronaći ženski princip u sebi. Nikada nećeš doći do Boga kroz agresiju, pokoravanje, invaziju… Boga možeš doseći ili bolje rečeno, Bog može doseći tebe samo onda kada osvijestiš ženski princip u sebi. Kada postaneš yin, osjetljiv, emotivan – vrata se otvaraju. Tada ti samo čekaš. Slušanje je umjetnost postojanja pasivnog promatrača.

Senzibilitet, intuicija i suosjećanje su kvalitete koje se sada cijene, otapajući sve prepreke koje nas drže odvojenima jedne od drugih i cjeline.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.