ludost

ZEN tarot – Luda

 

Iz trenutka u trenutak, sa svakim korakom, Luda ostavlja prošlost iza sebe. Sa sobom ne nosi ništa osim svoje čistoće, nevinosti i povjerenja.

Luda je u harmoniji sa svime što ga okružuje. Njegova intuicija je na vrhuncu. U ovom trenutku Luda ima potporu Svemira da napravi svoj skok u nepoznato. U rijeci života čekaju ga avanture.

Današnja karta govori da ako vjeruješ vlastitoj intuiciji, svom osjećaju za ispravnost, ne možeš pogriješiti. Tvoji postupci se drugima ili čak i tebi mogu činiti blesavima, ako ih pokušaš analizirati racionalnim umom. Ali mjesto gdje se sada nalazi Luda je nulto mjesto – mjesto gdje su povjerenje i nevinost vodiči, a nema mjesta za skeptičnost i prošla iskustva.

Luda je onaj koji kroz život ide s povjerenjem, onaj koji vjeruje unatoč svim prošlim iskustvima. Njegovo povjerenje je ogromno.

U početku kada kreneš ovako živjeti bit će teško. Ljudi, svijet, pokušat će te iskoristiti… Dopusti. To su jadni ljudi. Čak ako si i prevaren, opljačkan, iznevjeren – dopusti da se to dogodi. Ali zapamti – ono što je zaista tvoje, nitko ti ne može uzeti. A svaki puta kad ne dozvoliš situacijama da te iskvare – tvoja duša se integrira i budi se tvoj kristal.

Budi Luda u Tao i Zen smislu. Ne gradi zidove znanja oko sebe. Koje god iskustvo ti dođe, dopusti da se dogodi, a onda nastavi dalje, a to odbaci. Konstantno ustraj na čišćenju svog uma; umri za prošlost, kako bi mogao živjeti danas, sada, u ovom trenutku.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.