stres

ZEN tarot – Stres

 

Koliko ljudi poznaješ koji su u trenucima prevelike opterećenosti završili s gripom ili pali i polomili se?

Uvijek se događa kada sami ne znamo stati da dobijemo opomenu u obliku neke bolesti koja nas sruši dolje i prisili nas na odmor.

Stres o kojem govori današnja karta je nešto što svatko od nas povremeno iskusi. Perfekcionisti su ti koje stres najžešće pogađa. Stres uglavnom stvaramo sami s idejom da se bez nas ništa neće dogoditi – naročito onako kako smo mi to zamislili!

Svi osobni ciljevi su pomalo neurotični. Iskonski čovjek shvaća da on nije odvojen od cjeline. Stvari se događaju, svijet se kreće. Sve se događa svojim tijekom. Nema potrebe da se grčevito borimo, utrkujemo niti ulažemo enormni trud u realizaciju nečega. Opusti se i budi.

Iskonski čovjek nije izvršitelj tuđih naloga. Slučajni čovjek to je. Slučajni čovjek je zato anksiozan, napet, pod stresom, na stalnim mukama jer sjedi na vulkanu. Taj vulkan može eruptirati svakog trena, jer slučajni čovjek živi u svijetu nesigurnosti s idejom da je siguran. Ovo stvara napetost unutar duše, jer duboko u sebi svaki čovjek zna da ništa nije sigurno. Tako se rađa stres.

Misliš li da sunce neće izaći ako ti osobno ne namjestiš alarm? Izađi u šetnju, kupi cvijeće, skuhaj si večeru – sve “nevažno” će se ionako dogoditi. A sebe izbaci iz ideje da se svijet ne vrti bez tebe!

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje?

 

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.