sudjelovanje

ZEN tarot – Sudjelovanje

 

Svaka osoba na ovoj slici drži desnu ruku gore – u stavu primanja, a lijevu dolje – stav davanja. Svi zajedno čine ogromno energetsko polje, u kojem svaka individua doprinosi svojom posebnošću u stvaranju ujedinjene i žive cjeline.

Baš poput cvijeta gdje je njegova cjelovitost čak ljepša od svih prekrasnih dijelova zasebno, a istovremeno cvijet naglašava ljepotu svake pojedine latice.

Jesi li ikada vidio/jela noć kako odlazi, večer kako dolazi, ponoć i njenu pjesmu, svitanje i njegovu ljepotu? Malo je ljudi koji su svjesni svega što se događa svakodnevno. Ponašamo se gotovo kao slijepci. U tako prekrasnom svijetu mi živimo u malim barama vlastite bijede. Poznato je kad te netko želi iščupati da se još i boriš protiv toga. Ti ne želiš biti izvučen/a iz svoje bijede, iz svoje patnje. Ako pristaneš da te se izvuče toliko je radosti oko tebe, morat ćeš je postati biti svjestan/a i sudjelovati u njoj, nećeš moći biti gledaoc više.

Filozofija je nagađanje. Zen je sudjelovanje. Sudjeluj u odlasku večeri, sudjeluj u zvijezdama i u oblacima, neka sudjelovanje postane tvoj lifestyle i tada će cijelo postojanje postati radost. O boljem svemiru ne možeš ni sanjati.

Sada imaš priliku sudjelovati s drugima u stvaranju nečeg puno većeg i ljepšeg od onoga što bi svatko od vas mogao pojedinačno. Tvoje sudjelovanje neće samo hraniti tebe, već se doprinijeti nečim izuzetno vrijednom Cjelini.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? 

 

 

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.