škrtost

ZEN tarot – Škrtost

 

Žena na slici je izgradila utvrdu oko sebe kako bi zaštitila sve što posjeduje misleći da je to njeno blago.

Zapravo, ona je prikupila toliko stvari kako bi se više voljela da je u tom pokušaju samu sebe učinila ružnom.

Današnja karta nas poziva da razmislimo na što smo se to „nakačili“ i što to mislimo da posjedujemo, a da je toliko ranjivo da je potrebno štiti utvrdom. Ne mora to biti debeli bankovni račun ili kutija puna skupocjenog nakita – to može biti i vrijeme koje provodimo s prijateljima ili preuzimanje rizika da pokažemo našu ljubav nekome.

U trenutku kada postaneš škrt zatvaraš se za osnovni fenomen života – širenje, ekspanziju, dijeljenje. U trenutku kad se počneš vezivati za stvari promašio si metu – promašio si. Jer meta nisu stvari – TI, TVOJE NAJDUBLJE BIĆE je meta: nije meta lijepa kuća, već lijep ti; ne mnogo novca, već bogat ti, ne mnogo stvari, već otvoreno biće sposobno za milijun stvari.

Kao izvor koji presuši, naše pravo blago potamni i postane bezvrijedno ako ga odbijemo dijeliti s drugima. Što god bilo to za što se grčevito držiš – sjeti se da to ne možeš ponesti sa sobom. Otpusti prianjanje i osjeti slobodu i ekspanziju koju ti donosi čin dijeljenja.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.