Kristaloterapija: kako iscijeliti traumu, strah i zabrinutost pomoću kristala

trudnoća
Jasmina Brković: Biti majka je manje postojanje koliko neprekidno postajanje
siječanj 5, 2021
knjige
Dobra knjiga: 5 novih knjiga koje nećete moći ispustiti ovog siječnja
siječanj 6, 2021

 

Ako ste doživjeli emocionalnu traumu, često je izrazito teško sabrati se i početi funkcionirati „normalno.“ Emocionalne traume nas mogu držati jako dugo nakon što se sam događaj dogodio.

Ovih dana su mnogi doživjeli traumatični iskustvo razornog potresa, što je u mnogima izazvalo strah, traumu i zabrinutost. Kako se ta trauma ne bi duboko ukorijenila i pospremila u podsvijest, otkuda će ju s lakoćom ponovno podići neki događaj koji će podsvijest izjednačiti na nekom nivou s doživljenom traumom, sada je pravi trenutak pokušati tu traumu iscijeliti. Ako vam se čini da je trauma toliko intenzivna da se nikako ne možete nositi sami s njom, potražite stručnu pomoć.

U nastavku saznajte na koji način te s kojim kristalima možete raditi na emocionalnoj traumi, strahu i zabrinutosti.

kristaloterapija

Emocionalna trauma

Za iscjeljenje emocionalne traume najbolje je koristiti rozenkvarc i crni turmalin.

Rozenkvarc je kristal bezuvjetne ljubavi, a ono što vam je kod iscjeljenja emocionalne traume potrebno je neograničena količina ljubavi. Jedan od načina healinga s ovim kristalom je da legnete na leđa i kristal rozenkvarc postavite na svoju srčanu čakru na 10-ak minuta. Drugi način je da nosite nakit od rozenkvarca, npr. narukvice.

Emocionalne traume su popraćene negativnim energijama, strah, panika, anksioznost, zabrinutost. Kako se ta negativna energija ne bi nakupljala i zadržavala u tijelu, dobro je koristiti neki od zaštitnih kristala koji imaju mogućnost apsorbirati negativnu energiju. Najjači zaštitni kamen je crni turmalin. Možete kristal crnog turmalina nositi uvijek sa sobom, npr. u džepu ili nositi narukvicu napravljenu od ovog divnog kamena.

Svakako vodite računa o čišćenju i punjenju, jer je naročito kod trauma kristale potrebno češće čistiti.

Afirmacija za otpuštanje emocionalne traume: Otpuštam prošlost i sada biram iscjeljenje.

kristaloterapija

Strah

Strah je iskonski osjećaj koji služi kako bismo preživjeli te je u trenucima kada nam je život ugrožen on često upravo ono zbog čega ćemo reagirati na način da „spasimo živu glavu“. Međutim, kada strah osjećamo i dalje, onda kada više ne postoji opasnost, taj osjećaj postaje paralizirajući. Vodi u anksioznost i druge neželjene osjećaje. Strah je jedna od emocija najniže vibracije i svakako nam ne koristi na našem svjetlom putu.

Kada osjećamo strah trebamo raditi na uzemljenju i našoj prvoj čakri – Muladhara. Svi kristali koji se koriste za rad s korjenskom čakrom su dobar izbor, a s crnim turmalinom i oniksom sigurno nećete pogriješiti.

O crnom turmalinu smo pisali i kod teme traume. On je zaista izvrstan kamen za uzemljenje. Crni turmalin možete koristiti tako da ga nosite u džepu, u obliku nakita ili ga koristite prilikom meditacije, ako meditirate na strah kako biste ga otpustili. Čistite ga na dnevnoj bazi.

Oniks je kristal pod utjecajem Saturna. Simbol je unutarnje koncentracije, pokornosti, izdržljivosti, daje ogromnu snagu nosiocu. Kada smo mentalno i fizički iscrpljeni pruža izvrsnu zaštitu. Omotava nas u ogrtač zaštite i pomaže nam da se uzdignemo novi. Moćna energija oniksa stimulira sva osjetila te postajemo usredotočeni.

Afirmacija za otpuštanje straha: Ja sam neustrašiv/a. Ja sam siguran/na.

ground control_WM

Zabrinutost

Svi s vremena na vrijeme osjećamo zabrinutost. U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo s pandemijom koronavirusa te proživljenim potresom (Zagreb i okolica) normalno je da osjećamo zabrinutost. Tu emociju ipak možemo ublažiti ili čak u potpunosti ukloniti. Kristali koji se koriste u kristaloterapiji za osjećaj zabrinutosti su labradorit i ametist.

Labradorit je prekrasan i moćan kamen koji može pomoći smiriti um kad upadne u mod zabrinutosti. Kada uočite da se zabrinutost pojavila uzmite labradorit u ruku te mantrajte Moj um je smiren, opušten, čist i slobodan. Za ovo također možete koristiti i nakit od labradorita.

Ametist je drugi izrazito moćan i meni osobno posebno drag kristal. Ako ste jedna od onih osoba koja počne vrtiti razno razne scenarije nakon što legne u krevet, onda je ametist pravi izbor. Možete sam kristal ametista postaviti ispod jastuka i ponavljati afirmaciju za otpuštanje zabrinutosti ili kao i kod drugih kristala koristiti nakit.

Afirmacija za otpuštanje zabrinutosti: Moj um je smiren, opušten, čist i slobodan.

kristaloterapija

Nadam se da će vam ovi savjeti pomoći. U sljedećem tekstu pisat ću o tome koje kristale i na koji način možete koristiti ako osjećate anksioznost, očaj i stres. Budite dobro.

Indira Juratek

 

Foto: Marina Ćosić for @indira.juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.