5 tibetanaca

5 tibetanaca – poznati set vježbi koji donosi vitalnost

 

5 tibetanaca je poznati set vježbi za koji se smatra da daje vitalnost i dugovječnost. Regeneriraju i reguliraju endokrini sustav te tako pomlađuju i revitaliziraju cijelo tijelo.

Ako ih do sada niste vježbali, ovo se čini kao idealno vrijeme da ih uvedete u praksu i zavolite.

5 tibetanaca

@divineenergypark

5 tibetanaca – poznati set vježbi koji donosi vitalnost

1. Tibetanac – Stanite se uspravno i raširite ruke, paralelno sa podom. Desni dlan vam je okrenut prema podu, a lijevi prema nebu/gore. Usmjerite pogled u desnu nadlanicu i počnite se okretati u desnu stranu ( u smjeru kazaljki na satu). Okrenite se onoliko puta koliko vam odgovara. Polagano se zaustavite, pogledom pratite svoju desnu nadlanicu koju pomičete ispred sebe

2. Tibetanac – Legnite se na leđa. Stavite ruke uz tijelo sa dlanove malo ispod stražnjice. Sa udahom istovremeno podignite glavu prema prsima (brada dodiruje prsa) i noge u okomit položaj. Leđa vam moraju biti potpuno na podu. Ako možete podignite noge iznad tijela, dalje prema glavi. Koljena su ispružena. Zatim polako spustite glavu i noge na pod i izdahnite. Ponovite to 7 puta.

3. Tibetanac – Kleknite se na pod, uspravite tijelo, ruke stavite na donji dio leđa. Nožni prsti su na podu. Udahnite i zabacite glavu unazad onoliko koliko vam je ugodno i istovremeno lagano savinite kralježnicu. Dok se savijate u natrag podupirite se sa rukama na donjem dijelu leđa. Zatim sa izdahom spustite bradu na prsa. Ponovite to 7 puta.

4. Tibetanac – Sjednite se na pod sa ispruženim nogama i razmaknite stopala te dlanove stavite pokraj stražnjice. S udahom zabacite lagano glavu unazad istovremeno odižući tijelo od poda tako da vam se koljena saviju, a dlanovi i stopala ostanu na podu. Trup će biti u ravnoj liniji sa natkoljenicama. S izdahom vratite tijelo u početni položaj i bradu spustite na prsa. Ponovite to 7 puta.

5. Tibetanac – Iz klečećeg položaja oslanjajući se na dlanove ispružite noge odižući stražnjicu prema gore u položaj planince. Dlanovi i stopala moraju biti udaljeni oko 60 cm jedan od drugoga, a noge i ruke ispružene. Glava vam gleda prema naprijed. Sada s udahom savinite tijelo u bokovima i podignite ga tako da vam čini slovo „V“ ili planinu. Istovremeno bradu gurnite prema prsima. Zatim izdahnite i spustite bokove prema podu, glavu nježno zabacite prema natrag i istegnite tijelo. Ponovite to 7 puta.

DOBROBITI: Tibetanci su korisne vježbe za istezanje krutih zglobova i mišića, popravljaju mišićni tonus, Vježbe pet tibetanaca prvenstveno služe za vračanje vitalnosti, mladosti i zdravlja.

Napomena: Počinje se sa 7 ponavljanja svake vježbe, a kasnije kako ćete redovito vježbati, možete postepeno povećavati za 2 ponavljanja sve dok ne dođete do broja 21. Nije potrebno nikada raditi više od 21 put svaku vježbu.

 

 

Divine Energy Park u suradnji sa živim.hr

 

Foto: Instagram, Pexels

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.