Budi Dobro planer za 2023. godinu je tu, a tema mu je ALKEMIJA

 

Gotovo je već pola siječnja iza nas. Mnogi se tek sada bude i shvaćaju da je započela nova godina sa svim svojim novostima i obvezama koje valja zapisati. Unatoč modernoj tehnologiji, mnogi  još uvijek vole osjetiti papir pod prstima, a svoje obveze, planove, ali i radosne trenutke zabilježiti u osobni planer.

Kako se ne biste zatrpali u previše to-do lista i ove godine smo pripremili praktičan planer za koji smo sigurni da će postati vaš najbolji prijatelj u 2023. godini. Međutim, ovo nije običan planer već osobno putovanje kroz godinu za svakoga tko se odluči otisnuti se na ovo putovanje.

Tema planera za 2023. godinu je ALKEMIJA. Planer je podijeljen na 12 cjelina koji simboliziraju 12 mjeseci. Mjesecima su pridruženi alkemijski simboli koje će vas voditi osobnim putem rasta od neznanja do samospoznaje.

Mjeseci su podijeljeni na tjedne, što ga čini iznimno praktičnim i preglednim. Osim dodatnog označavanja neradnih dana, nismo zaboravili na one nama važne – poput mjesečevih mijena, zimskog i ljetnog solsticija, proljetnog i jesenskog ekvinocija ili pak svetkovina kao što su Yule ili Samhain. Sve što treba alkemičaru/ki za dobru organizaciju nalazi se na ovih 65 spiralno uvezanih listova.

Planer je A4 veličine (210X297 mm) te je izrađen od najfinijeg papira.

 

Naša urednica Indira Juratek, koja je i osmislila ovaj planer za njega kaže:

Pred tobom nije obična godina niti obični planer. Ako si dopustiš vjerovati u magiju života, vjerujem da ćeš moći savladati ovu drevnu vještinu pretvorbe neplemenitih metala u plemenite kroz pronalazak Kamena mudraca. Alkemija je vrhunsko umijeće i ne mogu obećati da ćeš željezo pretvoriti u zlato, ali zasigurno mogu tvrditi da je moguće da kroz ovo putovanje doživiš osobnu transformaciju od neznanja do samospoznaje.

Zadatak svakog alkemičara je promjenom sebe promijeniti svijet u bolje mjesto. Sve što postoji sazdano je od 4 elementa (Voda, Vatra, Zemlja, Zrak) i 3 principa (Sol, Sumpor, Merkur). Alkemijskim procesom nastaje mistično sjedinjenje. Spoznaja da sve dualnosti u sebi nose sjeme onog suprotnog pretvara te iz olova u zlato. Tada ćeš otkriti da Kamen mudraca nije izvan tebe već u tebi. Tada ćeš se sjetiti da je tvoja moć oduvijek u tebi. Iz jednog sve, iz svega jedno, u jednom sve. Ovo je alkemijski krug kreacije iz kojega ne treba tražiti izlaz. Budi dobro!

Planer se može kupiti u Budi Dobro web shopu po cijeni od 27,87 eura (210 kn).

Napomena: O alkemiji u kontekstu ovog planera govorimo u prenesenom i metaforičkom značenju te su sve informacije vezane za planer podložne Uvjetima i pravilima korištenja portala Budi Dobro. 

 

Indira Juratek

Foto: Indira Juratek

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.