svjesnost

ZEN tarot – Svjesnost

 

Veo iluzije, maya, koji te odvajao od doživljaja stvarnosti onakve kakva ona zapravo jest, počeo se topiti. Vatra koja rasplinjuje veo nije vruća vatra strasti, već ledeni plamen svjesnosti. Kako se veo topi iznutra izranja lice mladoga Buddhe.

Svjesnost koja sada raste u tebi nije rezultat nikakvog svjesnog činjenja, rada na sebi niti možeš išta učiniti da to ubrzaš ili pojačaš. Ako ti si zbog bilo čega činilo da tapkaš u mraku, taj osjećaj će sada nestati. Dopusti da se sve samo namjesti i zapamti da si duboko unutar sebe samo svjedok, vječno tih, svjestan i nepromijenjen. Iz opsega aktivnosti koje se šire iz tvog centra svjedočenja sada se otvara kanal. Kanal će ti pomoći da postaneš odvojen, a nova svjesnost će podići veo s tvojih očiju.

Um nikada ne može biti inteligentan – samo je ne-um inteligentan. Samo je ne-um originalan i radikalan. Samo je ne-um revolucionaran – a revolucija je akcija.

Um ti daje neku vrstu ukočenosti. Zarobljen sjećanjima na prošlost, zarobljen projekcijama za budućnost, živiš na minimumu. Ne živiš svoj maksimum. Tvoj plamen ostaje vrlo zamagljen.

Jednom kada počneš odbacivati misli, prašinu koju si nakupio/la kroz prošlost – tvoj plamen će se uzdići – čist, jasan, živ, mlad. Tada će tvoj cijeli život postati plamen, i to plamen bez imalo dima. To je ono što svjesnost je.

zen tarot

 

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.