feel good filmovi

Feel Good filmovi za zagrijati srce i dušu

 

Pri kraju smo našeg Feel Good siječnja na Budi dobro. Iako je siječanj poznat kao najdepresivniji mjesec, nadamo se da vas je naš portal uspio barem na trenutak virtualno zagrliti jer nam je zaista stalo da svaki dan budete dobro.

Zato vam na predzadnjoj stanici siječanjske trase donosimo nekoliko feel good filmova, da vas još malo griju i zagrle prije nego uskočimo u novu, još uzbudljiviju, trasu veljače koja će biti ogrnuta energijama ljubavi.

SING STREET

“Sing Street” vraća nas u Dublin osamdesetih godina prošlog stoljeća viđen očima 14-godišnjeg dječaka po imenu Conor (Ferdia Walsh-Peelo) koji traži odmor od napetog odnosa s roditeljima i obiteljskih novčanih problema. Tračak nade pronalazi u lijepoj i odlučnoj djevojci Raphini koju glumi Lucy Boynton, a s ciljem da osvoji njeno srce poziva ju da glumi u glazbenim spotovima njegovog benda. Ovaj film je idealan za sve ljubitelje feel good tinejdžerskih filmova i ljubitelje mjuzikla jer nam “Sing Street” pokazuje svijet u kojem glazba ima moć odvesti nas od nemira svakodnevnog života i transformirati u nešto puno veće.

feel good filmovi

THE DIARY OF A TEENAGE GIRL

Kao i većina tinejdžerica, Minnie (Bel Powley) žudi za ljubavlju, prihvaćanjem i osjećajem svrhe u svijetu. Potaknuta tim osjećajima, započinje složenu ljubavnu vezu s dečkom svoje majke, “najzgodnijim muškarcem na svijetu”, nakon čega slijedi oštar, smiješan i provokativan prikaz seksualnog i umjetničkog buđenja jedne djevojke, bez osuđivanja. Radnja je smještena u San Franciscu 1976. godine te počinje na “raskrižju” hipijevskog pokreta i zore punk rocka. Temelji se na istoimenom romanu Phoebe Gloeckner koji prikazuje odrastanje žene u Americi, a film oživljava knjigu inventivnim sekvencama, maštom, humorom i srcem. Ovo je zasigurno jedan od najhvaljenijih indie filmova prošlog desetljeća.

feel good filmovi

ABOUT A BOY

Will Freeman, bogati i neodgovorni tridesetogodišnjak bez djece, u očajnoj potrazi za privlačnim ženama izmišlja imaginarnog sina i počinje posjećivati sastanke samohranih roditelja. Kao rezultat jedne od njegovih veza, upoznaje Marcusa, neobičnog 12-godišnjeg dječaka s problemima u školi. Postupno, Will i Marcus postaju prijatelji, a dok Will uči Marcusa kako biti cool dijete, Marcus pomaže Willu da konačno odraste.

feel good filmovi

FLASHDANCE

Flashdance je američki dramsko-plesni film iz 1983., redatelja Adriana Lynea s Jennifer Beals (Alex) u glavnoj ulozi strastvene mlade plesačice koja želi postati profesionalna balerina. Alexine razrađene plesne sekvence snimljene su korištenjem tjelesnih dvojnika (glavni dvojnik bila je francuska glumica Marine Jahan, dok je breakdance pokret udvostručio plesač Crazy Legs). Iako je film dobio negativne kritike od strane profesionalnih kritičara, postao je treći film s najvećom zaradom te godine. Radnja prati osamnaestogodišnju Alex koja radi kao zavarivač i egzotična plesačica s velikom željom da upadne u baletnu školu.

feel good filmovi

 

Dajana Kocijan

– Crtanjem, pisanjem i čitanjem umirujem kišu misli te istražujem i širim vidike o nepoznatom. Vjerujem u vezu uma i tijela uz pomoć koje lakše kristaliziram spoznaju da nalet snage mogu uhvatiti u tragovima vlastitih slabosti. Ruke su moj najveći lijek, a ono čemu težim može se svesti na tri imperativa: voli, ljubi i čuvaj.

 

Foto: Screenshot

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.