Hrvatski glazbenici su složili savršenu božićnu playlistu

boris štok
BUDI DOBRO ADVENTSKO DARIVANJE: Novi album Borisa Štoka Uvijek dio mene
13. prosinca 2020.
aromaterapija
Citrusnim eteričnim uljima protiv zimske depresije
14. prosinca 2020.

 

Možete li zamisliti najljepše doba godine bez glazbe? Kad spomenemo božićne pjesme sigurno vam odmah kroz glavu prođu Mariah Carey, Wham!, Chris Rea…

Iako su ove pjesme divne i svi ih već znamo, božićne pjesme našle su svoju interpretaciju i kod mnogih drugih glazbenika.

Iako je ovaj advent po mnogočemu drugačiji od ostalih koje pamtimo, božićni duh ipak nosimo u sebi bez obzira na vanjske okolnosti, a glazba je ta koja će ga razveseliti i rasplesati.

Kako bismo sastavili savršenu božićnu playlistu pitali smo hrvatske glazbenike da nam pomognu i dobili najbolji mix božićnih pjesama koji ćete pronaći. Uživajte u njihovim odabirima i blagdanskom raspoloženju. I naravno budite dobro!

Savršena božićna playlista

Nina Romić je postala sinonim za žensko kantautorstvo u Hrvatskoj. Svojim glazbenim izričajem već godinama oduševljava i publiku i glazbenu kritiku, a sigurni smo da će vas i njen izbor savršene božićne pjesme oduševiti.

Ninu možete pratiti na @ninaromic

Određena tama je potrebna kako bismo vidjeli zvijezde, ali kad je Željka Veverec u pitanju, njena zvijezda sjaji i po najvedrijem danu. Ne čudi da su baš ona i Nina Romić predložile istu pjesmu – River za ovu playlistu, ipak jedna od naših najplodnijih kantautorica i pjevačica odličnog Mangroove benda te Je Veux u solo projektu, prizvala je čarobno božićno jutro i uz pjesmu Ani Difranco.

Željku možete pratiti na @zeljkaveverec

Gina je vila glazbe i lijepe riječi. Kako sama kaže glazba ju je pozvala, a ona je prihvatila poziv na radost i veselje svima nama. U njenom vilinskom stilu i savršena božićna pjesma Have yourself a Merry Little Christmas.

Ginu  možete pratiti na @gina.damjanovic

Boris Štok je riječki glazbenik prepoznatljiv po svom snažnom vokalu, a estetikom, senzibilitetom i stilom izdvaja se iz dobro poznate hrvatske glazbene matrice te svakim novim korakom čvrsto utabava svoj glazbeni i autorski put. Moramo priznati da lako možemo zamisliti kako Boris i sama pjeva ovu savršenu božićnu pjesmu – Winter Wonderland.

Borisa možete pratiti na @boris.stok

Pocket Palma nas uvijek oduševe svojim retro zvukom, koji je toliko nov i svjež, sanjiv, lijep, zabavan, potpuno nas osvoja i želimo ih uvijek nositi u svom džepu. U tom stilu i njihov odabir savršene božićne pjesme je takav da želimo da je Božić već danas.

Anju i Luku možete pratiti na @pocketpalma

Ako pratite hrvatsku jazz scenu, Toni Starešinić je ime koje sigurno jako dobro poznajete. Moglo bi se reći da je Toni predvodnik jednog novog vala jazza, koji osvaja i publiku i kritiku svojom nepredvidljivošću i izvlačenjem jazza iz očekivanih okvira u neočekivana glazbena prostranstva. Sigurni smo da ćete baš kao i mi zaključiti da je ovako zaraznoj pjesmi “otpor uzaludan.”

Tonija možeta pratiti na @chuitheband

Aklea Neon, mlada osječka kantautorica i putujuća glazbenica, osvojila nas je svojim mantričnim pjesmama, ali i pojavom koja odiše svježinom i naprosto svjetlošću. Svjetlost je posvuda, baš kao i Božić.

Akleu možete pratiti na @aklea_neon

Sara Renar je jedna od najpriznatijih kantautorica hrvatske glazbene scene. Uvijek inovativna i ispred svog vremena, redovito nas oduševljava novim pristupima glazbi, glazbeno-scenskim performansima ili Rooftop Sessionima. Njen izbor savršene božićne pjesme možda vas čak i malo rasplače.

Saru možete pratiti na @sara_renar

Darko Terlević, riječki glazbenik i polovica sjajnog electro-rock dua THE SIIDS, uvijek nas oduševi svojim glazbenim izričajem i aranžmanima. Ova neobična godina u najmanju ruku zaslužuje sasvim neočekivane glazbene melodije. Vjerujemo da će vam se ovaj sretan Božić svidjeti kao i nama.

Darka možete pratiti na @thesiidsband

Kantautorica Mary May nam je svojim dolaskom na glazbenu scenu pokazala da pjevanjem može „upaliti“ mnoga srca i duše i osvojila nas već na prvo slušanje. U njenom nježnom stilu uživajte i u božićnoj pjesmi.

Mary May možete pratiti na @mary_may_yay

 

Comments are closed.