Boris Štok nas pjesmom Jesmo li jedini vodi u sneni ambijent intimnih priča

pocket palma
Dohvatite taj “Osjećaj” pocket palme
23. svibnja 2022.
ešalon za samarkand
Dobra knjiga: Ešalon za Samarkand
25. svibnja 2022.

 

Posljednja pjesma riječkog glazbenika Borisa Štoka „Jesmo li jedini“ zvukom i vizualnom pričom vodi u pomalo sneni i melankolični ambijent osobnih i intimnih priča, tamo gdje nosimo „šutnju što govori“ s tisuću riječi koje su često „previše“. I baš onda kada nam je teško izraziti se riječima, uvijek možemo pjevati – jer glazba je jezik kojeg svi razumijemo.

Promjene na osobnom planu bile su inspiracija za tekst i senzibilitet pjesme, za koju Boris kaže da mu je jedna od najdražih.

“U glazbenom smislu u zadnje vrijeme sam dosta slušao London Grammar pa smo zvukom i produkcijom htjeli ići u tom smjeru, dobiti taj “svjetski i britanski” zvuk. Takvu produkciju, stilski i aranžmanima, u Hrvatskoj ne radi nitko i vjerujem da smo uspjeli. Slojevito, na trenutke možda malo mračniji “pop”, ali vrlo melodično i pjevno. Htio sam dobiti taj diskretni ritmični puls u pozadini u kombinaciji s timpanima, orkestracijom i elektronikom. Glazbu i produkciju potpisujemo zajedno Darko Terlević i ja, tekst je moj, a sve je miksao i masterirao Matej Zec.” – rekao je Boris o svojoj novoj pjesmi.

Kad je Boris Štok u pitanju od vizualne priče uvijek očekujemo mnogo. Baš kao i za prethodni singl, Netko poput nas, i ovoga puta za video spot je zaslužan talentirani Dario Radusin, za kojeg možemo reći da glazbu osjeća i vrlo vješto ju preslikava u vizuale koji nas povlače u sebe, u svoje dubine na razmeđi sna i jave, gdje se baš svatko od nas barem jednom pitao „jesmo li jedini“.

boris štok

Borisa live možete uloviti 2. lipnja u Zagrebu na Food Truck festivalu ili u ljetnoj špici 7. kolovoza u Vodicama.

Boris je za jesen najavio još jedan singl te vjerojatno i svoj treći samostalni album, za kojeg vjerujemo da će biti još jedan korak ispred njegova dva hvaljena i nagrađivana prethodnika – „Ispod kože“ i „Uvijek dio mene“.

Pjesma “Jesmo li jedini” dostupna je na svim streaming servisima.

 

Foto: Tanja Kanazir

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.