parallax background

Otvara se prvi i jedini Inkubator za kreativno žensko poduzetništvo u Hrvatskoj

Uroni u sebe petkom
prosinac 31, 2021
Kozmički ritual Svete Noći – Tajne transformacije
siječanj 1, 2022

 

Čovjek na slici zadubljen je u ljepotu noćnog neba. On zna da DOM nije fizičko mjesto u materijalnom svijetu, već unutarnji osjećaj prepuštanja i prihvaćanja.

Razvoj malog kreativnog biznisa može biti težak period u životu svake osobe, posebno žene. Oaza inkubator osnovan je s namjerom da potiče kreativno žensko poduzetništvo pružajući na jednom mjestu svojim članicama kompletan uvid u pokretanje i prvu godinu vođenja svog kreativnog biznisa, specijaliziranih radionica, umrežavanja i podrške za jačanje samopoštovanja.

Članice Oaze mogu biti sve žene s kreativnim hobijem ili idejom koju već godinama žele pretvoriti u biznis, a osim njih inkubator je otvoren i za sve žene koje imaju otvoreni obrt, ali je poželjno da su ga nedavno otvorile te su još na početku svoje samostalne poduzetničke karijere. Sve što ulaskom u Oazu čalnica treba uzeti je vrijeme i volja, a sve ostalo nudi sam Inkubator. U svakodnevnom životu okruženi smo vrhunskim primjerima ženskog stvaralaštva, koji nemaju jednak pristup i podršku za napredak. Oaza je tu da tu činjenicu promijeni u pozitivniju priču te da usmjerava žensku snagu na stvaranje.

U godinu dana Oaza pruža mentorstvo jedan na jedan, a cilj je zajednički – da članice pokrenu svoj obrt, mali kreativni biznis, odnosno ako ga već imaju da uhvate ritam i postanu vidljive i samostalne. Vidljivost novoosnovanih obrta na stranicama Oaze bit će potpuna, a osim toga članice dobivaju i besplatne press objave te dodatnu vidljivost u medijima i na društvenim mrežama, uz radionice na kojima će naučiti kako same mogu postići što bolju vidljivost. Predavanja obuhvaćaju sve korake pokretanja posla, a predavači i suradnici su osobe koje direktno mogu investirati u mali biznis.

inkubator ženskog poduzetništva

Ideja za pokretanje Oaze rodila se jer se za Inkubatorom kreativnog ženskog poduzetništva javila potreba. Istraživanja su pokazala da žene imaju nižu percepciju o prilikama, višu razinu straha od promašaja i nižu razinu samopouzdanja o svojim kompetencijama za pokretanje poslovnog pothvata, što ukazuje da čimbenici/prepreke okoline imaju drugačiji utjecaj na žene nego muškarce. Stoga je vidljivo kako, između aktualnih politika i političkih aktivnosti te realne situacije, postoji prostor za poboljšanje. Postoji potreba za kreativnim inkubatorom koji će poticati i podržavati žensko poduzetništvo i mlade snove, odnosno stvoriti mogućnost za socijalnu uključivost (žene poduzetnice u društvu), stvaranje jednakih mogućnosti (jednak napredak žena i muškaraca poduzetnika) te poticanje održivog razvoja (kroz promicanje održivog poslovanja). Važnost projekta prepoznata je i od strane Europskih snaga solidarnosti koji su kroz svoje projekte solidarnosti omogućili i da se ova priča oko Inkubatora i pokrene. Oaza je ovdje da pokaže ženama da je uspjeh rezultat volje i truda neovisno o spolu ili drugim socijalnim mogućnostima. Za pokretanje kreativnog biznisa sve što je nekome potrebno je ideja i želja da se ta ideja ostvari.

Članstvo je potpuno besplatno

Članice Oaza inkubatora za kreativno žensko poduzetništvo mogu biti sve žene koje žele pokrenuti ili su tek pokrenule svoj mali kreativni biznis. Prijave su otvorene od 17. prosinca 2021. do 21. siječnja 2022. za prvi krug edukacija, koji će se odvijati od 21. ožujka do 16. rujna 2022. Kliknite na prijavu i ostavite svoje podatke i to bez razmišljanja – požurite, jer su mjesta ograničena!

Ovaj projekt nam je važan jer predstavlja ono u što vjerujemo: snagu žena, našeg razmišljanja i uloge u društvu. Važnost kreativnog razvoja društva. Odmor, a ne preopterećenost. Zalažemo se ne samo za ravnopravnost žena, nego i preoblikovanje uloge žene – k time i kreativne poduzetnice – u društvu, poslovno napredovanje bez kompromitiranja psihofizičkog zdravlja te održivo poslovanje.

oaza

Tko stoji iza „Oaze“

Oazu je pokrenula Franka Grubišić, stručnjakinja i savjetnica za poslovnu strategiju, specijalizirana za upravljanje korisničkim iskustvom i dizajnom usluga. Franka će kao „nulti pacijent“ inkubatora voditi Oazu s timom kreativnih mladih ljudi koji vjeruju u važnost uloge žena u poduzetništvu, društvu i kreativnim industrijama, a svaki od njih će svojim vještinama u rukavu unaprijediti uspješnost samog projekta.

„Oaza je mjesto za sve kreativke, mjesto koje je meni falilo i koje znam da fali. To je naš prostor stvaranja i razvijanja. Bivanja. Tu skupa učimo, podržavamo se i gradimo. U svom značenju, ona predstavlja „ugodnu iznimku“, bogato, plodno mjesto, izvor. Mjesto s važnom ulogom za život.“ izjavila je osnivačica Inkubatora, Franka Grubišić.

Zvuči predobro da bi bilo istinito?

Prijavite se ovdje  i provjerite same. I usudite se svoje snove pretvoriti u najbolju moguću Stvarnost.

 

Ako vas zanima projekt i zainteresirani ste za partnerstvo ili pak sponzorstvo možete se javiti direktno na e-mail: franka@oaza.com.hr

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.