Jean-Martin Fortier, vodeći stručnjak i nagrađivani praktičar za ekološku poljoprivredu ponovno u Zagrebu

Globalna kriza zdravlja čovjeka i okoliša zahtjeva promjene dosadašnjih praksi, a izuzetni pojedinci nam pokazuju da je moguće drugačije i bolje. Jedan od njih je Kanađanin Jean-Martin Fortier, vodeći stručnjak i nagrađivani praktičar za ekološku poljoprivredu koji se specijalizirao za profitabilan uzgoj na mikrofarmama te autor uspješnice Eko-povrtlar i nedavno objavljene knjige Alati u ekološkom povrtlarstvu, obje u izdanju Planetopije.

Jean-Martin Fortier već godinama usavršava upravljanje manjim poljoprivrednim gospodarstvima s ciljem maksimalnog povećanja produktivnosti i vodeći je praktičar biološki intenzivnog uzgoja. Njegova je poruka da je moguće uzgajati bolje, a ne više – poboljšati sustav da daje obilnije, a u isto vrijeme održivo, čak i na malim imanjima i s malo tehnologije.

Svojim radom na imanju u Kanadi, knjigama Eko-povrtar i Alati u ekološkom povrtlarstvu te popularnim edukativnim programima koje vodi diljem svijeta dokazuje snagu, moć i sve dobrobiti lokalne i ekološke poljoprivrede i malih uzgajivača kao istinskih čuvara zdrave hrane i tla.

„Budućnost poljoprivrede u rukama je ljudi, ne samo tehnologije, ovisit će o zajedničkom shvaćanju da bi ono što jedemo trebalo biti uzgojeno s puno brige i da bi to trebali činiti ljudi kojima je stalo.“, izjavio je Jean-Martin Fortier prilikom svog prvog posjeta Hrvatskoj 2018. godine, kad je na radionici okupio velik broj mladih ekoloških poljoprivrednika i entuzijasta ekološkog uzgoja na malim površinama.

Fortier je nedavno primio i veliko priznanje koje dodjeljuje generalni guverner Kanade za izuzetan rad i doprinos razvoju ekološke i regenerativne poljoprivrede.

Jean-Martin Fortier na gostovanju u Zagrebu

U svibnju će ovaj vrhunski stručnjak i inspirativni govornik ponovno gostovati u Zagrebu:

U petak 3. svibnja 2024. zajedno s Davidom Pejićem, dobitnikom priznanja najboljeg ekološkog poljoprivrednika u Europi, razgovarat će o budućnosti i evoluciji ekološke poljoprivrede.

U subotu 4. svibnja održat će cjelodnevnu radionicu na nagrađivanom ekološkom imanju Zrno, namijenjenu svim praktičarima ekološke poljoprivrede.

Za sve koje zanima tema ekologije i zdrave hrane kao i aktivna uloga u kreiranju bolje budućnosti za ljude i planet, ovo je gostovanje koje ne želite propustiti.

Sve informacije o programu potražite na https://www.mastersofthesoil.com/

 

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.