parallax background
ludost
ZEN tarot – Luda
7. rujna 2023.
Prokrastinacija – vještina odgađanja
7. rujna 2023.

 

Jutro je najbitniji dio dana, temelj za uspješno ostvarivanje pa vam stvaranje jutarnje rutine može preobraziti život.

Možda zvuči pretjerano, ali izdvajanje vremena za njegovanje sebe prije nego zaronimo u kaotičnu svakodnevnicu uistinu može utjecati na naše blagostanje.

Ova jutarnja rutina omogućuje vam da se osjećate prizemljeno i bolje koncentrirano na izazove koji vas čekaju tijekom dana. Za ove ćete rituale trebati odvojiti dvadesetak minuta.

6 jutarnjih rituala kojima možete preobraziti život

Istegnite se i dišite dok ste još u krevetu

Kada se probudite prvo napravite tri seta od 4, 7, 8 udisaja: Udišite 4 sekunde, zadržite dah 7 sekundi i izdišite 8 sekundi. Ova vježba disanja energizira um i tijelo.

Poslije se nježno istegnite. Maknite jastuk, lezite na leđa, ruke stavite iza glave, a prste na nogama ispružite. Zamislite da vas netko vuče za nožne prste i prste ruku – u suprotnim smjerovima. Istegnite vrat, a bradu usmjerite prema prsima. Zatim primite rukama koljena i privucite ih prsima te se lagano ljuljajte lijevo – desno.

Popijte vodu s limunom

Najbolji način da ubrzate metabolizam je popiti veliku čašu vode sobne temperature s organskim limunom. Ovaj čarobni napitak pomaže u poticanju probave i otpuštanju toksina iz organizma, poboljšava imunitet, štiti od bakterija i virusa te podiže razinu energije.

jutarnji rituali

Napravite 5 pozdrava suncu

Možda će vas iznenaditi koliko ćete imati više energije nakon samo pet pozdrava suncu. Ukoliko ste u mogućnosti izvodite ovu vježbu vani. Vježbanje joge na goloj zemlji pomaže pri uzemljenju. Kako pravilno izvoditi pozdrav suncu saznajte ovdje.

jutarnji rituali

Meditacija

Meditacija je najprirodnija i najkorisnija aktivnost koja nam pomaže vratiti se u prirodno stanje – mir. Dan je najbolje započeti mindfulness meditacijom. To je tehnika kojom usmjeravamo svoju pažnju na iskustvo sadašnjeg trenutka. Fokusiramo se na disanje, na tijelo i senzacije u njemu. Izdvojite svako jutro 10 minuta na meditaciju kako biste smirili i fokusirali um.

jutarnji rituali

Afirmacije

Riječi su snažne. Započnite dan afirmacijama koje vas nadahnjuju i motiviraju. Neka vam one daju snagu, utjehu, iscjeljenje i ljubav. Pozitivne afirmacije mogu biti:
„Volim sebe.“
„Siguran/a sam u sebe.“
„Danas ću ostvariti svoj cilj.“
„Sretan/a sam i samouvjeren/a.“

Energizirajte se superhranom

Uvrstite u svoj doručak smoothie obogaćen superhranom. Smoothiji poboljšavaju cjelokupno zdravlje, jer daju veliku količinu hranjivih sastojaka bez da opterećuju organizam napornom probavom. Neka vam smoothieji budu prepuni zelenog povrća, biljnih masti, poput kokosovog ulja ili avokada, proteina i superhrane, poput matche i spiruline.

jutarnji rituali

Ukoliko želite kvalitetno započeti dan, a ne znate od kuda biste krenuli, neka vam ovi prijedlozi pomognu kao mapa puta za stvaranje vlastitih jutarnjih rituala.

 

 

 

Foto: Unsplash, Pexels, Header Photo Freepik

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.