parallax background
uobičajenost
ZEN tarot – Uobičajenost
6. rujna 2023.
ludost
ZEN tarot – Luda
7. rujna 2023.

Ravan trbuh želja je gotovo svakoga. Osim redovite tjelovježbe, sve ono što pojedemo tijekom dana utječe na izgled našeg trbuha.

U nastavku donosimo jednostavan, ukusan i zdrav recept kojim možete ubrzati sagorijevanje masti i smanjenje nadutosti na ovom kritičnom području i svakodnevno imati onaj feel good osjećaj u svom trbuhu. Najbolje od svega je što napitak možete piti u neograničenim količinama!

voda za ravan trbuh

Recept: Voda s limunom, đumbirom i mentom za ravan trbuh

Sastojci: 

• 6 čaša vode

• 1 žličica naribanog đumbira

• 1 limun narezan na kriške

• 1/3 narezanih listova mente

Postupak: 

Ostavi da odstoji preko noći te pij tokom cijeloga idućega dana.

voda za ravan trbuh

Đumbir je bogat gingerolom – prirodnim sastojkom koji poboljšava rad crijeva, pospješuje izlučivanje viška vode iz organizma, potiče metabolizam i do 20 % te povećava sagorijevanje masti.

Limun čisti jetru i stimulira njezin rad. Voda s limunom pomaže probavi, jer je njezin sastav sličan želučanoj kiselini, potiče stvaranje enzima u jetri te normalizira rad crijeva i olakšava njihovo pražnjenje, regulira rad metabolizma i pomaže pri mršavljenju.

Menta pospješuje mršavljenje, jer ima diuretičko djelovanje, potiče metabolizam i smanjuje apetit. Osim toga, čaj i drugi metvičini pripravci pokazali su se vrlo djelotvornima kod sindroma iritabilnog crijeva.

 

Foto: Unsplash, Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.