mjesečevi čvorovi

Kako Mjesečevi čvorovi na relaciji Blizanac/Strijelac utječu na našu sudbinu?

 

Smještaj Mjesečevih čvorova, južnog i sjevernog u astrologiji, kao i u osobnom horoskopu imaju posebno značenje, isto kao i njihovi tranziti. Oni predstavljaju kompas naše duše, odnosno sudbinsko putovanje u ovom životu.

Južni opisuje naše poznato mjesto, tu često idemo linijom manjeg otpora, zadržavamo se duže na tim mjestima, jer je to naša zona komfora. On je i pokazatelj našeg karmičkog naslijeđa. Često se tu kriju neke slijepe pjege, nešto što ne vidimo dobro, a što je dobro osvijestiti i promijeniti, jer nam otežava osobni rast.

S druge strane sjeverni čvor je mjesto naših potencijala i smisao našeg života jest prevaliti taj put od južnog do sjevernog čvora, to je put rasta, osobne evolucije, samoostvarenja, upoznavanja sebe, ali i naše ovoživotne misije.

Tranziti čvorova odvijaju se u retrogradnom kretanju, putuju unatrag, što ima svoju simboliku, jer se s njima suočavamo s neriješenim pitanjima iz naše prošlosti, ne samo iz ovog života, već i iz prethodnih. Oni nas podsjećaju koliko su značajne posljedice naših oduka i izbora te osvještavaju štetne obrasce ponašanja koje je dobro promijeniti kako bismo što lakše došli do sjevernog čvora, do spajanja s našim istinskim ja, našom Dušom, izvorom i upoznavanjem vlastitih potencijala koje smo odlučili ostvariti u ovom životu.

mjesečevi čvorovi

Južni čvor u Strijelcu simbolizira vjeru, ali i naša uvjerenja. Također sve što je povezano s obrazovanjem, obrazovnim institucijama, zakonom, istinom, dalekim putovanjima i inozemstvom sadržano je u ovom znaku.

Ovaj južni čvor potiče nas da preispitamo svoja uvjerenja. Služe li nam ili nam pak otežavaju napredak. Kakav je moj pogled na svijet? U što vjerujem i koja je moja istina? Izgledno je da ćemo se do 18. siječnja 2022. koliko će se čvorovi zadržati u ovim znakovima više baviti navedenim pitanjima.

Moguće je da izgubimo vjeru na način na koji smo dosad vjerovali. Isto tako shvaćamo štetnost nekih uvjerenja koji nas godinama drže u ropstvu. Neki prekidaju započeti studij, jer shvaćaju da to nije ono s čim se u životu žele baviti i odlučuju se za nešto drugo.

Razvijanjem vjere i otkrivanjem vlastite istine pripremamo se za prelazak u novi teritorij, u nepoznato, a to je područje sjevernog Mjesečevog čvora u Blizancima.
S njim možemo naučiti kako ono što nam se prezentira kao istina i u što vjeruje većina, kao i ono što nam dolazi od medija, nije uvijek prava istina.

Otvorimo vrata svog uma, propitkujmo, postavljamo pitanja, čitajmo, proučavajmo ono što nas zanima, budimo otvoreni i znatiželjni prema onome što se događa i nemojmo stvari uzimati zdravo za gotovo.

Važno je pronaći odgovore koji nas zadovoljavaju. Važno je pokušati implemenirati svoje ideje u stvarnost, na praktičan način testirati je li ono što vjerujemo doista u službi našeg dobra.

mjesečevi čvorovi

Na djelu se odvija i vrlo važan proces preodgajanja vlastitog uma. Kako promišljati i razmišljati o događajima na način da nam um bude saveznik, umjesto da nam svojim negativnim projekcijama ili negativnim mislima otežava rješavanje problema i umanjuje kreativnost.
S ovim čvorovima možemo očekivati i neke nove načine komunikacije i povezivanja s ljudima koji bi se mogli više no ikad odvijati putem raznih aplikacija, društvenih mreža, dakle virtualno.

Sve što je vezano uz prijevoz, transport, kraća putovanja, školovanje, učenje, pisanje, čitanje, susjede, rođake, općenito našu mikro sredinu može biti podložno promjenama.

Posljednji put čvorovi su bili tako postavljeni od 13. listopada 2001. do 14. travnja 2003., pa ako se možete prisjetiti koje su teme tada bile značajne, prilično će vam olakšati shvaćanje i razumijevanje onoga s čim se trenutno nosite.

 

Julijana Oremović

julijanaoremovic.com

 

 

Foto: Pexels

Astrologinja, trener osobnog razvoja, u edukaciji za voditelja sistemskih konstelacija. Pružam podršku osobama koje žele bolje upoznati sebe i svoj život, iz objektivnije perspektive sagledati trenutnu situaciju, a slijedom toga i pronaći izlazi i poteškoća.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.