lunarna eklipsa

Današnja lunarna eklipsa najavljuje priču velike kolektivne transformacije na polju emocija

 

Parcijalna Lunarna eklipsa se dešava 19.11. i ona je prva eklipsa u Biku koju imamo od 2014.godine. Ona je signifikator novog ciklusa eklipsi koje će se tijekom čitave sljedeće godine odvijati na osi Bik/Škorpion.

Lunarna eklipsa najavljuje priču velike kolektivne transformacije na polju emocija i seksualnosti koja nam slijedi 2022.godine te će se pod njenim utjecajem otkriti koji su to stavovi i uvjerenja koja nas sprečavaju da stvorimo dublje i intimnije odnose s drugima i sa samim sobom. Eklipse nas uvijek vode tamo gdje trebamo biti i oduzimaju sve ono što mislimo da nam treba.

Eklipse podižu jako puno unutrašnjeg sadržaja koji nam je neugodno gledati, donose erupciju nezadovoljstva, jačaju osjećaje bijesa, frustracije, nemoći, potpiruju vatru, obaraju u krevet, slamaju volju i očekivanja i psiho-fizički nas razaraju. Uoči eklipsi se aktiviraju duboko potisnuti strahovi i izbacuju na vidjelo neiscjeljeni dijelovi sebstva, jer je ovo kolektivno suočavanje s vlastitom sjenkom. Periodi eklipse donose i naplate starih dugova,pa je normalno da nam se tada vrati sve od čega smo pobegli ili što je važno da “odradimo” da bismo mogli ići dalje.

lunarna eklipsa

Zbog pozicije u znaku Bika i Škorpiona ova eklipsa nas otvara za ljubav, pomaže da ojačamo osjećaj svlastite vrijednosti i razvijemo nježniji i suosjećajniji odnos prema sebi i s drugima. Čvorovi zvanično mijenjaju poziciju s početkom iduće godine čime se kolektivno aktivira potreba za pripadanjem, novom strukturom i formom, mirom i stvaranjem novih oblika zajednica.

Teme koje se pokreću ovom eklipsom i koje će biti naglašene u narednoj godini su:
• Emotivna transformacija i balansiranje seksualne energije
• Promjena uvjerenja o novcu i načinu stjecanja
• Preispitivanje naučenih mjerila vrijednosti i jačanje samopouzdanja kroz jasno prepoznavanje vlastite vrijednosti i prikazivanje iste u materiji
• Briga o tijelu i vlastitoj sigurnosti
• Puštanje kontrole, čišćenje korijenskih strahova i transformacija bijesa
• Konekcija s Majkom Zemljom i stvaranje “novog” oblika uzemljenja
• Odvezivanje od materijalnog i pogrešno naučenih mjerila vrijednosti, da bismo dobili u materiji
• Suzdržavanje od pretjerivanja, lekcija skromnosti i dijeljenja s drugima.

lunarna eklipsa

Eklipse su periodi transformacije i „naglih“ buđenja, a zavisno od toga gdje nam eklipsa pada u natalnom horoskopu i što je njom aktivirano, procesi koje za nas osobno donosi mogu biti brzi i intenzivni, ili potrajati i do nekoliko tjedana ili mjeseci. S eklipsama se rađaju uvidi o stvarima ili odnosima kojima je istekao rok trajanja i one nam pomažu da se odvojimo od svega što sputava rast naše duše. Pomažu nam da jasno osjetimo što nam je potrebno i odvojimo se od onoga što mislimo da želimo ili da nam treba. Daju svijest o tome da li nas to što želimo i način na koji pokušavamo ostvariti vlastite želje, ono što blokira njihovu realizaciju u materiji i suštinski sputava naš rast. Eklipsa ima moć da nam “oduzme” sve ono što nije u skladu s potrebama našeg unutrašnjeg bića i upravo su periodi eklipsi momenti kada se najviše oslobađamo kontrole i otvaramo za dopuštanje.

Novi ciklus pomračenja može vratiti u naš život slične situacije koje smo iskusili 2013.-2014. godine, podsjetiti na neostvarene želje i snove iz tog perioda, ili nas ponovo povezati s ljudima koji su tada bili sastavni dio našeg razvojnog puta. Ako je u tom periodu pokrenut neki proces koji vas emotivno ili psihofizički još uvek blokira, s Lunarnom eklipsom on može dobiti pozitivno razrješenje. Pošto eklipse rade u tandemu, a s naredne dvije ispraćamo čvorove koji se trenutno nalaze u znaku Streijlca i Blizanca, prolazit ćemo i kroz jednu rekapitulaciju iskustava koja su utjecala na naš život od lipnja 2020. godine. Razmislite o promjenama koje su se dešavale tijekom ovog vremena i da li ste i kako ste uspjeli da ih integrirate u svoj život i unutrašnje biće. Razmislite i tome koji ljudi su vam tada ušli u život, jer su upravo oni imali zadatak da vam asistiraju u procesu transformacije uvjerenja i osvješćivanja vlastite istine. Energija Eklipse počinje radi tidesetak dana ranije pa obratite pažnju koje se teme, obrasci i događaji odvijaju za vas pod ovim pomračenjem, jer tu leže informacije o tome što se treba napustiti, da bi se nešto novo pokrenulo.

 

 

Ivana Pavić

– Astrologija je put moje duše i koristeći stečeno znanje i osobno iskustvo, nastojim da kroz astrološke konzultacije, edukacije i kreativno pisanje, podstaknem i sebe i druge na prepoznavanje oosbnog puta i na bolje razumjevanje svijeta koji živi unutar svakog od nas

Za više posjetite @mooonspoting

 

Foto: Unsplash, Pexels

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.