Mjesečni horoskop za studeni 2023.

 

Na kraju jeseni zakoračili smo u pretposljednji mjesec ove godine. Što nas očekuje u studenom saznaj u velikom horoskopu po znakovima za studeni 2023.

Veliki mjesečni horoskop za listopad 2023. po znakovima

Mjesečni horoskop Ovan

Prva tri tjedna studenog bit ćete nešto povučeniji i u svojevrsnom stanju fermentiranja te donositi odluke koje se tiču završetka jednog i početka novog ciklusa u životu. To može biti kraj starog i početka novog poslovnog ciklusa, seljenje i renoviranje ili kraj nekih vama važnih odnosa. Ili ste barem o njima tako do sada mislili. U ovo vrijeme posvemašnjeg čišćenja kako na unutrašnjim razinama vašega bića, tako i u vašem okruženju, ne bi bilo zgorega pokrenuti i proces čišćenja u vašem tijelu, jer će vas to osloboditi nekih srednje ili blago neugodnih simptoma koje već neko vrijeme osjećate. Ulazak Venere u Vagu, 8. studenog i u vaše prirodno 7. polje, potaknut će partnerske odnose i unijeti svježinu u vaš ljubavni život. Dugotrajna partnerstva osvježit će humor i obnovljenu romantik, a a slobodni Ovnovi naglo bi mogli skočiti na ljestvici poželjnih partnera, čak i bez nekog većeg truda i angažmana što će vam uistinu goditi. 24. studenog Mars ulazi u Strijelca i vašu prirodnu 9. kuću što će vas otvoriti za neka nova znanja i druge kulture sve do kraja ove godine. Nakon tri tjedna svojevrsnog mirovanja i unutrašnjeg procesuiranja bit će to osjećaj kao da ste iznova dobili krila i spremni ste za let.

Više o Ovnovima potraži ovdje. 

Mjesečni horoskop Bik

Do 8. studenog Venera je u Djevici i vašoj prirodnoj 5. kući obasjavajući područje ljubavi, zabave i kreativnosti. Nakon toga, ulaskom u Vagu, aktivirat će se polje posla i svakodnevnih dnevnih obaveza koje ćete lakše i s većom dozom ugode odrađivati, na vlastito i zadovoljstvo drugih. Mars je do 24. studenog u Škorpionu, što će vaše odnose učiniti intenzivnijima, a neke od njih dovesti i na rub konflikta ili prekida. Trpežljivi kakvi jeste, mogli biste doći do granice nakon koje čak ni vi više nećete biti spremni trpjeti ono što vam ne odgovara. Iako vas i dalje čuva Jupiter u vašem znaku, njegova retrogradnost ukazuje na to da je vrijeme da se pozabavite nekim aspektima prošlosti, jer će se, u suprotnome, prošlost pozabaviti vama. Možda na način koji vam ne odgovara. Stoga se pomaknite iz stanja čekanja i inercije, jer ćete posljednji tjedan u mjesecu, nakon što Mars uđe u Strijelca i vašu prirodnu 8. kuću, ući u razdoblje svojevrsnog čišćenja i „velikog spremanja“ u kojem bi u kanti za smeće moglo završiti i ono što vrijedi i ono što ne vrijedi. Bit će to pomalo napeto vrijeme u kojemu ćete se osjećati iscrpljeno, a da se niste nešto previše naradili ili potrošili u fizičkom smislu. Samo zato jer ćete se sve do kraja godine napokon početi oslobađati tereta koji vas mjesecima koči i blokira.

Više o Bikovima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Blizanci

Ulaskom Venere u Vagu, od 8. studenog, kreće vaše povoljno razdoblje na polju ljubavi, kreativnosti i djece. Stoga ako želite djecu, vrijeme je da se tom željom intenzivnije pozabavite. Ako, s druge strane, želite kreirati nešto vrijedno i lijepo, prepustite se svojoj muzi da vas u tome vodi. Mars će većinu mjeseca biti u Škorpionu i vašoj prirodnoj 6. kući što je jasan znak kako će jedna obaveza stizati drugu, nerijetko i istovremeno, što vama multitaskerima po prirodi i neće biti toliko teško. Ono što bi vas moglo nasekirati su odnosi s kolegama (ili klijentima) koji bi se nerijetko mogli približiti granici konflikta, ponajprije zbog njihove nevoljkosti da se prilagode ili prihvate vaša logična objašnjenja i poslovne poteze. Koliko god se trudili imat ćete osjećaj kako sve to odlazi u vjetar i vraća vam se problem za problemom. S druge strane, ako samostalno odlučujete, pokrenite neke poslovne ideje do točke realizacije, pravo je vrijeme za to. Posljednji tjedan studenog u znaku je Marsa u Strijelcu i njegovog prelaska preko vaše prirodne 7. kuće. Naglasak je na partnerstvima i odnosima općenito od kojih je neke nužno pomaknuti s „mrtve točke“. Biti će nužno malo pročistiti i vaše privatne odnose i dugotrajna partnerstva, kako ih sloj prašine ne bi u potpunosti „zatrpao“.

Više o Blizancima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Rak

Dom i obitelj od 8. će studenog biti obojani bojama Venere u Vagi. Valjalo bi nešto u vlastitom domu uljepšati, zamijeniti, obnoviti i učiniti ugodnijim. Bit ćete opušteniji i vedriji, a napetost koju donose svakodnevne rutinske obveze u neku ruku će se smanjiti. Ili ćete naprosto vi tako odlučiti. Mars u Škorpionu do 24. studenog u prostoru je vaše prirodne 5. kuće što je odlična vijest za mlade Rakove željne ljubavi, pažnje i romantičnih događaja. Za one nešto starije to nosi fokus na djecu i njihove uspjehe. Slobodno vrijeme mogli biste organizirati na način da si poklonite ono u čemu uživate i što vas zabavlja. Ako ste se ulijenili, vrijeme je za neku fizičku aktivnost, trčanje na otvorenom ili fitnes, što god vam je draže i blis,kije. Zadnji tjedan studenog u ozračju je Marsa u Strijelcu i vašoj prirodnoj 6. kući, zbog čega će vas sustići obaveze koje ste zapustili ili zanemarili pa ako na to dodamo i one koje svakodnevno obavljate nije ni čudno što ćete se uglavnom osjećati umornima i iscrpljenima. Čuvajte zdravlje i ne prelazite preko granica vlastite fizičke izdržljivosti, jer biste lako mogli, kao nagradu, zaraditi nekoliko dana bolovanja zbog neke akutne zdravstvene situacije.

Više o Rakovima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Lav

Polje komunikacija bit će obasjano Venerom u Vagi od 8. studenog i otvoriti vam prostor za neke nove kontakte i odnose koji nose obostranu kratkoročnu korist. Na jedan lijep i ugodan način. Možda ne bi bilo loše razmisliti i o stjecanju nekih novih znanja i vještina bez da u to morate uložiti tjedne i mjesece vašeg angažmana. Javite se nekome kome dugo niste jer komunikacija je zapela zbog nesporazuma. Mars u Škorpionu do 24. studenog boravi u prostoru vaše prirodne 4. kuće, zbog čega su odnosi s nekim ukućanima napetiji nego inače. Pokušajte „ući u tuđe cipele“ i razumjeti drugu stranu, jer problem neće riješiti neumoljivo držanje samo za svoju „istinu“, koliko god za nju imali valjanih argumenata. Možda ste u nekoj od faza (početna, intenzivna ili završna) rješavanja stambenog pitanja ili uređenja prostora u kojemu živite, što bi, zapravo, bio najbolji način na koji biste „potrošili“ ovu intenzivnu marsovsku energiju. Svakako je bolje nego „rat“ s ukućanima. Od 24. studenog, Mars prelazi u Strijelca i otvara područje romantike, zabave i rekreativnog sporta, u svakom slučaju otvara prostor nekih novih kreativnih ideja koje možete primijeniti u privatnom životu ili u poslu.

Više o Lavovima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Djevica

Studeni će biti puno dinamičniji mjesec nego prethodni, što vam i neće tako teško pasti, jer se više nego dobro prilagođavate na svakodnevne promjene, ostavljajući si prostora za poslagati stvari na vlastiti način i prema vlastitom „redu“. Prvi tjedan u mjesecu Venera će biti u vašem znaku obasjavajući vas mirom i ugodom koje ćete željeti prenijeti i na druge, više-manje uspješnu, uistinu nije do vas. Nakon toga, njenim ulaskom u znak Vage, od 8. studenog, postaje aktivno vaše 2. prirodno polje i naglasak prelazi na vrijednosti; od novčanih pa sve do vrednovanja vlastitog vremena u odnosu na to koliko ga često dajete mnogima bez ikakve nadoknade. Jer vi, dakako, volite biti na usluzi svima. E pa, valjat će još jednom provući kroz filtere koliko i kome uistinu dajete vlastito vrijeme. Neke osobe i situacije naprosto trebate „obrisati s liste“ i posložiti stvari prema prioritetima. Jasno je da ćete, pri tome, nekoga morati odbiti i izgovoriti to „Ne“, ali ako to ne učinite otvorit ćete neke druge bojišnice (partner i obitelj) na kojima trenutačno nemate ni vremena ni energije boriti se. Dajte si prostora i vremena samo za sebe, jer samo tako ćete ponovno imati sve „konce u svojim rukama“.

Više o Djevicama potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Vaga

U trenutku kada vaš vladajući planet, Venera, uđe u vaš znak, 8. studenog, imat ćete osjećaj kao da ste iznova „svoji na svome“ i manje će vas smetati što tko misli o tome. Vrijeme prelaska Venere preko Vage za vas jest vrijeme u kojemu si trebate davati pažnju i ljubav na sve moguće kreativne i zabavne načine. Darujte si nešto što već dugo želite, a do sada ste uvijek povodom toga „povlačili ručnu“ i ostavljali za poslije. Nema poslije. Sve je sada i sada je vrijeme da si ugodite. Mars je većinu mjeseca studenog u vama susjednom Škorpionu i prostoru vaše prirodne 2. kuće što može utjecati na neke neplanirane troškove, ali jednako tako i na neku neplaniranu zaradu, osobito ako ste od onih kojima plaća nije jedini izvor prihoda. Važno je temeljito posložiti područje vrijednosti kako ne biste davali vrijeme, novac ili nešto drugo vama vrijedno na mjestima na kojima to nije vidljivo ili se ne prepoznaje na način na koji biste željeli. Od 24. studenog, kada Mars iz Škorpiona prelazi u Strijelca i prostor vaše prirodne 3. kuće, imat ćete priliku zatvoriti pitanja nekih ugovora, uglavnom poslovne prirode, finalizirati neke suradnje i dogovore, pokrenuti edukacije, a možda čak malo negdje i otputovati. Barem za vikend. Kao dar sebi za prolazak kroz teško razdoblje koje je iza vas.

Više o Vagama potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Škorpion

Većinu studenog Venera je u Vagi i vašoj prirodnoj 12. kući: ljubav je „pod ključem“ i u procesu dubokih unutrašnjih transformacija. Taj proces ne mora biti doživljen ugodno, ali će vas u svakom slučaju s vremenom riješiti unutrašnjih nesuglasica pa čak i ratova koje imate sami sa sobom samo zbog toga što teško otpuštate ljude i situacije. Naučite iz iskustava umjesto da ih potiskujete i zadržavate u sebi pružajući kontinuirani otpor prihvaćanju činjenice da nešto jest onako kako jest. Nevezano uz to što ste mogli, trebali, jeste ili niste učinili. Nije uvijek i sve do vas. U tom će vam procesu pomoći Mars koji je sve do 24. studenog u vašem znaku dajući vam dovoljno volje i energije da se oslobodite tereta koji vam više odmaže nego što vam pomaže. Djelujte u smjeru vašeg unutrašnjeg osjećaja za vlastitu dobrobit, intuicija vas je uvijek dobro vodila, a pronicljivost vam je uvijek bio više nego koristan alat u nošenju s ljudima i situacijama koje vas okružuju. Potrebu za osvetom kako biste „poravnali stvari“ ostavite iza sebe kao atavističku reakciju i okrenite se u smjeru kreiranja budućnosti bez da iza sebe ostavljate teške energije zamjeranja i neopraštanja. Okupajte se suncem, još dok ga ima i udahnite svježi zrak. Bez obzira na sve oblake u duši, osmjeh će se pojaviti sam od sebe.

Više o Škorpionima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Strijelac

Boravak Marsa u Škorpionu čini vas poprilično napetima jer dosta toga se ne odvija na način i u vrijeme u koje biste željeli. Imate osjećaj kontinuiranog vraćanja na početne postavke i borbe kroz višekratno pokušavanje s polovičnim ili nikakvim uspjehom. To vas, dakako, frustrira i čini nervoznima do točke da biste se mogli posvađati s pola obitelji i komšiluka. Jedini način da prva tri tjedna funkcionirate bez drame i zastoja je otpuštanje potrebe za kontrolom i povlačenje od svijeta u dovoljnoj mjeri da se na vanjske izazove gotovo pa ne obazirete. Budite zen. Izbjegavajte situacije koje vode u konflikt ili podražavaju vaš mentalni i živčani sustav do te mjere da bi vam zaozbiljno mogao skočiti tlak. Odvojite se, šetajte prirodom, ne obazirite se, priuštite si mir. A situacije će se ionako razriješiti, sudjelovali vi u njima ili ne. Rasterećenje dolazi nakon 24. listopada kada Mars ulazi u vaš znak i kada ćete iznova imati osjećaj da poduzete akcije – daju rezultate. Do Nove godine ionako stignete riješiti sve zaostatke, usput čak i pokrenuti nešto novo. Strpljen spašen moto je za snalaženje u studenom, a prijatelji će vam dati dovoljno podrške da uspješno svladate najveću prepreku: same sebe.

Više o Strijelcima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Jarac

Venera u Vagi od 8. studenog nosi neke povoljne poslovne vijesti i prilike koje nikako ne biste smjeli propustiti. Osobito ako se tiču osoba s kojima dijelite iste ili slične poslovne interese i ideje koje tek treba pokrenuti. S druge strane Mars u Škorpionu većinu studenog vodi vas u poziciju lidera u grupama istomišljenika ili onih s kojima zajednički radite na nekim zajedničkim interesima. Imat ćete priliku jasno vidjeti tko je za, a tko je u svemu tome oportunistički nastrojen i zapravo gleda samo vlastite, a ne zajedničke interese. U svakom slučaju dinamičan mjesec, sve do njegovog zadnjeg tjedna, kada Mars iz Škorpiona prelazi u Strijelca i vodi vas u zatišje i odmak od svih vanjskih događanja. Godit će vam dobrovoljna izolacija i udaljavanje od toksičnih ljudi i stresnih situacija. Iskoristite stoga vrijeme od 24. studenog pa sve do kraja godine za rad na poslovima i projektima koji zahtijevaju osamljivanje i koncentraciju. Tako ćete biti najproduktivniji, a sve ometajuće faktore uspješno ćete neutralizirati. Emocionalno ste stabilni, osim u situacijama u kojima sami sebi spočitavate krive reakcije ili propuštene prilike. Budite blaži prema sebi, ništa vas ne košta.

Više o Jarčevima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Vodenjak

Većinu mjeseca studenog Mars je u Škorpionu i vašoj prirodnoj 10. kući što ukazuje na to da su profesionalna i pitanja statusa u središtu vaše pozornosti. Vrijeme je da finalizirate neke poslovne zamisli ili da inicirate promjenu bez da očekujete neku veliku podršku od kolega i suradnika. Ključan će biti vaš odnos s osobama na pozicijama moći i odlučivanja, a odlučnosti vam sigurno neće nedostajati posebno u okolnostima u kojima bi neke važne informacije koje bi do vas mogle doći nekim tajnim kanalima mogle preokrenuti stvari u vašu korist. A kad već voda ide na vaš mlin red je i da ju pustite da teče. Venera u Vagi od 8. studenog pokrenut će vodu i na vaš ljubavni mlin, osobito ako ste do sada spletom nekih nesretnih okolnosti propustili neke izgledne prilike ili ih, nekim čudom, uopće nije ni bilo. Energija će se ubrzo promijeniti, posebno ako ste slobodni i otvoriti vam prilike da uživate u društvu neobičnih individualaca poput vas. Vi koji ste u dugotrajnim vezama očekujte neočekivano, s naglaskom na dar koji bi vas mogao rastopiti od dragosti. To će vas potaknuti da vratite partneru istom mjerom i podsjetite ga zašto je od svih čudaka na svijetu izabrao ili izabrala baš vas.

Više o Vodenjacima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Ribe

Prvi tjedan listopada Venera u Djevici uravnotežava partnerske odnose, osobito one koji su u posljednje vrijeme poljuljani kao posljedica nesporazuma ili nedovoljno jasne komunikacije. Nakon što Venera 8. studenog prijeđe u Vagu i vaše prirodno 8. polje okrenut ćete se svemu onome prema čemu osjećate strast, bilo da je riječ o osobama ili hobijima. Mars u Škorpionu energetski je poticajan i „tjera“ vas na akciju, ali ne kao posljedicu reakcija u afektu već više u obliku fokusiranog djelovanja na područjima na kojima ste do sada bili pomalo plašljivi, nesigurni i neodlučni. Njegova pozicija u vašoj prirodnoj 9. kući otvara vrata za putovanja i pojačane kontakte s inozemstvom kao svojevrsnu pripremu za ključne poslovne poteze koje biste trebali poduzeti od 24. studenog pa do kraja godine. Mogli biste odlučiti uložiti vrijeme i novac u neko novo znanje i vještinu ili nadogradnju postojećih što će vam svakako koristiti u budućim poslovnim prilikama. Ne susprežite se istražiti neka nova područja kojima ćete unaprijediti svoju vrijednost na tržištu, a ako razmišljate o mogućnosti pretvaranja hobija u biznis, sada je vrijeme za prve korake u tom smjeru.

Više o Ribama potraži ovdje.

 

 

Više o temama astrologije i horoskopa možete pročitati u našoj rubrici ASTROLOGIJA.

 

Goga Kovačević,

– Astrologija je divna, tako duboka, mudra, nerijetko toliko precizna i jasna. Kao svjetlo koje ti pomaže da njime obasjaš cestu. Plus još koji znak usput, da ne zalutaš.

www.zvjezdarnik.com

 

Foto: Pexels

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.