parallax background

(pro)budi se – „Obitelj je utočište u bezdušnom svijetu“

zobena kaša
Ayurvedski doručak – jesenska zobena kaša
22. studenoga 2020.
topli napitak
Topli napitak koji će ugrijati baš svakoga
23. studenoga 2020.

 

Sigurno ste čuli da ponedjeljak traži više. Već znate da se mi volimo igrati s okretanjem perspektive i gledanjem stvari iz drugog kuta pa smo i taj zahtjevni ponedjeljak odlučili pretvoriti u novu #budidobro rubriku – (pro)budi se.

Ponedjeljkom vam želimo dati više motivacije i inspiracije da probudite svoju svjesnost, svoju prisutnost, svoju kreativnost, svoju moć i da bezuvjetno zavolite sebe. Dijelit ćemo 7 poruka za svaki dan u tjednu na koje možete meditirati, vizualizirati ili manifestirati svoju novu realnost.

Odbacite granice uma, jer postojanje nema granice. Oni koji pristaju na ograničenja žive male živote – mala im je radost, male su ima ekstaze, mala je njihova tišina, malo im je biće.

Zapamtite da smo svi rođeni kao lavovi, ali društvo je to koje nas prilagođava i stavlja u okvire ovaca. Društvo hoće robove, a ne ljude koji su predani slobodi. Društvo želi robove, jer sve što društvo ima zahtjeva poslušnost.

Zato (pro)budi se!

probudi se

(pro)BUDI se – 7 citata za budan i svjestan tjedan

Polako smo se primaknuli dobu kada se počinju osjećati prvi hladni dani okupani jutarnjim mrazom. Nekako s padom vanjskih temperatura, više vremena želimo provoditi u našem domu i s našim najmilijima. Upravo stoga ovaj tjedan započinjemo s citatima o vrijednosti obitelji. Možete ih pročitati u nastavku.

probudi se

„Porodica je jedno od remek-djela prirode.“ George Santayana

„Ne birate vi članove obitelji. Oni su Božji dar vama, kao što ste i vi njima.“ Desmond Tutu

„Ako pogledate duboko u dlan svoje ruke, vidjet ćete svoje roditelje i sve generacije vaših predaka. Svi su živi u ovom trenutku. Svi su prisutni u vašem tijelu. Vi ste njihov nastavak.“ Thich Nhat Hanh

„Što je veličanstvenije za ljudsku dušu nego osjećati da su združeni za cijeli život – biti jedno s drugim u tihim, neizgovorenim sjećanjima.“
George Eliot

„Ako bismo nešto poželjeli promijeniti u djetetu, trebali bismo prvo sagledati sebe i vidjeti je li možda prikladnije da nešto promijenimo u sebi.“ Carl Gustav Jung

„Ništa značajnije ne može učiniti otac za svoju djecu, nego to da voli njihovu majku.“ Jean-Jacques Rousseau

„Obitelj je utočište u bezdušnom svijetu.“ Christopher Lasch

 

 

Druge motivirajuće i inspirativne citate potraži u rubrici pro(BUDI)se. 

 

Foto: Pexels, Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.