parallax background

Obrasci iz dubokog nesvjesnog stvaraju karmu

Slikovnica posvećena voljenim sinovima – Ti, moj predivni dječače
20. srpnja 2023.
Mindfull godišnji odmor – kako biti u potpunosti prisutan i zaista uzeti vrijeme za sebe
21. srpnja 2023.

 

Možda sada ponavljate program koji je cijelom kolektivu normalan, možda ste u karmičkoj vezi u kojoj se ponašate onako kako ste se ponašali i u prošlom životu, jer se bojite promijeniti ustaljene navike pošto je strah primarna vrijednost čovječanstva.

Možda ste sada ljuti na nekoga, ali to je uvjetovano ponašanje u kojem je nužno sebe sagledati cjelovito, s mogućnošću da su karma i planeti samo okolnosti, ali mi na kraju biramo što ćemo uzeti iz tih okolnosti. Kada o nekome iskažete sud, vi izričite svoj program koji je uvjetovan položajem planeta i samoga znaka.

Ali svi obrasci postoje jer ne razumijemo prirodu i smisao koji se krije iza obrazaca. Recimo, česti program ili arhetip na koji žena treba pripaziti jest kada postavlja muškarcu pitanje radi li? Dakle, svoj biološki arhetip podsvjesnog Animusa (podsvjesni muškarac kao slika boga kojeg žena projicira na muškarca i u tu sliku se zaljubljuje) u žene, opčinjen je sigurnošću. On duboko prevladava ženom, jer ona razmišlja nagonski o zaštiti djeteta i ona nesvjesno šalje muškarcu poruku da je on hranilac obitelji. Kod žena je to arhetip Demetre, hraniteljice obitelji bez kojeg svijet ne bi postojao. Priroda sebe štiti ovim obrascima i u početku nas usmjerava na ispunjavanje biološke funkcije reprodukcije. Muškarac koji je nesvjestan svoje Anime (podsvjesne slike žene), ne prepoznaje da je od žene tražio mamu i on osjeća da ga žena doživljava na način da ga želi iskoristiti i okreće se prevari tijekom braka. TAKO nastaje karma, osoba postaje rob svoje Sjene koju ne želi raskrinkati i traži opravdanja prevare, u predodžbi da ga žena nije voljela.

Žena će reći: ti si lažljivac i prevarant. Žena ne želi priznati da je opsjednuta svojim Animusom, jer on je bog, a bogu se ne protivi već se nepogrešivo klanja i zaklinje u njegovu ispravnost. Bez obzira na sve, ti lažni iskazi partnera postaju zatvor, jer to ih uvjerenje truje, ono se pretvara u energiju koja šalje informaciju u svijet, ali i u tijelo. Radi nagona za pripadnošću mišljenje kolektiva je bitnije nego unutarnji osjećaj, krivi zaključci donose patnju.

Ako gledate takvu vezu kao promatrač, pojma nemate zašto su oni prekinuli, obrazac vas upozorava da ako optužite lažova, na dubljoj razini štite zajednicu, ali to je razmišljanje ostalo zapisano u vama od davnina iz dubokog nesvjesnog ili arhetipa, vi posežete za mišljenjem koje nije vaše već vaših predaka. Oni su na taj način štitili sebe i na taj način su bježali od odgovornosti, a bježanje od odgovornosti dovelo nas je do toga da je planet tako lijepo došao do svojeg ruba. Istina, živjet ćemo s manje kisika, već sada živimo sa zatrovanom hranom, broj razvedenih postao je epidemija, ali ne postoji uopće pitanje zašto.

Većina se boji spoznaje i ostaje na tome da sudi o drugima, to je sud većine koja živi u nezadovoljstvu, odnosno ono što je civilizacija, to je zapravo život dubokog nezadovoljstva. Sve što shvaćate uzrokovano je vašom karmom koju pokazuju planete, točnije spomenuti obrasci, kojeg mi na Zapadu radi lakše komunikacije zovemo nesvjesno, ali kad bi ljudi vidjeli u kolikom obimu nesvjesno uvjetuje život pojedinca i koliko smo razvili mehanizama za zaštitu od nesvjesnog, bila bi svima jasnija situacija zašto je postavljena brana u kojoj štitimo ego i izbjegavamo ljubav koja jedina liječi naše mane i pretvara ih u snagu.

 

MOŽDA VAS ZANIMAJU I SLJEDEĆI TEKSTOVI:

Karma i Ljubav

Karma i Eros

Magija u ljubavnim odnosima i zrela komunikacija 

Dobra knjiga: Karma – vodič za kreiranje vlastite sudbine 

Zaljubljenost kroz karmičke obrasce 

 

 

 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net

 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.