aromara

Osvojili su nas savršeno balansirani blendovi eteričnih ulja brenda Aromara

 

Na Budi Dobro mnogo prostora posvećujemo aromaterapiji, jer znamo koliko blagodati donosi u naš život. Brojni su načini na koje aromaterapiju možete uvesti u svoju svakodnevnicu.

Ako niste sigurni što je aromaterapija bit će vam korisno znati da je ona dio fitoterapije, a u svrhu očuvanja zdravlja kako tijela tako i uma i duha te liječenja i prevencije bolesti, koristi eterična ulja.

Kemijski gledano eterična ili esencijalna ulja su smjese lako hlapljivih, biološki aktivnih kemijskih spojeva dobivenih iz različitih dijelova biljaka poput lista, cvijeta, stabljike, sjemenki, korijena ili ploda. Eterična ulja se dobivaju destilacijom vodenom parom, tiještenjem ili ekstrakcijom. Visoko su koncentrirana te se koriste razblažena i u malim količinama.

Čini se kako je posljednjih godina interes za eterična ulja jako porastao. Osim veće vidljivosti i dostupnosti, razlog za ovo sigurno možemo pronaći i u potrebi za smanjenim stresom, za harmonijom, za čežnjom k povratku prirodi te urođenim osjećajem da priroda nudi rješenja za sve naše tegobe.

Iako ljudi eterična ulja koriste od davnina te su njihove blagodati danas i znanstveno dokazane, čak niti znanost do sada nije uspjela razotkriti koja je to točno čarolija skrivena u njima. Esencijalna ulja sadrže stotine raznih kemijskih spojeva, koja utječu na razne aspekte organizma, kako fizički tako i mentalni te duhovni – što ih čini savršenim suputnikom u holističkom lifestyleu.

Postoje brojni proizvođači eteričnih ulja, a hrvatski pionor aromaterapije je tvrtka Aromara, koja je ove godine proslavila 30 godina postojanja.

aromara

Upoznajte hrvatsku tvrtku i brend Aromara

1991. godine tvrtku Aromara osnovala je mag. pharm. Mara Doljak. Njena misija bila je veća od proizvodnje i plasiranja eteričnih ulja. Željela je, i uspjela je u tome, educirati brojne ljude o mogućnostima, blagodatima i prednostima aromaterapije. Kroz sustavne edukacije već dugi niz godina svoje znanje prenosi dalje pod okriljem edukacija znanih kao Aroma akademija.

Znanje Mare Doljak okrunjeno je vrhunskim Aromara proizvodima. U odabir i namjenu Aromara proizvoda uloženo je puno ljubavi, stručnosti i visoki standardi kvalitete. 30-godišnje iskustvo, znanje i konstantno ulaganje u razvoj danas nude 100 % prirodne proizvode za poboljšanje kvalitete života, njegu tijela te prevenciju bolesti. U Aromarinom asortimanu proizvoda pronaći ćete sinergijske spojeve s potvrđenim farmakološkim djelovanjem, čista eterična ulja vrhunske kvalitete, mješavine eteričnih ulja – blendove, hladno prešana biljna ulja, liniju za njegu tijela i masažu te hidrolate i maslace.

Mješavine eteričnih ulja, odnosno blendovi, posebno su privukli našu pozornost. U nastavku saznajte više o njima te pročitajte o našim favoritima.

aromara

Aromara blendovi eteričnih ulja

Aromara blendovi su mješavine 2 i više 100 % čistih eteričnih ulja. Svi Aromara blendovi su 100 % prirodni i prikladni za vegane, a nisu testirani na životinjama.

Svaki Aromara blend predstavlja savršeno balansiranu mješavinu u kojoj se sastavnice nadopunjuju te tako stvaraju zaokruženu cjelinu koja donosi željeni efekt i sasvim novu dimenziju u vaš život.

Aromara trenutno u ponudi ima 18 vrsta blendova: ELIXIR ST. ROCHA, INVIZZ, STAY FOCUSED, ADRIATIC, AROMASIN, 1001 NOĆ, JASMIN U NARANČI, KAMILICA U LAVANDINU, MATIČNJAK U PALMAROZI, MESMERA, MIARA ELIKSIR, NEROLI U BERGAMOTU, NICOFREE, RUŽA U GERANIJU, SYNERGY, ZIMSKO JUTRO i WINTER pa tako ovisno o trenutnim potrebama i željama možete birati želite li dašak svježine i okrepljenja, mentalnu svježinu, romantično okruženje, umirujući san, sklad i ugodnu atmosferu itd. Za ugodno osvježenje i prirodno pročišćavanje zraka preporučamo ELIXIR ST. ROCHA – savršeno izbalansiran buket 14 najmoćnijih eteričnih ulja: Čajevac, Čempres, Eukaliptus, Eukaliptus limunski, Lovor, Klinčić, Lavanda, Metvica paprena, Limunska trava, Geranij, Mira, Origano, Palmaroza, Ružmarin, dok su se blendovi Adriatic, Stay Focused i Inspiration istaknuli kao naši favoriti.

aromara

BLEND ADRIATIC

Unatoč toplim danima i visokim temperaturama, većina nas se ipak vratila s naše prekrasne obale. Čežnja za morem ipak dugo ostaje u nama, a uz blend ADRIATIC miris, svježinu i vedrinu Mediterana možete uvijek nositi sa sobom. Opuštajući mirisi lavandina, cedra, limuna i naranče, bit će podrška za ublažavanje napetosti te dobra doza mentalnog i fizičkog blagostanja. Za stvaranje mirnog i svježeg okruženja koje priziva atmosferu Jadranske obale koristite u difuzeru.

aromara

BLEND STAY FOCUSED

Po povratku s godišnjih odmora često nam se teško koncentrirati i fokusirati na dnevne zadatke i obveze. Kada ste umorni te kada osjetite da koncentracija popušta, a želite zadržati fokus i prisutnost, prirodno se fokusirajte i usmjerite uz osvježavajuću kombinaciju citrusa (naranča, limun, limeta, mandarina) i paprene metvice u blendu STAY FOCUSED. Ova kombinacija će vam odmah razbistriti um i donesti razigranu svježinu koja će vam pomoći prilikom dugih sati rada ili učenja. Isprobali smo ga i u automobilu i uvjerili se da je prava svježa doza fokusa u gradskoj, stresnoj vožnji.

aromara

BLEND INSPIRATION

Promjena godišnjih doba donosi i želju za novim početcima, a uz blend INSPIRATION lako ćete probuditi kreativnost, razigrati um i proširiti vidike! Opojna kombinacija paprene metvice, bora, lavandina, lavandina Grosso, ružmarina, čajevca, čempresa i eukaliptusa prava je inspirativna bomba koja će vas potaknuti na stvaranje sasvim novih ideja, vizija i pristupa.

aromara

Putem Aromara web shopa možete nabaviti omiljene Aromara blendove te iskoristiti i trenutnu akciju te ih naručiti po akcijskoj cijeni.

U web shopu možete pronaći i preko 50 vrsta čistih eteričnih ulja kao i druge Aromara visoko kvalitetne i prepoznate proizvode.

Sve novosti možete pratiti i na Instagram profilu @aromara.hr te FB stranici @Aromara

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.