parallax background

(pro)budi se – „Da bi bio sretan, moraš biti svoje sunce“

tarot
ZEN tarot – Otpuštanje
svibanj 2, 2022
vrste inteligencije
5 načina kako poboljšati fluidnu inteligenciju
svibanj 2, 2022

 

Sigurno ste čuli da ponedjeljak traži više. Već znate da se mi volimo igrati s okretanjem perspektive i gledanjem stvari iz drugog kuta pa smo i taj zahtjevni ponedjeljak odlučili pretvoriti u novu #budidobro rubriku – (pro)budi se.

Ponedjeljkom vam želimo dati više motivacije i inspiracije da probudite svoju svjesnost, svoju prisutnost, svoju kreativnost, svoju moć i da bezuvjetno zavolite sebe. Dijelit ćemo 7 poruka za svaki dan u tjednu na koje možete meditirati, vizualizirati ili manifestirati svoju novu realnost.

Odbacite granice uma, jer postojanje nema granice. Oni koji pristaju na ograničenja žive male živote – mala im je radost, male su ima ekstaze, mala je njihova tišina, malo im je biće.

Zapamtite da smo svi rođeni kao lavovi, ali društvo je to koje nas prilagođava i stavlja u okvire ovaca. Društvo hoće robove, a ne ljude koji su predani slobodi. Društvo želi robove, jer sve što društvo ima zahtjeva poslušnost.

Zato (pro)budi se!

sunce

Sutra, 3. svibnja, diljem svijeta obilježava se Svjetski dan Sunca. Sunce je izvor života, a bez njegove topline i svjetlosti život na Zemlji bio bi nemoguć. Volimo ga u svim oblicima: izlascima, zalascima, toplini, radosti i veselju koje budi. Jeste li se ikada zapitali koliko zaista znate o Suncu? Evo nekoliko zanimljivih znanstvenih činjenica. Sunce se oko centra Galaksije kreće brzinom od 250 kilometara u sekundi. Nastalo je prije cca 4.57 milijardi godina. U sunčevoj jezgri svake sekunde izgori 4.300.000.000 kilograma vodika pretvarajući se u helij. Sunce proizvodi toliko energije da se procjenjuje da svake sekunde emitira energiju kao što je ona kod 100 milijardi nuklearnih bombi. Procjenjuje se da treba mu još cca 5 milijardi godina da potroši sav vodik, kada će se pretvoriti u crvenog diva. Iako je promjer Sunca (koji iznosi otprilike 1,39 milijuna kilometara) više od 100 puta veći od Zemljina promjera, u svijetu zvijezda Sunce se ubraja u manje zvijezde i smatra se žutim patuljkom.

U nastavku pročitajte 7 citata o važnosti sunčeve svjetlosti i onoga što ona predstavlja za naše živote i zapamtite da i kad ne vidimo vanjsko Sunce, ono unutarnje je uvijek u nama.

(pro)BUDI se – 7 citata za budan i svjestan tjedan

Ne dopustite da jučerašnje sjene pokvare sunce sutrašnjeg vremena. Živi za danas. Nandina Morris

Kamo god otišli, bez obzira na vremenske prilike, uvijek donesite svoje sunčevo svjetlo. Anthony J. D’Angelo

Da bi bio sretan, moraš biti svoje sunce. C. E. Jerningham

Pogledajte sunčanu stranu svega.  Christian D. Larsen

Nemojte brkati svoj put s odredištem, samo što je sada oluja, ne znači da niste krenuli prema suncu. Dr. Anthony Fernando

Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek. Phil Bosmans

Poslije kiše uvijek dolazi sunce. Latinska poslovica

 

 

 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.