(pro)budi se – „Prosvjetljenje je kad val shvati da je ocean“

 

Sigurno ste čuli da ponedjeljak traži više. Već znate da se mi volimo igrati s okretanjem perspektive i gledanjem stvari iz drugog kuta pa smo i taj zahtjevni ponedjeljak odlučili pretvoriti u novu #budidobro rubriku – (pro)budi se.

Ponedjeljkom vam želimo dati više motivacije i inspiracije da probudite svoju svjesnost, svoju prisutnost, svoju kreativnost, svoju moć i da bezuvjetno zavolite sebe. Dijelit ćemo 7 poruka za svaki dan u tjednu na koje možete meditirati, vizualizirati ili manifestirati svoju novu realnost.

Odbacite granice uma, jer postojanje nema granice. Oni koji pristaju na ograničenja žive male živote – mala im je radost, male su ima ekstaze, mala je njihova tišina, malo im je biće.

Zapamtite da smo svi rođeni kao lavovi, ali društvo je to koje nas prilagođava i stavlja u okvire ovaca. Društvo hoće robove, a ne ljude koji su predani slobodi. Društvo želi robove, jer sve što društvo ima zahtjeva poslušnost.

Zato (pro)budi se!

Sutra se po 29. put obilježava 22. ožujka  Svjetski dan voda, pod sloganom  – “Cijenite vodu”. Znamo da bez vode nema života, a koliko nam je važno te što sve možemo naučit iz njene simbolike čitajte u citatima koje smo priredili za tjedan pred nama.

(pro)BUDI se – 7 citata za budan i svjestan tjedan

Ništa nije mekše ili fleksibilnije od vode, ali ništa joj se ne može oduprijeti. Lao Tzu

Gdje god voda teče, postoji zelenilo. Gdje god suze teku , pokazuje se milost. Rumi

Život u nama je poput vode u rijeci. Henry David Thoreau

Ne smijete izgubiti vjeru u čovječanstvo. Čovječanstvo je ocean; ako su nekoliko kapi oceana prljave, ocean ne postaje prljav. Mahatma Gandhi

Prosvjetljenje je kad val shvati da je ocean. Thich Nhat Hanh

Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih potomaka. Poglavica Bik Koji Sjedi

Postoji izvrstan učitelj, ako ga razumijemo: to je priroda. Kleist

 

Foto: Pexels

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.