Pun Mjesec u Djevici – oslobađamo se blokada i krećemo naprijed

 

Mjesec u Djevici smješta se nasuprot Sunca u Ribama, što znači da je pred nama pun Mjesec. Lunacija se odvija 7. ožujka u 13 sati i 40 minuta na 16′ Djevice.

S jedne strane imamo pravila i planove koje nalaže Djevica, a s druge prostor beskonačnih mogućnosti, snova i mašte u koje nas vodi znak Riba.

Djelovanje, racio, um vs. snovi, emocija, duh.

Pomirujemo u sebi očekivanja i zahtjeve materijalnog svijeta, obaveza koje nalaže svakodnevica, s duhovnim dijelom nas koji na jednoj razini osjeća da znamo i možemo više od onoga što trenutno imamo i živimo.

Kako bismo ostvarili ono što u dubini duše priželjkujemo, idemo za početak vidjeti što nas sve u tome može ograničavati, a naznačeno je ovim Uštapom.

*pretjerano razmišljanje i zabrinutost

Dok god živimo u svom umu koji neprestano vrti razne scenarije, prečesto i one koji se nisu dogodili, a puni su strahova i zabrinutosti, teško se možemo pomaknuti prema naprijed. Zato gledajte kako da vas vlastite misli ne uvuku u labirint iz kojeg se ne nazire izlaz.

Ne poistovjećujte se sa svojim mislima. Meditirajte. Redovito vježbajte. Negativne misli, zamijenite pozitivnima. Moguće je. Vaš um nije vaš vladar. Vi ste osoba koja ima moć.

*sve mora biti savršeno

A ne mora. Ništa ne mora, a najmanje biti savršeno. Kad upadnemo u zamku perfekcionizma, zaglavimo i nema naprijed.

Ljudski je griješiti. Iz pogreški možemo mnogo naučiti. Pomirite se sa svojim propustima u prošlosti, oprostite sebi. Što se manje bojimo pogreški, manje ćemo i griješiti.

*odgađanje i izbjegavanje

Često odgađamo ono što znamo da trebamo učiniti i da to nitko ne može umjesto nas, pa se dodatno opterećujemo. Izbjegavamo se suočiti s onim što je neminovno i sabotiramo sami sebe u ispunjenju ciljeva.

Umjesto toga, iz dana u dan obavljajte ono što će vam olakšati funkcioniranje u svakodnevici. Krenite s lakšim zadacima, a potom se uhvatite onog najvećeg, onog koji vam je najomraženiji i vidjet ćete kako i nije bio tako strašan kako je to izgledalo u vašem umu.

*unutarnji kritičar

Kako samo često napadamo sami sebe, a da toga uopće nismo svjesni – opet si pogriješila/pogriješio, ne znaš ti to, kako si to mogla/mogao učiniti – kako je samo toksičan taj glas u glavi…

Budite blagi prema sebi. U redu je da nekad ne možete i ne znate. Naučite sami sebi biti najbolji roditelj na svijetu.

Postoji još nekoliko segmenata bitnih za ovaj Uštap.

Za početak riječ je o našem zdravlju. Posjetite liječnika, obavite sistematski, prilagodite prehranu vašim potrebama, pronađite u danu vrijeme za odmor, redovito vježbajte.

Nakupilo se stvari koje ne upotrebljavate? Oslobodite svoj životni prostor od viška predmeta. Očisitite ga, posložite svoj prostor tako da se u njemu bolje osjećate. Očistite ga mirisnim štapićem.

I na kraju Mars stvara izazovan aspekt prema ovom Uštapu, pa polako ove dane. Budite oprezniji u komunikaciji, kretanju i prometu. Čuvajte se naglih odluka i ne radite više stvari odjednom. Polako i strpljivo.

Osim toga, Saturn na isti dan ulazi u znak Riba i postavlja nam jasno pitanje – kako ostvariti ono što mi je bitno, ono o čemu sanjam već toliko dugo, a dosad nisam imao/imala hrabrosti za to? Tekst o tranzitu Saturna znakom Riba uskoro…

 

MOŽDA ŽELITE PROČITATI:

Veliki mjesečni horoskop po znakovima za ožujak

Ribe – maštovite i emotivne 

Više o temama astrologije i horoskopa možete pročitati u našoj rubrici ASTROLOGIJA.

 

Julijana Oremović

julijanaoremovic.com

 

Foto: Pexels

Astrologinja, trener osobnog razvoja, u edukaciji za voditelja sistemskih konstelacija. Pružam podršku osobama koje žele bolje upoznati sebe i svoj život, iz objektivnije perspektive sagledati trenutnu situaciju, a slijedom toga i pronaći izlazi i poteškoća.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.