kesten pire

Recept za domaći kesten pire s kokosovim šlagom

 

Ne znam za vas, ali kesten pire je jedan od onih deserata koji me instantno vraćaju u djetinstvo. Iako ne znam točno zašto jer nismo baš imali običaj pripremiti ga, niti sam ga često jela. Ali valjda sam baš zato toliko očarana njime, jer mi nekako baš nešto posebno predstavlja nešto što se ne jede često.

Također sam uvijek mislila da je jako kompliciran za napraviti, ali zapravo priprema ne može biti jednostavnija. Jedino priprema kestena i guljenje malo duže traju.

Preporučila bih vam da za kuhanje koristite malo veće kestene, jer ih je lakše oguliti.

kesten pire recept

@mariewasler

Recept: Domaći kesten pire s kokosovim šlagom

Sastojci:

– 500 g kestena
– Čaša vode
– Po želji malo sladila (nije nužno – ja sam dodala mrvicu javorovog sirupa)

kesten pire

@mariewasler

Priprema:

Prvo morate pripremiti kestene. Ako ih niste ubrali u šumi, možete ih prvo 15 minuta staviti u vodu sa sodom bikarbonom kako biste uklonili eventualne kemikalije s njih.

Za pripremu kestena je potrebno zarezati koru. Napravite rez na kestenima s gornje strane i pritom dobro pazite na svoje prste.

Stavite pripremljene kestene u lonac s hladnom vodom i kuhajte ih 35 minuta.

Skuhane kestene najbolje ogulite odmah, jer je najlakše to napraviti dok su još vrući.

kesten pire

@mariewasler

Oguljene kestene stavite u blender zajedno s 250 ml vode i blendajte. Postepeno možete dodavati još vode, ovisno koju konzistenciju volite.

Pire možete jesti ovako na žlicu ili (za one koji nisu na dijeti) uživajte u pireu zajedno sa šlagom od kokosa. 🙂

kesten pire recept

@mariewasler

Druge fine i zdrave recepte potraži u rubrici DOBRA HRANA.

 

Marie Wasler  

– Ono što najviše volim su životinje, priroda i kuhanje. Zato sam se okrenula veganskom stilu života i trudim se živjeti na što održiviji način. Kao yoga učiteljica vjerujem da konzumacijom proizvoda životinjskog porijetla ne unosimo samo hranu, nego i osjećaje, iskustva i strahove živih bića što utječe na naše mentalno i spiritualno zdravlje. S toga obožavam približavati biljnu kuhinju široj populaciji i pokazati koliko biljke mogu biti fine.

 

Foto: Marie Wasler

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.