Retrogradni Merkur – kraj godine nas vraća na neka stara mjesta, u neke situacije koje smo već proživjeli…

 

Pred nama je posljednji retrogradni Merkur u ovoj godini pa ćemo i ovu godinu, kao i prošlu ispratiti s ovim utjecajem.

Retrogradna faza Merkura započinje 13.12. i traje do 2.1. iduće godine. Započinje na 8′ Jarca, 23.12. se vraća u znak Strijelca i u njegovom će prostoru završiti s retrogradnim kretanjem.

Ovo nije vrijeme velikih odluka i aktivnosti. Usporavamo, razmišljamo što bismo htjeli u budućnosti. Ako sada ne znamo i to je u redu.

Usporavanje je izazov za one koje žive u petoj brzini, za one koji si stalno daju posla i kroz tu intenzivnu aktivnost možda nesvjesno bježe od suočavanja s nekim okolnostima, najviše sa samima sobom. Retrogradni Merkur uči nas kako sporije, da bismo bolje vidjeli i promijenili u našu korist. Uči nas kako mudrije promatrati stvarnost i djelovati tek kad imamo sve potrebne resurse…

Ne ide trenutno, pusti neko vrijeme…

Pričekaj, vidi, shvati, a onda kreni…

Strpljivo…

Mogli bismo se vratiti na neka stara mjesta, u neke situacije koje smo već proživjeli, a koje sada mogu biti bolje viđene i dovršene. Primjerice, čujete se s nekim, dobijete informaciju o nekome ili nečemu i napokon shvatite da je odluka koju ste donijeli u prošlosti bila jako dobra za vas i uđete u novu razinu mira s tom pričom. Otpuštanje…

Umni obzori su malo magloviti. Kao da nemamo onaj kapacitet brzog i efikasnog promišljanja. Treba nam više vremena da procesuiramo neke stvari.

Tu si i već poznate teme retrogradnog Merkura – kašnjenja, odgode, neizvjesnost ishoda, kvarovi nekih uređaja, zabune u slanju i primanju poruka.

Očekuju nas i zanimljiva iskustva na polju komunikacije…

Nisi to rekla/rekao…

Jesam li to trebala/trebao reći ili nisam…

Ne razumijem, što želiš time reći…

Nisam znala/znao…

Mogli bismo se vratiti započetim, a nedovršenim poslovima, jednoj ideji koja čeka u ladici uredskog stola.

Nešto se popravlja, revidira, evaluira.

U prilici smo dobiti na vremenu i možda unaprijed obaviti neke zadatke i tako imati više prostora za ugodnije aktivnosti.

Obratite više pozornosti na komunikaciju s poslovnim i obiteljskim autoritetima.

23 . prosinca vraća se u Strijelca ulazi u izazovni aspekt s Neptunom pa može doći do nekih zbunjujućih situacija, problema u komunikaciji, zabluda, pa i neiskrenosti. Sve do 29. prosinca budite umjereni s alkoholom i oprezniji u kretanju.

I na kraju, zanimljivo je da je u siječnju ove godine isti taj Merkur krenuo prema naprijed s 8′ Jarca, a sada s tog mjesta kreće unatrag. Ukratko, vraćamo se nedovršenim poslovima i situacijama, s ciljem ostvarenja boljeg i sretnijeg za nas.

 

MOŽDA ŽELITE PROČITATI:

Veliki mjesečni horoskop za prosinac

Više o temama astrologije i horoskopa možete pročitati u našoj rubrici ASTROLOGIJA.

 

 

Julijana Oremović

julijanaoremovic.com

 

Foto: Freepik

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.