retrogradni merkur

Retrogradni Merkur u Blizancima: strpljenje za bolje razumijevanje

 

Kao i u svibnju prošle godine (29.5. – 22.6.), očekuje nas retrogradno kretanje Merkura znakom Blizanaca koje će započeti 10. svibnja i trajati do 3. lipnja. Ako se nešto značajno događalo prošle godine za vas, izvjesno je da bi se neka slična iskustva mogla ponoviti i kroz predstojeće razdoblje.

Retrogradno kretanje Merkura često usporava ili otežava komunikaciju te ispunjenje dogovora i planova. Zato je potrebno biti strpljiv, ne forsirati i gubiti živce zbog nečeg što trenutno ima svoj tijek odvijanja koji možda nije u skladu s našim očekivanjima.

Vrlo često smo fiksirani na neku ideju ili plan kako bi se to trebalo ostvarili, no rijetko se zapitamo je li to što mi mislimo i želimo zaista najbolje za nas. Prihvaćanje onoga što jest je jedna od zavidnih vještina življenja koja uključuje prisutnost, biti sada i ovdje.

Ovaj će se Merkur poigrati s našim umom. Do nas dolaze informacije koje nas mogu zbuniti na način da ne znamo što točno reći ili činiti. Komunikacija s drugima kao da se odvija pod velom magle. Čekaj, što je on/ona točno mislio? Zašto se ne javlja? Što znači ova poruka? Što da mislim o ovome? Trebam li nešto poduzeti ili čekati?

Ako se nađete u ovakvoj situaciji, pokušajte ne nasjedati na zamke svog uma koji će biti sklon pričanju različitih scenarija, a pitanje je što je prava istina. Istina će se pokazati, ali za to treba vremena. Ne dok je Merkur u rikvercu. Tamo iza 3. lipnja, pa opet od 24. lipnja doći će vam informacije koje će biti bitne za iskustva stečena tijekom Merkurovog retrogradnog kretanja.

retrogradni merkur

Postoje li neka neriješena ili nejasna pitanja iz prošlosti, ovo je sjajno vrijeme za to. Kao da ispod površine dolaze informacije i uvidi koji će vam s vremenom dati cjelovitu sliku.

On može donijeti nesporazume u komunikaciji, poteškoće u prometu, kvarove mobitela i prijevoznog sredstva, kao i unijeti nešto nereda u teme koje su vezane uz učenje, društvene mreže, obrazovanje, odnose s rođacima. Nešto se kvari, nešto gubimo pa pronalazimo, nešto popravljamo.

Vraćamo se unatrag, razmišljamo o nedavnim iskustvima, nalazimo se s osobama koje nismo dugo vidjeli. Iz nekog razloga to može biti korisno.

Budite oprezniji prilikom slanja poruka, provjerite jesu li došle na pravu adresu.

Merkur kreće unatrag na isti dan kada Jupiter ulazi u znak Ovna. I dok nas Jupiter usmjerava prema novom cilju, Merkur nam pomaže da posložimo, otpustimo ono što je bilo i shvatimo što želimo, kako bismo bolje iskoristili nove mogućnosti.

Kada se 23.5. vrati u znak Bika i tamo ostane do 13.6., ono što je započelo ili se odvilo od 27. do 29. travnja ponovno se odvija, mijenja ili ponavlja. Nešto nedovršeno se završava.

 

Julijana Oremović

julijanaoremovic.com

 

Foto: Pexels

Astrologinja, trener osobnog razvoja, u edukaciji za voditelja sistemskih konstelacija. Pružam podršku osobama koje žele bolje upoznati sebe i svoj život, iz objektivnije perspektive sagledati trenutnu situaciju, a slijedom toga i pronaći izlazi i poteškoća.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.