shimmer

DIY: Napravi svoje shimmer ulje za tijelo

 

Ljeto je godišnje doba kad uživamo biti na otvorenom, po mogućnosti na moru, uživamo u kupanju i sunčanju. Preplanula koža lijepa je sama po sebi, ali dodatni bonus i naglasak njenoj ljepoti daju preparati sa šljokicama – shimmeri. Još ukoliko su preparati bogati uljima koji dodatno hrane kožu i vraćaju joj prirodnu mekoću, prednosti su višestruke.

Takvo ulje za tijelo s dodatkom šljokica možete i sami napraviti. Vrlo je jednostavno i ne treba vam puno sastojaka – samo ulje za tijelo i svjetlucavi prah (mica prah). Naravno, možete se i poigrati sa sastojcima pa umjesto jednog ulja koristiti više njih ili za dodatni miris dodati par kapi eteričnog ulja prema svom izboru.

Kod izbora ulja, bolje je izabrati brzoupijajuća ulja, jer ne želite da vam ulje dugo „sjedi“ na koži i da se umjesto u kožu upije u odjeću ili da se sjajite kao disko kugla. Neka od brzoupijajućih ulja su ulje lješnjaka, ulje koštica grožđa, ulje makadamije, ulje ploda divlje ruže, frakcionirano kokosovo ulje. Naravno, možete koristiti i druga ulja koja nisu brzoupijajuća, ali onda ih je bolje korisiti u kombinaciji s brzoupijajućim uljem.

shimmer ulje

Ovisi o vama što volite, ali shimmer ulje za njegu i sjaj tijela stvarno nije teško napraviti u kućnoj radinosti.

Jedan od naših prijedloga za 100 ml shimmer ulja za tijelo je sljedeći:
– 85 ml ulja lješnjaka
– 10 ml bademovog ulja
– pola čajne žličice E vitamina (usporava kvarenje ulja)
– 1 čajna žličica mica praha golden
– za mirisnu notu 10-ak kapi eteričnog ulja po vašem izboru.

U posudu dodajte malu količinu ulja i umiješajte mica prah. Kad se mica prah ravnomjerno pomiješao s uljem, dodajte preostalu količinu ulja, vitamin E i eterično ulje (prema želji). Sve još jednom dobro promiješajte i prebacite u bočicu u kojoj ćete držati shimmer ulje. Naša preporuka je da to bude bočica s raspršivačem zbog lakšeg nanošenja.

shimmer ulje

Shimmer ulje za tijelo najbolje je koristiti nakon tuširanja, kad je koža još vlažna i ulje će se lijepo nanositi. Pričekajte nekoliko minuta da se ulje dobro upije u kožu.

S obzirom da će se mica prah stajanjem istaložiti na dnu bočice, obavezno je bočicu prije nanošenja dobro protresti da se sastojci ravnomjerno rasporede.

 

 

Iva Vukančić

Foto: Pexels, Unsplash

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.