Zara Hrvatin nam je otkrila kako se snalazi u majčinstvu te koliko je ta promjena utjecala na njen organizam

Riječka influencerica Zara Hrvatin česta je gošća na Budi Dobro. Svojim green lifestylom i holističkim pristupom brige za tijelo, um i duh, Zara je svakako naša it djevojka.

Iako sa Zarom možemo razgovarati o pregršt tema, ovoga puta smo ju nazvali da čujemo kako se snalazi u novoj ulozi – onoj majke –  te koliko je ta promjena utjecala na njen organizam.

Zamolili smo ju da nam da i savjete što njoj pomaže da bude odmorna, ima snage i sjajno izgleda kao novopečena mama. Što nam je odgovorila pročitajte u nastavku.

Prošle godine si uplovila u novo životno poglavlje – majčinstvo. Kako se osjećaš? Što bi savjetovala novopečenim majkama?

Kai sada ima malo više od 9 mjeseci i u ovom svom skromnom stažu majčinstva, ono što bi savjetovala majkama je da prate svoju intuiciju i da svakako na tom putu biraju ono s čim su mirne i s čim se osjećaju dobro. U današnjem moru informacija lako je upasti u “živo blato” i iz njega ne znati izaći. U ovih nekolicinu mjeseci i sama sam se našla par puta na tom mjestu i stvarno nije lako. Treba puno strpljenja, živaca i svega ostalog, no kako uvijek i kažem – nagrade su stvarno predivne. Ja sam okej, rekla bi i dalje jako ranjiva, ali svakako puno mirnija nego kada sam tek rodila.

Iako je to najljepše životno putovanje svi znamo koliko je beba zahtjevna i koliko su mlade majke iscrpljene i umorne. Kako se nosiš s tim izazovima? Što ti pomaže da obnoviš energiju i da imaš snage za svakodnevnicu?

Stvarno je tako i nije nimalo lako!

Ono što dobiješ kada postaneš majka je ta neka neobjašnjiva snaga – možeš sve! Svakako, to nije uvijek i moramo imati pomoć izvana, što drugih, što uravnotežene prehrane, dovoljno sna, itd. Ja uz sve to uzimam vitamin C kompleks camu camu od Bioandine i obavezno svaki dan prije spavanja stanem pod tuš kako bi isprala sav umor i energiju dana sa sebe i išla lakša u san!

Većina žena nakon poroda doživi strašno ispadanje kose, ali kod tebe vidim nešto potpuno suprotno. Kosa ti je fantastična. Koja li je tajna tvoje kose?

Dosta mi je kosa ispadala u početku, jer sam nažalost u trudnoći i poslije poroda imala problema sa štitnjačom. E tu sad opet spominjem camu camu jer mi je on ključan suplement koji uzimam već godinama. Kompleks vitamina C uvelike pomaže za kosu, nokte i kožu pa vjerujem da mi je on i pomogao da na kraju moja kosa ipak pronađe balans i stvarno doživi jednu predivnu transformaciju i rast.

Čemu se veseliš ovoga ljeta? Kakvi su planovi za ljetovanje s bebom?

Svemu se veselim. Ja sam proljetno i ljetno stvorenje. Što više lijepih dana to više energije kod mene. Veliki sam meteoropata kako bi ja rekla (hahaha). Biti ćemo u Dalamaciji i nadam se stvarno uživati te mjesece Sunca, mora i prirodnih ljepota. Držimo fige da će i beba biti ljubitelj mora.

Pripremaš li već i svoje tijelo na sunce? Kako?

Uvijek isto, izlažem se već malo Suncu kako bi pripremila svoje tijelo na veće količine zraka jednom kada krene intenzivnije kupanje i uzimam camu camu jer je to sjajna priprema za Sunce. Kako imam taman ten prirodno, na sreću to mi je od pripreme dovoljno; rijetko kada gorim ili imam problema sa Suncem.

Iako sam te ovo pitala i prošli put, pitat ću te opet, jer me zanima koliko ti se perspektiva promijenila s ulogom majke – što za tebe znači biti dobro?

Da, pročitala sam ono što sam napisala u prijašnjem intervjuu. I složila bi se s time : “…osjećati se ugodno u ovom svom vozilu, tijelu, kao i biti na miru s mislima i svojom glavom.” Što je ponekad jako izazovno u ovom periodu, jer tijelo žene doživi apsolutnu transformaciju kao i um. Ne zamaram se previše stvarima van nekog svog kruga, niti imam vremena i to mi donosi dodani spokoj – ta filtracija koja dođe s tolikom odgovornošću. Ali iskreno – najviše sam dobro kada nađemo ritam koji svima odgovara te nam Kai podari faze dobrog sna. Jednostavno, ali jako efektno! 🙂

 

 

Možda želite pročitati i sljedeće:

Razgovarali smo sa Zarom Hrvatin o životnim navikama kojima postiže dobrostanje svog tijela, uma i duha 

Više o brendu Bioandina i njihovim premium dodacima prehrani možete saznati OVDJE. 

Uz kod BUDIDOBRO10 možete ostvariti popust na kupovinu cjelokupnog Bioandina asortimana u njihovom webshopu. 

 

Sadržaj je nastao u suradnji s brendom Bioandina.

Razgovarala Indira Juratek. 

 

 

Foto: Zara Hrvatin

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.