parallax background

Snaga ljekovitog bilja

poke bowl
Šareni veganski poke bowl
svibanj 23, 2021
sudbinska misija
Saznajte koja je vaša sudbinska misija po pripadnosti zodijačkom znaku
svibanj 24, 2021

Znanje o snazi ljekovitog bilja poznato je od davnina. Kod svih naroda u svim vremenima, na cijeloj planeti, postoje zapisi o korištenju ljekovitog bilja.

Zadnja istraživanja najprestižnijih europskih instituta pokazala su da više od polovice svih ispitanika daje prednost pripravcima na bazi ljekovitog bilja u odnosu na sintetski proizvedene lijekove. Činjenica da mnogo toga što jedemo, pijemo i udišemo – čini veliku štetu našem zdravlju, dovela je do ubrzanog povratka k prirodi.

Svatko kome je stalo do osobnog zdravlja pokušat će svoje tegobe otkloniti prirodnim liječenjem. Ljekovite tvari iz ljekovitog bilja pravilno kombinirane i korištene, nemaju samo ljekovito djelovanje, nego dovode u ravnotežu cijelu hormonalnu sliku organizma. Dakle, korištenjem ljekovitog bilja ne samo da se mogu otkloniti tegobe, nego možemo kompletan naš organizam dovesti u ravnotežu.

Svatko od nas treba kod određenih tegoba osobno odabrati svoj put liječenja za kojeg smatra da će najviše pomoći organizmu u ozdravljenju.

Zdravstvene tegobe i bolesti se razlikuju i potrebno je procijeniti kada će se potražiti službena medicina, odnosno alternativna medicina.

U liječenje službene medicine bi svakako trebalo uključiti i ljekovite tvari iz prirode. Ovakva jedna povezanost, ne samo da bi bila moguća, nego bi naprotiv, dovela do izuzetnih rezultata.

ljekovito bilje

Blendologia je prvi projekt takve vrste u Hrvatskoj, čiji je cilj educirati ljude o najefikasnijem korištenju zdravih sirovih namirnica i samonikle hrane iz prirode. Svakodnevno unošenje dovoljne količine minerala, vitamina i ostalih nutritivnih sastojaka – odražava se na vitalnost organizma, zdravlje i lijep izgled.

Osobno smo pobornici ljekovitih tvari iz svježeg ljekovitog bilja, jer jedino tako činimo najmanje koraka od prirode do našeg zdravlja. Naše tinkture iz svježeg ljekovitog bilja usmjerene su prema olakšavanju mnogih zdravstvenih tegoba. Osim toga vodimo i brigu o suvremenom načinu života, gdje ne ostaje previše vremena za pripremanje lijekova.

Stoga je upravo kod tinktura primjena najbrža i najjednostavnija. Veliku važnost dajemo preventivnoj brizi o našem zdravlju, dakle urednom načinu življenja jer će se tako izbjeći teška moderna oboljenja.

Veoma je važno naglasiti da nije svaka tinktura – tinktura, postoje velike razlike u kvaliteti, postotku ljekovitih tvari i čistoći. Tako su npr. ljekovite tvari u tinkturama koje su rađene iz suhog ljekovitog bilja niže djelotvornosti od tinktura čija je baza svježe ljekovito bilje.

Naša misija je pomoći ljudskom zdravlju kroz recepte u kojima koristimo isključivo svježe ljekovito bilje i ostalu sirovu hranu s eko terena i iz čiste netaknute prirode.

I zapamti – “Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu!”

 

Za više savjeta i proizvoda posjeti:

www.gen.hr

www.blendologia.eu

2 Comments

  1. indira napisao:

    Draga Ivana, smiju djeca iznad 12 godina.

  2. Ivana napisao:

    Pozdrav,
    možete li mi reći smiju li tinkture uzimati i djeca?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.