candybalism

Subotom o dobrom: Candybalism – hrvatski etički modni brend sjajnog dizajna

 

Ova godina nam je zaista pokazala kako je svijet zapravo maleno mjesto, ali i skrenula pažnju na važnost lokalnog povezivanja i podrške lokalnoj zajednici. Ne morate putovati na drugi kraj svijet kako biste pronašli izvrsne brendove, jer ih je naša zemlja puna.

Subotom o dobrom je nova #budidobro rubrika u kojoj ćemo vam predstavljati hrvatske kreativce i vizionare te njihove brendove.

candybalism

Mirna Mihoković

Upoznajte Candybalism – hrvatski etički modni brend iz kojeg se ne želimo skinuti

Mirna Mihoković, umjetničkog imena Mirna Pinky, nalazi se iza mladog, ali izuzetno zanimljivog hrvatskog brenda Candybalism, koji nas je osvojio ne samo dizajnom, već i održivom i ekološkom pričom u pozadini.

Mirna je završila preddiplomski studij na TTF-u, studentsku razmjenu na sjeveru Francuske na ENSAIT i master u Parizu na Paris College of arts. Osim toga završila je i Algebra startup lab, a trenutno pohađa certificirani tečaj Fashion and Sustainability na London College of Fashion/Center for sustainable design. Sva ova školovanja govore u Mirninoj istinskoj predanosti da u svoju modu ugradi načela koja počivaju na održivoj, promišljenoj, ekološkoj i zero waste modi.

candybalism

candybalism

Foto: Ines Svačina

Zanimalo nas je kako je nastao Candybalism, a osim o početnoj ideji, Mirna nam je otkrila i što ju inspiria.

“Inspirira me ideja da usrećim druge stvaranjem kvalitetne odjeće i kuriranjem stila za njih koji proizazli iz moje vizije. Dobivam ispunjenje radeći to. Želim i sebi i drugima preko svojeg brenda pružiti poboljšanje kvalitete života i usklađivanje vanjskog s unutarnjim vrijednostima. Odlučila sam se pokrenuti svoj brend Candybalism, jer sam zaključila da je to najbolji potez za mene u Hrvatskoj jer sam htjela učiti i stvarati modni dizajn kontinuirano. Htjela sam pokrenuti luksuzniji projekt, no s obzirom na financije ovo je bio logičniji korak, a kako je ova godina krenula, neizmjerno mi je drago da nisam sve uložila u luksuz, jer nije vrijeme za to. Promijenila sam planirani redoslijed plasiranja brendova i započela s Candybalismom. To je ispalo i bolje, jer ima puno koraka na kojima se još učim i radim greške te stvaram reputaciju, gradim tim i širim vidike.”

candybalism

candybalism

Foto: Luka Radiković

Candybalism je trenutno jedini modni brend u Hrvatskoj koji nudi odjeću za muškarce i žene, a pritom ima znanje o procesu izrade i održivosti. Suvremeni, urbani i trendi dizajn i eko održiva te agilna proizvodnja su neke od okosnica funkcioniranja koje se razlikuje od većine.

Brend se zalaže za zero waste koncept, a materijali koji se koriste pri izradi Candybalism modnih komada dolaze iz zaštićene i provjerene proizvodnje. Unaprijed se ne rade velike količine odjeće, a kroz suradnju sa socijlanim radnicima poklanja se onima koji nemaju.

Osim Elements tu je i ah la Lune, kolekcija koja govori o dubokoj ženstvenosti, o povezivanju s prirodom i traženju unutarnjeg mira.

candybalism

candybalism

Foto: Luka Radiković

U Candybalismu se ocrtava estetika koja proizlazi iz nekoliko različitih smjerova. Naizgled je sve vrlo jednostavno, ali odmah se može zapaziti da je promišljeno te zapravo duboko. Primijetili smo motive koji imaju filozofsku i spiritualnu komponentu, za što Mirna govori:

“Redovito prakticiram implementaciju dubokih filozofskih i spiritualnih koncepata kroz minimalistička vizualna grafička rješenja. Zalažem se za estetiku i kvalitetu. Održive vrijednosti. Ljudsku dobrotu. Integritet. To želim prožeti kroz sve aspekte poslovanja. Želim ostaviti za sobom pozitivan utjecaj na zajednicu, kroz oslanjanje na kvalitetu, društveno dobro i povezanost s prirodom. Smatram da je empatija, zajedništvo i inspirativna umjetnost trenutno neophodna više no prije, a s obzirom na tmurna i prestrašena vremena, ekonomsku krizu koja nam dolazi i sve ostalo što ovakvi periodi ružnog nose.”

candybalism

Foto: Luka Radiković

Kroz fotografije, pakiranja i sitnice koje dolaze s kupljenim proizvodima, dodatno se naglašava topli, ljudski i slow fashion pristup, koji toliko volimo i za koji se i sami zalažemo.

Najnovije što je brend lansirao su vrlo pomno razrađene zaštitne ne-medicinske maske za lice, koje su imale fantastičnu pretprodaju zbog nekoliko diferencijatora od ostalih na tržištu koji olašavaju svakodnevicu, poput trakice za objesiti masku oko vrata, anatomskog dizajna koji prati jagodice tako da ne smeta naočalama i ugodnog certificiranog pamučnog platna kroz koje se može dobro disati, a ima džep za dodatne filtere.

candybalism

candybalism

Foto: Mario Dragičević

Od danas se ove maske mogu kupiti i u showroom Sitolaba na adresi Medulićeva 6.

Ako vas zanima više o brendu pogledajte službene kanale: Instagram profila, Facebook stranica ili se javiti na email contact@candybalism.com

 

O drugim zanimljivim i inspirativnim hrvatskim brendovima čitajte u rubrici SUBOTOM O DOBROM. 

 

Foto: Ines Svačina, Mario Dragičević, Luka Radiković

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.