Zavirili smo dublje u uchka premium kvalitetu. Proizvodnja uchka proizvoda traje i do 4 tjedna

U prirodi se bilje mora izboriti za životni prostor i opstanak. Na njegov život utječu temperature, vjetar, nametnici. Da bi se bilje zaštitilo od nepovoljnih vanjskih okolnosti potrebne su mu aktivne supstance. Što su uvjeti suroviji, to je bilje potentnije. Tako samo najbolje sjeme opstaje i širi se dalje.

Upravo to ‘najbolje’ baza je uchka prirodnih kozmetičkih proizvoda za njegu lica i tijela. Svoje ekstrakte ne kupuju, već ih ručno proizvode. Za ekstrakte koriste samoniklo mediteransko bilje koje se ubire na najčišćim lokacijama netaknute istarske prirode i to, kako su je nazvali, posebnom wildpicking metodom.

Biljni ekstrakti sadržavaju različite aktivne sastojke poput antioksidansa, vitamina, minerala, enzima i drugih spojeva koji imaju blagotvoran učinak na kožu. Biljni ekstrakti, točnije hidrolati i macerati, pružaju regenerirajuću te kompletnu slow-ageing njegu za lice i tijelo. Zato je kvaliteta i djelotvornost proizvoda vrhunska, jer samoniklo divlje bilje sadrži znatno više aktivnih supstanci od uzgojenog, čak i od organski uzgojenog bilja. Postoje i studije kojima je znanstveno dokazano da divlje bilje sadrži i do 30 posto više aktivnih supstanci od uzgojenog bilja.

uchka koristi hidrolate kao bazu, a ne vodu kao što je to uglavnom slučaj

Hidrolati su baza svih uchka proizvoda koji sadrže vodenu fazu. Jednostavnije objašnjeno, većina kozmetičkih proizvoda s vodenom fazom na prvom mjestu u svojim sastojcima ističe ‘vodu’. No uchka umjesto vode stavlja kvalitetniju sirovinu – hidrolate samoniklog bilja. Tako u proizvodima Rich Cream, Meta-Light Cream, Eye Cream, Gel Serum, Balancing Mist, Bi-Phase Body Elixir, Protective Hand Cream možete pronaći hidrolate koji se rade isključivo postupkom parne destilacije. Također, uchka hidrolati rade se uvijek od jedne botaničke vrste, po nekoliko sati, kako bi se sačuvale sve vrijedne terapeutske komponente biljnog materijala.

Druga baza uchka proizvoda, onih koji sadrže uljnu fazu kao osnovnu sirovinu, su macerati samoniklog bilja koji, prije nego što postanu baza uchka proizvoda, miruju od tri do četiri tjedna pri čemu se moraju miješati svakih nekoliko dana.

Većina kozmetičkih proizvoda proizvede se u laboratoriju u manje od 3 h, ali ne i uchka

Od trenutka ubiranja bilja do trenutka finalizacije gotovog proizvoda, ukupni proces proizvodnje svakog uchka proizvoda traje i do četiri tjedna. Usporedbe radi, konvencionalnim metodama proizvodnje većina kozmetičkih proizvoda se proizvodi u laboratoriju u roku kraćem od 3 h.

Zbog istinske premium kvalitete, svaka osoba, bez obzira na tip kože, može pronaći nešto iz uchka portfelja. S obzirom na potrebe kože, proizvodi su namijenjeni za nekoliko ključnih tipova kože: kožu koja pokazuje prve znakove starenja, za zrelu ili suhu kožu, za mješovitu do masnu kožu te osjetljivu kožu.

uchka proizvodi su dermatološki testirani te dokazano ne izazivaju iritacije kože. Stoga su, kako smo i naveli, pogodni i za osjetljivu kožu, a sigurni su i za trudnice i dojilje.

Kozmetička industrija pa samim time i kupci, često traže brza rješenja i brze popravke ne razmišljajući o dugoročnim štetnim učincima na kožu, ali i na ukupni organizam te zdravlje pojedinca. Sve što stavljamo na našu kožu, već za nekoliko minuta je u našem krvotoku. Zato je uchka odlučila pronaći svoj premium način kako će proizvoditi sirovine od najkvalitetnijeg autohtonog mediteranskog divljeg bilja i kako će oblikovati formulacije, a svoju su učinkovitost proizvoda podignuli do novih razina.

uchka voli ljepotu koja ne poteže za brzim rješenjima. Zato nudi sporiju, učinkovitiju, zdraviju i za čovjekovo starenje podržavajuću i usklađenu njegu.

 

Za više informacija o uchka proizvodima i novostima posjetite uchka.eu

 

 

 

 

Foto: PR

 

SPONZORIRANI SADRŽAJ

 

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.