Vaš mjesečni horoskop za srpanj 2024. je tu

Dok Neptun započinje svoj višemjesečni ples unatrag, zvijezde ovog mjeseca pozivaju na brigu o sebi i provođenje kvalitetnog vremena sa svojim najvjernijim prijateljima.

Dobro došli u srpanj 2024. Ovaj mjesec donosi retrogradni Neptun, sezonu Lava i još jedan pun Mjesec u Jarcu. Kada sanjivi planet Neptun krene retrogradno početkom mjeseca, sve iluzije se raspadaju, a tema se nastavlja kroz prosinac. Dok Merkur prelazi u samouvjerenog Lava istog dana, imat ćete podršku u komuniciranju svojih potreba. Kad se nebo zatamni sa slatkim mladim Mjesecom u znaku Raka, bit ćete ohrabreni da se posvetite rutinama samonjege i ljepote. Kada Venera prijeđe u Lava još neko vrijeme ćete se sukobljavati oko toga želite li pozornost ili da vas se ostavi na miru. S Marsom u Blizancima i zračnim znakom, morate biti posebno asertivni u dijeljenju svojih granica.

Nebo obasjava puni Mjesec u znaku Jarca u nedjelju, 21. srpnja, što će potencijalno donesti tjeskobu ili dobrodošle vijesti o karijeri. Puni mjeseci su primarni zamjenski znakovi. Bio je jedan u istom znaku u lipnju pa se sjetite kako je ta lunacija utjecala na vas. Sezona Lavova počinje ovog mjeseca, a sa Suncem u mačjem znaku, morat ćete nastaviti balansirati svoju želju da budete sjajni i da se puno odmorite. I, konačno, Chiron, ranjeni iscjelitelj, počinje svoju retrogradnost, donoseći duboko iscjeljenje u područje vašeg života.

Važni astrološki datumi u srpnju 2024.

Ovo su glavni datumi na koje biste trebali pripaziti ovaj mjesec, bez obzira na vaš astrološki znak. Važni datumi u srpnju 2024.:

Utorak, 2. srpnja: Neptun ide retrogradno u znaku Riba
Utorak, 2. srpnja: Merkur ulazi u Lava
Petak, 5. srpnja: Mladi Mjesec u Raku
Četvrtak, 11. srpnja: Venera ulazi u Lava
Subota, 20. srpnja: Mars ulazi u Blizance
Nedjelja, 21. srpnja: Pun Mjesec u Jarcu
Ponedjeljak, 22. srpnja: Sunce ulazi u Lava
Četvrtak, 25. srpnja: Merkur ulazi u Djevicu
Petak, 26. srpnja: Chiron ide retrogradno u Ovnu

Mjesečni horoskop za srpanj 2024. prema znakovima zodijaka

Ovan (21. ožujka – 19. travnja)

Srpanj počinje sanjivim Neptunom koji ide retrogradno u Ribama i vašoj 12. kući nesvjesnog, potičući vas da se ponovno povežete sa svojom božanskom prirodom. Iskoristite retrogradnost Neptuna da usporite i djelujete s više namjere. Tamni mladi Mjesec u brižnom Raku skreće vašu pozornost na vaš kućni život, potičući vas da se opustite i ostanete u njemu, osiguravajući da je vaš životni prostor dovoljno ugodan za pravilno opuštanje. Slatka Venera ulazi u vašu bujnu 5. kuću zadovoljstva, blagoslivljajući vas tračkom sreće i pomažući vam da dobijete ono što želite. Sredina srpnja izvrsno je vrijeme da svoje snove pretvorite u stvarnost. Pun Mjesec u znaku Jarca osvjetljava vašu 10. kuću društvenog statusa pa označite ovaj datum, jer bi mogao donijeti dobrodošle profesionalne vijesti. I konačno, retrogradnost Chirona u vašem znaku motivira vas da se oslobodite stare traume, otkrivajući novu i poboljšanu verziju sebe. Prihvatite ovu transformativnu energiju za iscjeljenje i rast.

Više o Ovnovima potražite ovdje. 

Bik (20. travnja – 20. svibnja)

U srpnju se radi o ozdravljenju i opuštanju. Retrogradni Neptun pomaže vam odbaciti nepotrebne nesigurnosti, čineći vas ugodnijim u prijateljstvima i otvorenijim za stvaranje novih. Mladi Mjesec u znaku Raka nudi nove početke, pomaže vam u nezgodnim razgovorima unutar osobnih odnosa i čini ga izvrsnim vremenom za poslovne dogovore, kao što su pregovaranje o boljoj plaći ili ravnoteži između posla i privatnog života. Vaš vladar, Venera, ovog mjeseca prelazi u vašu 4. kuću doma i obitelji, donoseći iscjeljenje svim odnosima i pomažući onima oko vas da se osjećaju kao odabrana obitelj. Imajte na umu potencijalno žestoke rasprave oko punog Mjeseca u Jarcu; bolje je koristiti bilo kakve emocije za pisanje poezije nego dizati svađe. Zatim, kako počinje sezona Lava, Sunce obasjava vašu 4. kuću, favorizirajući intimne večere u odnosu na kasne noćne izlaske. Chiron, ranjeni iscjelitelj, ide retrogradno u vašoj dubokoj 12. kući nesvjesnog, potičući vas da se pozabavite stresom, traumom ili neriješenim iscjeljivanjem i još jednom, pozivajući vas da se opustite.

Više o Bikovima potražite ovdje.

Blizanci (21. svibnja – 20. lipnja)

Kada Neptun, planet kreativnosti i snova, krene retrogradno u vašoj 10. kući društvenog statusa, neki Blizanci će vidjeti značajne promjene u svojim karijerama. Mladi Mjesec u Raku osvjetljava vašu 2. kuću posjeda, što bi moglo značiti dobre financijske vijesti. Sredinom mjeseca, snažan pun Mjesec u Jarcu aktivira vašu 8. kuću seksa, smrti i transformacije, obećavajući intenzivna iskustva (i moguće burne trenutke). Kako sezona Lava donosi val kreativnosti, želja za ostankom i punjenjem baterija dok uživate u svojim hobijima kod kuće se pojačava. Konačno, Chironova retrogradnost poziva na ponovno povezivanje sa starim prijateljima, naglašavajući iscjeljenje i povezanost s odabranom obitelji kojoj vjerujete.

Više o Blizancima potražite ovdje.

Rak (21. lipnja – 22. srpnja)

Neptun ide retrogradno u vašoj 9. kući filozofije, potičući otvoreniji pristup određenim uvjerenjima. Mladi Mjesec u vašem znaku mogao bi donijeti romantično druženje vrijedno susreta, uzbudljivu ponudu za novi posao ili nove prijatelje. Bujna Venera prelazi u vašu 2. kuću imovine, što bi moglo donijeti pozitivne promjene u vaše financije unatoč ekonomskim neizvjesnostima. Ova se tema nastavlja kako Sunce prelazi u Lava, označavajući početak sezone Lava. Mjesec završava Chironom, ranjenim iscjeliteljem, retrogradnim u vašoj 10. kući društvenog statusa, što dovodi do dubokih razmišljanja o vašoj karijeri. Ipak, odvojite malo vremena prije donošenja bilo kakve velike odluke.

Više o Rakovima potražite ovdje.

Lav (23. srpnja – 22. kolovoza)

Neptun ide retrogradno, podsjećajući vas da je u redu dopustiti da vaša duhovna uvjerenja rastu. A ako primijetite promjene u svom libidu, nemojte se zbog toga osjećati krivima, bez obzira na način na koji se promijenio, jer se to može dogoditi i tijekom retrogradnog Neptuna. Mladi Mjesec u Raku ističe vašu 12. kuću nesvjesnog, označavajući vrijeme pojačane intuicije i psihičkih osjeta. Ljubav teče kada slatka Venera uđe u vaš znak. Sjajno je vrijeme da pozovete ljude na prvi spoj. Pun Mjesec u znaku Jarca u vašoj 6. kući traži od vas da date prednost brizi o sebi i možda ostanete unutra i polako. I, naravno, vaša sezona počinje ovaj mjesec pa možete tada partijati. Sretan solarni povratak, Lavovi!

Više o Lavovima potražite ovdje.

Djevica (23. kolovoza – 22. rujna)

Zahvaljujući retrogradnom Neptunu, koji počinje ovog mjeseca, toksični odnosi će se vjerojatno razvrgnuti, dok će zdravi postati još jači. Tamni mladi Mjesec u brižnom Raku pomaže vam da se povežete s prijateljima, riješite svađe i dodate se u svoj društveni krug. Kasnije tijekom mjeseca, borac Mars prelazi u vašu 10. kuću društvenog statusa, donoseći nalet energije koji bi mogao pokrenuti vaš profesionalni život naprijed. Pun Mjesec u znaku Jarca mogao bi značiti vrući seks, ali kako su zvijezde ovog dana pomalo burne, znajte da bi to moglo dovesti i do potencijalnih svađa ili nesporazuma. Sunce ovog mjeseca ulazi u Lava, što ukazuje na razdoblje pojačane intuicije i psihičkih vještina, kao i neke moguće tjeskobe.

Više o Djevicama potražite ovdje.

Vaga (23. rujna – 22. listopada)

Kada sanjivi planet Neptun krene retrogradno u vašoj 6. kući zdravlja, preispitujete svoju ljepotu i rutine brige o sebi. Uzbudljiv mladi Mjesec u Raku donosi prilike za karijeru. Međutim, možda je najvažnija kozmička lekcija u srpnju zapamtiti važnost obitelji koju ste odabrali. Kada se vaš vladajući planet, slatka Venera, preseli u vašu 11. kuću, svakako pošaljite poruku i razgovarajte s prijateljima. S vremena na vrijeme ovog mjeseca, mogli biste se osjećati zamišljeno, posebno kada se ratnički planet Mars preseli u vašu 9. kuću filozofije. Međutim, kada se ti osjećaji pojave, borite se protiv tjeskobe tako što ćete se povezati s prijateljima i uključiti se više u život. Unatoč srpanjskom društvenom tonu, imate kozmičku dozvolu da ostanete unutra tijekom punog Mjeseca u Jarcu.

Više o Vagama potražite ovdje.

Škorpion (23. listopada – 21. studenog)

Neptun je retrogradan u Ribama i vašoj 5. kući zadovoljstva, što vas navodi da promijenite način na koji slavite sebe i možda ponovno vrednujete privatnost. Tijekom mladog Mjeseca u znaku Raka, imate zadatak pronaći nove načine za rješavanje stresa i tjeskobe. U uzbudljivim vijestima, raskošna Venera prelazi u vašu ambicioznu 10. kuću, donoseći vam potencijalnu slavu. Pun Mjesec u Jarcu naglašen je vašim dvama vladajućim planetima, Marsom i Plutonom, koji tvore trigon (povoljan aspekt) jedan s drugim, donoseći sreću inače burnom danu. Kada Sunce prijeđe u znak Lava, vaša 10. kuća dodatno dobiva svjetla reflektora, što ukazuje na to da je ovo sjajan mjesec za profesionalni napredak. Međutim, budući da Chiron, ranjeni iscjelitelj, ide retrogradno u vašoj 6. kući zdravlja, jednostavno morate održavati zdravu ravnotežu između posla i života.

Više o Škorpionima potražite ovdje.

Strijelac (22. studenog – 21. prosinca)

Kada iscjeljujući planet Neptun krene retrogradno u znaku Riba, utječući na vašu 4. kuću doma i obitelji, preispitujete što čini da se osjećate sigurnim i razmišljate o renoviranju svog prostora. A ako izlazite, znajte da bi vam mladi Mjesec u znaku Raka mogao učiniti život prilično nastranim. Sve nove romanse ili nova prijateljstva dobit će kozmički poticaj kada vatreni Mars prijeđe u koketne Blizance, blagoslivljajući dugoročne veze sa strašću. Kada se ljubavnica Venera preseli u vašu filozofsku 9. kuću, ne samo da ste šarmantni kao i uvijek, nego vas napaljuje tuđi intelekt. Dok puni Mjeseci često mogu biti stresna i burna vremena, pun Mjesec u znaku Jarca ovog mjeseca ne samo da donosi sreću i čari, već bi mogao biti i dobar za vaš novčanik. Sezona Lava potiče vas da iskoristite svoju štrebersku stranu i naučite nešto novo, a retrogradni Chiron donosi duboko iscjeljenje.

Više o Strijelcima potražite ovdje.

Jarac (22. prosinca – 19. siječnja)

Možete očekivati da ćete doživjeti promjenu u načinu na koji pristupate svojim komunikacijskim vještinama i prenosite svoju poruku tijekom retrogradnog Neptuna, koji počinje početkom mjeseca. Mladi Mjesec u znaku Raka donosi iscjeljenje vašim partnerstvima, a zahvaljujući potezima s vašeg vladajućeg planeta, Saturna, mogli biste se vidjeti kako slavite postignuća na poslu. Kada Mars prijeđe u vašu 6. kuću zdravlja, a istog vikenda u vašem znaku bude pun Mjesec, najbolje je odmoriti se i opustiti se ili se povezati s prijateljima za skromne druženja. I da, pun Mjesec u vašem znaku također bi mogao dovesti do očitovanja rezultata koje ste čekali. Sezona Lavova je seksi vrijeme odlično za uživanje u ritualima ljepote, a mjesec završava retrogradnim Chironom koji donosi iscjeljenje u vaš kućni život.

Više o Jarčevima potražite ovdje.

Vodenjak (20. siječnja – 18. veljače)

Kada je Neptun retrogradan, od vas se traži da budete sigurni da ste pravilno nadoknađeni za svoje vrijeme. Merkur ulazi u vašu romantičnu 7. kuću, što bi moglo dovesti do toga da povremene veze postanu ozbiljnije. Dok je mladi Mjesec u Raku nježan podsjetnik na odmor, pun Mjesec u Jarcu kasnije u mjesecu mogao bi vas dovesti do toga da se osjećate pomalo izgorjeli. I dok ste već prilično dobri u razumijevanju čije je mišljenje važno, ovaj mjesec moglo bi se vidjeti kako mijenjate svoj odnos s društvenim medijima ili odlučujete da neki ljudi nisu vrijedni vašeg vremena. Mars donosi vatromet dugoročnim vezama, a kada počne sezona Lava, uživate u svojim najvažnijim prijateljstvima više nego ikada. A krajem srpnja, zahvaljujući potezima Merkura i Chirona, ranjenog iscjelitelja, možete preispitati način na koji komunicirate i odlučiti držati stvari blizu svojih prsa.

Više o Vodenjacima potražite ovdje.

Ribe (19. veljače – 20. ožujka)

Vaš vladajući planet, Neptun, ide retrogradno ovog mjeseca, tražeći od vas da otpustite prošlost i ponovno se zaljubite u sebe i sadašnjost. Kasnije u srpnju, kada Chiron, ranjeni iscjelitelj, također krene retrogradno, od vas se još jednom traži da preispitate vlastitu vrijednost, ali s naglaskom na to da budete plaćeni za svoju vrijednost. Mladi Mjesec u znaku Raka pojavljuje se u vašoj ugodnoj 5. kući, što vam daje razlog da se počastite. A kada Sunce prijeđe u Lava, briga o sebi trebala bi biti vaš najveći prioritet. Društveno je doba godine, ali vrlo je važno da se dovoljno odmarate. Intenzivan pun Mjesec u znaku Jarca najbolje je provesti s bliskim prijateljima, a kada Merkur prijeđe u vašu 7. kuću partnerstva, neke će se Ribe naći u razgovoru o definiranju veze.

Više o Ribama potražite ovdje.

 

Više o temama astrologije i horoskopa čitajte u našoj rubrici ASTROLOGIJA. 

Foto: Freepik

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.